Вход
София
Времето в София -3 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с горещ коментар на родна земя след откриването на "Турски поток": С Путин говорихме за “Белене” (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с горещ коментар на родна земя след откриването на "Турски поток": С Путин говорихме за “Белене” (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 08.01.2020
116405
42
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с горещ коментар на родна земя след откриването на "Турски поток": С Путин говорихме за “Белене” (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.01.2020
42
116405

Премиерът Бойко Борисов даде изявление на летище София след кацането му от Турция, където участва в даването на официален старт на "Турски поток" заедно с руския президент Владимир Путин, турския Реджеп Ердоган и сръбския държавен глава Александър Вучич, предаде ПИК TV на живо.

"Днес е един хубав ден. От сутринта пет сесии в България. Това е един важен ден за отношенията между България и Америка в следващите 10 години. Бяха отчетени, взети предвид и набелязани действия, които да оставят България на картата в газоразпределителната система на Европа и всички други сфери - отбрана, сигуронст, върховенство на закона. Вече се работи активно по падането на визите. Днес Турция и Русия пуснаха своята част от "Турски поток" нещо, което в България се говореше, че нито имат пари, нито възможности, но те си го направиха и го пуснаха. България активно развива своята газопреносна система с Балкански поток. На срещата ми с президента Вучич каза, че и на сръбска територия той продължава да се нарича Балкански поток", отчете Борисов. 

"Газовият хъб "Балкан" спазва всички правила и ще можем да взимаме транзитни такси десетки години наред. А това, че президентите на Турция, Сърбия и Русия са ме поканили, оставям на вас и вашите коментари и на анализатори", каза Борисов, а на въпрос каКво е отговорил на обвиненията на Путин, че бавим нашия газопровод, бе категоричен: "Не съм длъжен да убеждавам г-н Путин. Аз не се бъркам в никоя държава. Строителите са италианци, саудитци, други. Дали ще правим бързо, бавно, ние имаме цел да я построим до месец май. По времето на БСП бяха наложени санкции", изтъкна Борисов.

"С президента Путин си говорихме много други работи. Само се радват на това, което България прави. Няма какво да отговоря на този въпрос. Бяхме четиримата, вечерята, която Ердоган даде, ние бяхме четиримата. Имах възможности да задам и получих доста отговори от президента Путин. Първо Либия - призовават и двете страни да спрат военните действия, подкрепям това изключително. От утре започват учения в Черно море, да не се притесняваме, той беше добронамерен, похвали ме, каза, че самолетите са добри. Разбира се президентът Ердоган хвалеше своите. Вучич накрая каза - купих си ракети, за да свалям самолети, една хвалба падна там", през смях пресъздаде премиерът добрия тон по време на вечерята на лидерите.

"Загрижени са много около Иран и Ирак и се надяваме, на водещата роля на ЕС, на НАТО и на всички страни, които не желаят да продължават военните конфликти. Обсъдихме и други работи, Балканите...", продължи Бойко Борисов. На въпрос на ПИК дали някой е предал поздрави на Румен Радев, поне Путин например, премиерът каза, че изобщо не е имало такава тема, а после разкри, че утре все пак ще отиде при президента, за да го осведоми какво става по снета и какво си е говорил на маса Путин и Ердоган, а по-рано днес и в Министерски съвет с Хейс.

"Ако го интересува, ще споделиме, потвърдил съм срещата", коментира Борисов утрешния съвет по национална сигурност при президента. Според него, тази среща щяла да бъде само да се видят и да си поговорят.

"Турция си държи изключително на думата, имаме нула миграция нелегална. Както видяхте, дори в доклада на Европа, под 200 човека са минали нелегално през България и то под 200, защото те няма как да ги засечат", продължи да отговаря на въпросите Борисов. 

"Достигаме до 2000 тира на границите и митниците и "Гранична полиция" поехме ангажимент, както преправяме Калотина, така да оправим и границите с Турция. Видяхте по празниците колко българи пътуваха, милиарди се изхарчиха, толкова много пари по чужбина дадоха българите на почивки, така че, за да пътуват спокойно, бързо ще уширим КПП-ата на Калотина и Лесово. Емо Караниколов на края на януари, като му спре ангажиментът на Перник, ще се заеме", коментира бъдещето на пунктовете по границите ни и на въпрос на ПИК отговори, че ще има и паркинги за тировете, за да няма задръствания.

Той сподели, че санкциите на ЕС срещу Русия, не се отразяват особено на руската икономика.

"Преди години, докато другите говореха, аз строях и сега сме си готови. Ние нямаме общо, не внушавайте на хората неща, които не са истина. Няма "Турски поток". Какво общо има някой да ми държи сметка? Това е нашата газопреносна мрежа. Ние строим, за да може всеки, който поиска, да прекара газ. Има смисъл да строим и ние днес резервирахме 320 млн. куб. м. втечнен газ. Сметката ни излиза, цената е по-ниска. Ние си строим и трябва да ви кажа, показахме снимките, добре, че ги заснехме от хеликоптера. Каза: Молодець!. Е, не е казал така де. На три километра от нас беше църквата "Свети Стефан", казах му: Асад пали свещ, аз вкарах Тайпи в църквата, но не успях да го накарам да се прекръсти", сподели още Борисов за вечерята с Ердоган, Путин и Вучич, отново връщайки се на доброто настроение, които царяло между лидерите. Думите му бяха по повод въпрос дали санкциите на САЩ ще се отразят на България и той отново обясни, че трасето в България е само наше и по него може да тече всякаква, а не само руска газ.

" Ако утре някой го интересува, ще го информирам. Шегувахме се много по тази тема с Путин, той ми разказа за свръхзвуковите ракети, какви поражения правят. Малко беше така фриволен разговорът на тази тема. Каза, че утре започват учения, беше добронамерен", върна се Борисов на темата с Путин и отношението му към покупката на американските изтребители. Той отговори и на въпрос са шпионския скандал и мнението на Путин:

"Не ме попита, както и във вашата телевизия казах, че няма да ме пита, за изгонените дипломати. Много добре знаеше за какво са изгонени, той е много добър дипломат", сподели още за разговорите си с Владимир Путин българският премиер.

"Смятат ме за свой приятел и както приятел на Тръмп и Брюксел. Всяко едно мое действие е подчинено на интересите на България и второ на ЕС и НАТО. Обсъдихме Белене", сподели още Борисов за разговора с руския президент.

Премиерът се ядоса обаче на въпрос за твърденията на Валентин Златев пред Хекимян сутринта и каза: "Защо трябва да го слушам? Трябваше да го пита, ако е обективен журналист, дали мъжът на Корнелия Нинова работи при него", заяви Бойко Борисов за твърдението на Златев, че ще се провали проекта АЕЦ "Белене".

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов завъртя крана на "Турски поток" с Ердоган, Путин и Вучич (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов завъртя крана на "Турски поток" с Ердоган, Путин и Вучич (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов, президентите Владимир Путин,...

на 08.01.2020

Както ПИК предаде от Истанбул, по-рано днес Борисов разговаря с президента на Русия Владимир Путин, с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и с държавния глава на Сърбия Александър Вучич преди началото на тържествената церемония по откриването на газопровода "Турски поток" в Истанбул.

Българският премиер е отбелязал пред руския държавен глава напредъка по реализацията на проекта "Балкански поток". Премиерът Борисов е изтъкнал пред Путин свършената работа по участъците от разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската.

Българският министър-председател е казал пред руския президент, че компании от Саудитска Арабия, Италия и Турция работят по трасето на строящата се газопреносна инфраструктура у нас.

Газопроводът е с обща дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и максимално работно налягане от 7,5 мегапаскала.

Трасето на газопровода преминава през землищата на 34 общини на територията на 11 области. Към настоящия момент проектът се изпълнява на територията на 4 области - Плевен, Ловеч, Враца и Монтана. Премиерът Борисов е благодарил на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за поканата за участие в церемонията по откриването на "Турски поток".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(42)
1
Браво на Премиера, събра най великите си слуги, Путин и Ердоган да си даде наставленията, за Балкански поток. Точно такива новини, кара да завижда Импексовата БСПдирастия, а главатарите им Импексовата курабия и Кауня Шербет, газ пикаят и кръв серат, от злоба и завист. Но къде е Кауна Шербетов, кой ще им сервира шербета.?? Къде е селската му пръчка, кой ще им посвири след продуктивните им разговори. Ха ха ха, сега вместо Кауна и селската му курабия, Вучич ще сервира и свири, на тримата войводи. Голям зор ще е за Вучич, ако Путин не се качи на стол, как ще се привие дългуча, ха ха ха...
2
на 2200 м.дълбочина се полагат 11 км.тръби дневно,а тиквата говори за “рекорди” от 8 км. тръби,на сушата.
3
Вижте в Афера репортажа с унизителното отношение на Путин и Ердоган към Бай Ганьо, пардон бай Бойко, който се навира и върти около тях, ама те не го отразяват. Срам!
4
аз съм психо
5
До 1 Малоумник ти и тиквата имате точно една сигнална система
6
до 2и3 : освен на блядове , на българчета правите ли с,Фирки ?
7
КУХ НИ Е ГЕНЕРАЛА! НО НИЕ ГО ОБИЧАМЕ!
8
Боко чутурата в Ruрtly въобще не го отразиха хахааааааааа
9
ТОЙ Е !!! ЕДИН -ЕДИНСТВЕН!!! ВЕЧНИЯ ПОБЕДИТЕЛ И ВАШ ПАЛАЧ БЕДНЯЦИ И ПРОШЛЯЦИ!!! КОЙ Е ТОЗИ БЕЗКОМПРОМИСЕН ДЪРЖАВНИК??!?! ТОВА Е ГЕНЕРАЛ ЛЕЙТЕНАНТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!!! ПОКЛОН БОЙКО ЗА ТОВА ЧЕ ДОКАРА ГОЛТАЦИТЕ СЕГА ЗИМАТА ДА ИЗПУКАТ ОТ ГЛАД И ДА ЗЪЗНАТ ОТ СТУД!!! Е СЛЕД КАТО СА НЕПОСИЛНИ ЦЕНИТЕ ИМ ЗА ОТОПЛЕНИЕ,ЗА ТОК,ЗА ПАРНО,ЗА ГАЗ И ВОДА И ДОРИ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО КОЕТО Е ВЕЧЕ 100 ЛВ.ЗА КУБИК ТЕЗИ БЕДНЯЦИ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ А ЩЕ ЗЪЗНАТ КАТО КУЧЕТА!!! НО ИМАМЕ И ЕДНА ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ ТЕБ БОЙКО!!! МАЛКО ИМ Е ГЕНОЦИДА...ОЩЕ МОЖЕ БОЙКО !!!! ДОВЪРШИ ГИ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ОТ ГЛАД И СТУД!!! ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ!!!
10
Нещо ми се струва, че щеше да вечеря с Путин, какво стана?
11
Напоследък асфалт паша реже ленти само на места където за щастие нищо не е построил.
12
ТОЙ Е- ЕДИН- ЕДИНСТВЕН! МАЧКАЩИЯ БЕЗМИЛОСТНО НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ДОСЕГА! КОЙ Е ТОЗИ БЕЗКОМПРОМИСЕН ПОБЕДИТЕЛ- ГЕНЕРАЛ ЛЕЙТЕНАНТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. ПРЕМИЕР 3-ТИ МАНДАТ,ИЗБИРАН ЗА МЪЖ НА ГОДИНАТА,ПОЛИТИК НА ГОДИНАТА , ФУТБОЛИСТ,ТЕНИСИСТ И ГИМНАСТИК НА ГОДИНАТА. СТИГА ДА ПОИСКА ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН И ЗА ЖЕНА ИЛИ ДЕТЕ НА ГОДИНАТА КАКТО САМИЯ ТОЙ КАЗА. ЗА НЕГО НЯМА НЕОСЪЩЕСТВЕНИ ЦЕЛИ. ЗЛОБЕЙТЕ ГОЛТАЦИ СРЕЩУ ПОБЕДИТЕЛЯ ВАШ ПАЛАЧ,ТРЪШКАЙТЕ СЕ,СКУБЕТЕ СИ КОСИТЕ,САМОЗАПАЛВАЙТЕ СЕ И САМОУБИВАЙТЕ ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ,НО НИКОГА,НИКОГА НЯМА ДА СТЕ КАТО НЕГО! ПОБЕДА ВИНАГИ ЗА ГЕРБ!
13
Ей, тоа нашичкия днес от много зор верно превърте!!!
14
Ще ми го преместите с тиквоча от единия крачол,в другия.
15
"квото" и да говорят МЪРШИТЕ , истински достоен БЪЛГАРИН.
16
отговор на коментар
В морето не копаеш , не отчуждаваш , не заравяш бе , простак !
17
От цялата работа се разбра,че Тиквоча се е обяснявал на Путин,като първата му любовница !
18
абе може ли някой да преведе на някакъв разбираем език какво плещи тоя
19
....ПРОСТЕТЕ....НЕ СИ ПИЯ ТРАНКВИЛАНТИТЕ И.....НО: И ГЕНЕРАЛА НЕ ГИ ПИЕ! НО Е ЗДРАВ КАТО СКАЛА, КАТО ДЕЛЯН! ШКЕМБЕТО Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА КАПАЦИТЕТ!....АЗ, НЯМАМ, ЩОТО НЕМАМ ДАЖЕ И БАХУР!
20
Не знам какво е показала Афера , но като гледахме , видяхме български държавник заедно с 3-ма президенти и си приказваха , вечеряли са заедно (заедно) и никой не попита за шербетя Радеф или за Кур.Нинова. !!! Е , питали са защо няма компаньонки от БСП с червени прашки , но Борисов е казал , че компаньонките имат пленум и са заети там.
21
ТОЙ НАШИЯ СИ ГОВОРИ ЕЙ ТАКА, НЕ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ИМА И ДРУГИ МЕДИИ ОСВЕН НАШИТЕ, БАЙ БОЙКО НЕ Е БИЛ ПРЕДВИДЕН, НО СЪРБИНА Е КАЗАЛ ЧЕ Е МНОГО ЯВНО ЧЕ НЕГО ИСКАТ, ПУТИН Е КАЗАЛ ЧЕ МУ Е СЕ ТАЯ, НО Е ХУБАВО БАЙ ГАНЯ ДА СПАЗИ ДОГОВОРИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО КРАЙНОСТИ И МУ КАЗВА НА ЕРДОГАН ДА ГО ДЪРЖИ НА РАЗСТОЯНИЕ, ВИЖТЕ ПО РЕПОРТАЖИТЕ НИТО ЕДИН ОТ ТРИМАТА ОДБИВАХА НОМЕРА
22
Не става само със злоба и лъжи!Голяма грешка на Русия с този завистлив малоумник!Не случайно Путин пенсионира Решетников!ББ помолил Путин да намери малко време и от това пъцулче на КГБ да ни отърве!ББ не е като БСП да му спират Южен поток няколко сенатора!Разбра се с Тръмп,има уважението на Путин и приятелството с Ердуган!Няма друг държавник и политик като ББ!ББ още няколко мандата ще ръководи България,а после ще се оттегли като Президент да се гордее и радва на построеното!
23
Аз пък цял ден гледах новините по Турската телевизия, нашия човек нито го показаха нито споменаха за него Показваха само Ердоган и Путин
24
СБОГОМ БОЙКО. АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ ДНЕС СИ ОТСВИРЕН. ПЪРВО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД А ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ЗА ПУТИН И ЕРДОГАН СИ НИКОЙ. А ТОВА Е РАВНО НА АДИО ЗАВИНАГИ
25
Който иска да е преди него,да стане кмет на София,а след това и партия да си направи
26
ББ ти огтоваря др0гарко:завий ки краката,че си подмокрена!!!След приключване на церемонията по откриване на газопровода „Турски поток“ разговарях с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, с президента на Русия Владимир Путин и с президента на Сърбия Александър Вучич. Обсъдихме политическите и икономическите отношения между нашите държави, както и актуални международни теми!Разбирай обсъдихме колко още мандата ще управлявам!
27
Направо ми замириса на газ,а Русия като намали доставките,Бай Бой ще вкарва в тръбата американски ! Незнам откъде ще го взима,но ще задоволява Европа...., както той си знае.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
от толкова победи за един ден. От радост като сядаха даже удари една ръка по крака на Вучич. Кой знае дали ще заспи тази нощ. Иначе е герой. Да му имам самочувствието
30
продължава да лъже като възрастен ром. Впрочем ние си го знаем. ПАТАЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ!
31
...проблемът на рублофилите във форума, ще си скъсат трътките да заливат Премиера с помия! Толкова ли "дълбоко" им е навлязъл Премиера, че ги тресе зверско Тролско разстройство! Направо са като самосвалчета из нета!
32
Не може да се залива някой с помия, ако той е потънал във фекалии.
33
Дано Боко да не е ял рукола...
34
Червен боклук,в България се прожектираше един филм,,сбогом Гринго,,,ти не си го гледал но ще ти кажа как е превода на сбогом Гринго на Трънски, а именно ,,оскурец Гига,,точно тоя превод е за теб путко непоръбена и за твоята партия БСП никога да не бъдете на власт а ти никога да не видиш у,,,,и.
35
Тиквата беше единствения със слушалка за превод ! Прост циганин и тъпа мутра ! Никой не го е.бава за слива.Гледаше тъпо и само мълчеше като пукел ! Боклук !
36
Гледали ли сте филма ВЕЧЕРЯ ЗА ИДИОТИ? Тук е същия филм.. богатите и силните на деня канят един идиот за да му се подиграват— в случая Бойко тъпото. За какво мислите го канят на всякъде ? На другия края на света ако между две държави като Китай и Русия сключват някаква сделка викат Бойко за да се хилят и веселят докато сключват сделката си и вечерят за да се забавляват над простотията му а той си мисли че е фактор и че го уважават,, горкия дебил,, жалкото е че всички ние ни берем срама , а тази герберска медия тук е по тъпа от него че му показва срама като ПРОБИВ НА СВЕТОВНО НИВО.... да се смеел ли да плачеш ли
37
Българите като си изтеглиха късата клечка, сега да ядат бахура. ( или суджука, или там каквото е)
38
Нищо не става от тъпo, пpoсто и aлчнo чepвено дoбичe, каквито са и повечето от кометиращите тука дeбилo-кoмунeтa. Ферщейн?
40
ГОЛЕМИТЕ ИДИОТИ СА радев ТЪПОТО и терористичната му партия бкп, РАЗБРА ЛИ ,ДЕБИЛ?!
41
ВИКНАХА ГО ДА МУ КАЖАТ , ЧЕ АКО НЕ Е ГОТОВ В СРОК ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ . КАТО ГО ГЛЕДАХ КАК ПОДТИЧКВА ОКОЛО ПУТИН И СЕ ОБЯСНАВА , А ОНЗИ МУ СЕ СМЕЕ ЯСНА МИ СТАНА КАРТИНКАТА
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5809
архив

Две блондинки, сега баби, си лафят. Едната казва: – И на 100 да стана, пак ще си пазарувам от каталог! Другата: – Кажи, кажи… че и на мене ми трябват нови ченета.

няма нови новини
Днес: 269
hot
най-четени новини в момента
сега
2802
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов с разкрития за екшъна в хазарта - проектът за промени в закона мина на финансова комисия (ОБНОВЕНА)
x
Тези три зодии преживяват чудеса всеки ден
x