ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пита Кацаров защо чегърта лекарите: Това ли е демокрацията на Радев?! Ако кажа какво мисля за Рашков, ще ме осъдят - дано не ми посегнат! Заставам зад Ива Николова, обидите не са нормални. Защо не кажат хората на Слави Трифонов как са им прелети гласове от ДПС (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ЧАС ПИК

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пита Кацаров защо чегърта лекарите: Това ли е демокрацията на Радев?! Ако кажа какво мисля за Рашков, ще ме осъдят - дано не ми посегнат! Заставам зад Ива Николова, обидите не са нормални. Защо не кажат хората на Слави Трифонов как са им прелети гласове от ДПС (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

318698
на 18.07.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пита Кацаров защо чегърта лекарите: Това ли е демокрацията на Радев?! Ако кажа какво мисля за Рашков, ще ме осъдят - дано не ми посегнат! Заставам зад Ива Николова, обидите не са нормални. Защо не кажат хората на Слави Трифонов как са им прелети гласове от ДПС (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Брифинг за най-горещите теми в държавата прави ГЕРБ. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Даниел Митов заяви, че са правили анализ на изборните резултати. "Оказва се, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа и на ГЕРБ-СДС с близо 30000 гласа разлика. Предимството на ИТН дойде от чужбина, но след сигналите, които получаваме от хора, които са наблюдавали изборите там, както и от наши привърженици, показва, че големия брой отворени секции в чужбина е създал възможност за купуване на гласове и да се контролира вот. 

Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към ИТН. В емблематични общини за ДПС се вижда, че ИТН имат гласове, които преди са били за ДПС. Цифрите изумително съвпадат, когато се сравни броя на отпаднали гласове за ДПС и увеличение на подкрепата на ИТН. Прегледахме и гласовете в ромските секции и там ИТН са получили много сериозна подкрепа, включително в ромските секции в София", заяви Митов. 

"Радев се похвали, че служебният му кабинет е демонтирал ГЕРБ, каквато задача им бил дал. Това обаче не е конституционно и досега президент не си е позволил да злоупотребява с конституцията по начина, по който го прави Румен Радев. Всички президенти досега са се въздържали от това, а Радев води война срещу част от българското общество и демокрацията, а това е пагубно и той ще плати тази цена на предстоящите президентски избори", каза още Митов. 

Бойко Борисов заяви, че назначенията на служебния кабинет са на хора на ДПС и БСП навсякъде, а сега и Николай Цонев е бил назначен във ВиК холдинга, за което ПИК информира в аванс още преди седмица.

"Бойко Рашков казва, че известен политик от близкото минало купува гласове в регионите на Враца, Монтана и Видин. Те са в полза на партия от известен етнос. Казва, че имало данни, че известен политик е купувал гласове и на предишните избори за показали завиден резултат. После обаче Радев му дърпа спирачката и повече никой нищо не чува. И Аврамов вече е депутат. Но от етнос, ДПС, кой да е? И тук вече е въпросът защо над 3000 симпатизанти от ГЕРБ са привиквани на разпити и тормозени, а сега ще се види ли кой е този депутат от ДПС?", попита на свой ред Борисов. Лидерът на ГЕРБ попита и как така полицейски шефове от Кърджали са изстреляни на най-високо ниво в полицията. 

"Христо Иванов каза, че ако има правителство на малцинството на ИТН, това ще се превърне в целувка на смъртта. Там ще виждаме по вълните да се носи около медузите на ДПС. Цитирам го и е правилно. После пак Христо Иванов казва, че трябва да опитат да има правителство на мнозинство, без ДПС. Изключването на ДПС обаче е невъзможно без БСП. Това означава ли, че водят преговори с БСП", попита още Борисов и показа новата корица на "Капитал" н Пропокиев, които бързо се обърнаха срещу Слави Трифонов, след като той не даде министри на "Демократична България", а преди това бяха обявили ИТН за герои. 

"Митов като е тук, ние ДБ-2 ли сме? Колкото повече стои това правителство, толкове повече антидемократа Радев се дискредитира. Още не казват за Спецов, за Пламен Узунов? Това ли е справедливост - да не се разследва и казва нищо, а те да си получават подаръците. Това ли е демокрацията и правосъдна система по Радевски?", попита още лидерът на ГЕРБ. 

Той коментира и изявите на Стойчо Кацаров и определи - корупция и липса на морал. 

"Факт се видя, че е е лекуван и излъга. Но когато фактите говорят за дейността на българските герои във военно време в пандемията цели 14 месеца, те денонощно се бориха за здравето на хората. Ние също се борихме от вторя линия обезпечавайки облекла, маски , ваксини, заплати, лекарства. Те се справиха. Аз оттогава познават и Балтов, и Мутафчийски, и Кантарджиев, и Гигов, и Ангелов. Не са ми били нито приятели, нито нищо, аз с тях съм се карал даже и сме спорили. А сега ги тормозят, че са работили с мен. Даже съжалявам, че не са ми били семейни приятели, поне да има за какво. Тези хора си бяха там и бяха професионалисти, а това, че веднъж са били с мен, значи ли, че не трябва вече да работят и не са лекари? Защо ги изчегъртаха - Балтов, шефа на ямболската болница, във Варна, това ли е демокрация?", попита Борисов Стойчо Кацаров.  

