Вход
София
Времето в София 13 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с голяма новина за 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй": Ние вдигаме доходите, а те планират яйца да ни хвърлят.. (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с голяма новина за 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй": Ние вдигаме доходите, а те планират яйца да ни хвърлят.. (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 13.10.2020
135555
0
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с голяма новина за 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй": Ние вдигаме доходите, а те планират яйца да ни хвърлят.. (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
13.10.2020
0
135555

Министър-председателят Бойко Борисов тръгна на инспекция в дъждовното време. Заедно с премиера са министърът на финансите Кирил Ананиев и енергийният министър Теменужка Петкова.

На инспекцията са също и президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че проектът „Белене“ трябва да продължи и процедурата продължава.

Всички се обединиха около тезата, че е много важно за страната ни да има диверсификация на природния газ.

"Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим", каза още Борисов. "Правим всичко за хората. Предвиждаме 10% повишение на доходите и двойно увеличение на учителските заплати, което бяхме планирали до края на мандата", разкри премиерът и допълни: Никой не може да ме обвини в предизборно харчене..

Борисов посочи, че всички средства се дават в помощ на хората и бизнеса заради пандемията от COVID-19 и допълни, че в последните 11 години всяко правителство на ГЕРБ и финансовите министри са държали бюджетът на страната да е на излишък. 

„За хората, които получават между 300 и 369 лв., това е линията на бедността, ще се увеличат с 10 %. За останалите, които взимат над 369 лв. – с 5 %. Всичко трябва да бъде балансирано и да има етапи на развитие“, допълни той.

Финансовият министър Кирил Ананиев добави, че догодина се предвиждат допълнителни 1 млрд. лева за пенсии, с които минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Тези с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%.

„Виждате как с тази пандемия затварят град след град“, допълни Борисов и подчерта при всяко правителство на ГЕРБ винаги са държали да има пари в хазната и да не се харчат парите на хората.

Борисов допълни, че ще има увеличение на заплатите с 10 процента, това което е обещано на учителите, на всички, които са на първа линия.

Пламен Димитров допълни, че трябва да се добавят към възнагражденията и домашния патронаж, които се грижат за възрастните хора по време на пандемията.

Премиерът показа и мястото, където ще бъде 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй". Той разкри, че вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда, с което проектът може да започне.

"Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари", подчерта Борисов.

"Мисля, че достатъчно се напатихме само да плащаме и после нищо да не става. Мисля, че няма да ме обвинят за диверсификацията и ядрената енергетиката", каза още Борисов.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34831
архив

Пенсионерите предупреждават, че избират подследен отчаян ход: Ако не им се осигури достоен живот, ще спрат да умират.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x