ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с горещ коментар за голямата новина от "Фич" - България е единствената държава с повишен рейтинг (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с горещ коментар за голямата новина от "Фич" - България е единствената държава с повишен рейтинг (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

68855
на 20.02.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с горещ коментар за голямата новина от Фич - България е единствената държава с повишен рейтинг (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Като дойде ГЕРБ на власт всички фондове работят и това ни казват, по някаква политическа промяна за тях е несигурност когато сме ние оценките са най-добри и когато има риск веднага казват от несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз БСП имат шампиони по фалилари банки. Това заяви премиерът Бойко Борисов, коментирайки Международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

препоръчано

"Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово в дългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да провъртат какво пишат най-добрите финансисти в света. Това е за всички, които казват, че сме омръзнал и ако дойдат на власт те с малките си проценти ще стане нещо много интересно

Вижте сега какво пише като опровержение на вчерашния пост на нашите противници, а именно че България е подкрепена от външните финансови баланси. Какво е да кажеш, че в страната ни е затънала.
Надеждна политическа рамка, което е за нас от ГЕРБ, какво е да кажеш, че ще правиш революция. не можем да не отчетем обаче риска от демографската криза и това ще ни е важна политика през следващото правителство", отбеляза още Борисов.

"Толкова много да сме направили и някой да излезе и да каже, че е разруха, а то е ясно и написано с факти и данни, че не е така", коментира премиерът.

"Лъжа, лъжа, лъжа, тук ясно е написано от хората, които правят оценки в света", заяви той и добави: "Аз чета и за другите, ние нямаме минус, значи добре работим. Доказателство е, че и мерките за запазване на бизнеса и работните места работят".

Борисов посочи още: "Обръщам се към тези, които правиха против влизането ни в еврозоната, тук казват, че това е едно от най-важните неща. За последните години са вдигнати доходите от 50 до 100 процента и го отчитат".

"Факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези и пак да се върнем назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два ЕК даде най-добрата си оценка за България. Най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна и то в пандемична обстановка. Видяхте вчера като им се накарах малко завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки има", заяви премиерът и се обърна съм финансовия министър Кирил Ананиев: "Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри".

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА: Спомняме си за починалите - ето какви са обичаите на днешния ден ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА: Спомняме си за починалите - ето какви са обичаите на днешния ден
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това