"Видя се, че искат постове и власт. Вземете ги. Ние ще сме опозиция и всеки ден ще ви питаме защо не се справяте с пандемията, а Кацаров и компания горяха маски", припомни Борисов. 

Проф. Ангелов заяви, че в рамките на три дни Кацаров няколко пъти си е променил мнението за това кога е лежал в "Пирогов". "Лъже и това се видя от всички. Първо бил на ски, после не ходи на контролен преглед, после нещо друго. Питам пак подписвал ли е документ за постъпване в болница, защото стана ясно че не е имал право на контролен преглед. Защо в страна се назначава в Ямбол пенсионер за директор? В "Пирогов" новият директор раздал ли си е за година близо четвърт милион лева бонуси?  

Назначен ли е в "Св. Анна" в съвета на директорите представител на ДБ, това ли е прозрачното и принципно управление? Сега сигурно ще изчегъртат и Мутафчийски. 

Българите защо продължават да са недостатъчно ваксинирани? Защо сега България ще изхвърля ваксини, заради спрения ваксинационен процес? Кацаров, вие се провалихте", каза Ангелов. 

Борисов съобщи, че шефът на болницата в Ямбол, който Кацаров е назначил е на 69 години, докато проф. Кантарджиев е на 66 години, но Кацаров го е пенсионирал. Той се възмути и от това, че новият шеф на "Пирогов" си е раздавал по 29 000 лв. бонуси на месец, а сега е бил назначен от кабинета на Радев.

"Жал ми е за тях. Рашков използва една формулировка за сведения, че 2009 г. аз съм бил на крос и някой чул нещо. Но аз кросове не съм правил и ги ненавиждам. Как тогава е чул нещо, като аз на кросове никога не съм ходил? Ако кажа какво мисля за Бойко Рашков, наистина трябва да ме осъдят", каза Борисов. "Питаха ме дали мога да си спомня за някакъв Иван Танев, който дори не съм чувал и виждал. Той бил някакъв, търсен с червена бюлетина от Интерпол, а в същото време бащата на този е бил министър в кабинета на Тройната коалиция и е от хората на Бойко Рашков. Напрягат ми семейството, идват в Банкя, тревожат се децата ми, но да идват, като искат. Знае се къде живея аз и затова идват там. Като пращат те шпицкоманди пред министерствата може, а хората, които дойдоха там, без да съм ги викал, те ги снимаха с камери и сигурно сега ще имат данъчни проверки. Затова да не идват, защото и мен ме притесниха, като видях как са напрегнати полицаите. 

Защо не викат на разпит Спецов, защо не кажат за пурите на Узунов или онзи, който е купувал гласове? Питах кметовете ни - във Враца са прелети 5000 гласа от ДПС в ИТН, в Монтана също. Тях защо не викат? А мен, колкото искат да ме викат, но им се смеят хората, че ме викат за 2009 г. За това време човек губи памет дори", заяви Борисов. "Отвратително е това, което причиняват на хората. А него няма ли да го викнат за неговите 19 имот как са придобити, има ли имотна мафия? Защо не го викат? Ето мен ме викат постоянно", припомни Борисов.

На въпрос на ПИК TV дали от ГЕРБ имат информация за среща на Радев с Доган на Росенец, Борисов отговори:

"Кандидат-президента Румен Радев ли? Който с цялата си репресия не можа да направи така, че да ни изчегърта, разделителя на нацията. Ето, че дори по неговите правила и с неговите машини в България имаме най-много гласове. Да се среща, с който иска! Не ме интересува. Направи такива бели, че септември и октомври горчиво ще се вайкаме", каза Борисов.

 "Докато ме викат в полицията е добре, но да не ми посегнат накрая", обобщи лидерът на ГЕРБ.

Накрая той заяви, че не е извън нормалното коментара на хората на Слави Трифонов за Ива Николова. "Не сме го казвали в партийна позиция, но ще кажа сега, че не може така да се обижда.  Какви са тези надсмивания и подигравки, защо се свежда нивото на политика до това? Този път от нас нищо не зависи и трябва те да решат какво ще правят и да се срещат, с когото искат. Защото се вижда как става това преливане на гласове и те вече са се срещнали, командите са дадени и се вижда по резултата", заяви Борисов. 

Той отново попита какво прави има служебно правителство да води война и да чегърта партии, за което Радев вчера си призна и похвали, че били се справяли добре в демонтажа. "Как така служебен кабинет води война с най-голямата партия в България? И Радев даже си признава и ги хвали?", още веднъж попита лидерът на ГЕРБ. 

Така е било 1944 г. - едни в Белене, едни в Скравена, едни в затвора или утрепани. Това са комунистите и това правят в момента. Цветът на обществото - професори, доктори, всичко са прочистили, припомни още Борисов. "Сега всички са се уплашили, но това искаха, и това получиха. Да не се оплакват, аз съм предупреждавал. След нас, ще дойдат и при вас", още веднъж каза Борисов към ДБ. 

Проф. Ангелов попита къде е новозначеният съвет на "Пирогов" е провел първото си заседание - в частна кантора или в кабинета на здравния министър?

"Това ли е прозрачността на президента Радев? Свързана ли е тази кантора с Васил Божков?, само питам, а да видим как ще отговарят?", заяви Ангелов. Той заяви, че като гражданин има право да задава въпроси, а Борисов допълни да се види и за ББР коя е адвокатската кантора и кои хора обслужва, както и какви пари взима. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК