ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с емоционален коментар за "управлението" на Васко Ухото - забуксуваха, защото им се скараха олигарсите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с емоционален коментар за "управлението" на Васко Ухото - забуксуваха, защото им се скараха олигарсите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

214481
на 17.09.2024
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с емоционален коментар за управлението на Васко Ухото - забуксуваха, защото им се скараха олигарсите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В деня на Вярата, Надеждата, Любовта, Мъдростта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра да се срещне с членове и симпатизанти на партията, за да бъдат обсъдени актуални теми, свързани със столицата.

препоръчано

Бившият градоначалник Йорданка Фандъкова приветства идеята за разговор, касаещ образованието. Тя благодари на всички учители, които поемат децата през новата учебна година. "Нека не коментираме в момента какво правят хората, които управляват града. За мен по-важно е какво можем ние да направим за града и какво сме направили - а това хората го оценяват", заяви Фандъкова.

Тя не спести хвалбите, получени от ЕС, за столичния метрополитен. Софийското метро е обявено за едно от най-красивите и модерни в Европа. Фандъкова припомни, че то е построено с подкрепата на държавата и кабинетите на ГЕРБ: "Предстои строителството на още 10 километра, това наистина е огромен успех. Метрото и Околовръстният път са стратегическите проекти, по които ще работим и занапред".

"Хората виждат разликата между предишното управление на София и сега. Само с постове във Фейсбук не може да се управлява. Надявам се повече хора да си дадат сметка - за да излезем от хаоса, трябва да има стабилност в държавата и една силна десница. Надявам се повече хора да излязат да гласуват на следващите избори", заяви Йорданка Фандъкова.

Рая Назарян пожела на всички от ГЕРБ на днешния празник да бъдат заедно и единни: "Това трябва да са последните избори и след това да имаме благодарение на нас едно стабилно управление с 4-годишен мандат, за да може истинските проблеми в секторните политики да бъдат решени. Изостанали сме с повече от три години, другите държави ни изпреварват. Като най-мъдрата партия колкото и да се опитваме да държим баланса, натискът за популизъм и грешни решения е много силен. Но ние ще продължим да издържаме".

Думата взе Бойко Борисов, който заяви: "Първо да честитим на софиянци празника. А на имениците да им пожелаем един прекрасен празник". 

"Ресорът, който ни даде ЕК - да не пропускаме, че при една сериозна надпревара ЕК избра нашия кандидат. Това е хубаво да се знае - избра по-подготвения кандидат. Ресорът, който госпожа Фон дер Лайен даде на България, най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на ЕНП. И не случайно само при ГЕРБ дойдоха и председателя на ЕК, и председателя на ЕНП. Само при мен! И не случайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати. Понеже ние с колегите сме много скромни и "Работа, работа, работа" ни е все в ума, забравяме да се хвалим, забравяме да покажем на хората какво можем. А хората забравят. Упреквам нас, че това не го промотираме, не го напомняме. Защото в това отношение просто няма кой да се съревновава с нас. Нашите евродепутати стаха зам.-председатели, членове на водещите комисии. Така ли се дава на една държава, излъчени от най-голямата й партия такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже едно и също всеки ден, това се запомня от публиката". 

Борисов изтъкна, че ресорът на Захариева е от съществена важност, а конкурентоспособността е водеща тема за Европа: "Един много ресурсен ресор, защото България е известна със своите компютърни специалисти, с мощните си иновативни решения".

Бойко Борисов остро разкритикува сегашната управа на столицата: "Какво се очаква то нас? Виждам, че непрекъснато се дразните на това "управление" на София. Защото освен нашите проекти, заварени от Фандъкова, други няма. Днеска малко го заслушах - говори за зелена София, а изрязаха брутално дървета на по 50-60 години... Може ли да отрежеш такова дърво и да кажеш - насадих две нови. Те няма да построят нищо, те могат само да се хранят от враждата, от сблъсъка. А с кого търсят да се сблъскат? - С нас. Като в парламента - хем да работи с нас, ама хем и да се сблъска. Не е хубаво така! Не е правилно".

На "мушката" на лидера на ГЕРБ попаднаха и ППДБ. Той коментира и отложеното с година прилагане на новата методика за изчисление на такса битови отпадъци: "Сега имаме време да подготвим по-щадящ план, за да може и бизнесът да бъде удовлетворен. Не може едно петчленно семейство да извади 500-600 лева за отпадъци... Да си караме като Терзиев - зелено, пембено, като в детска градина. Може и деца да им направим. Учениците го харесват, щото им вика - няма да ходите на училище. После родителите мрънкат, а той - добре, няма да учите, само ще ходите на училите. Звучи като виц. А петък, събота, неделя, понеделник влизаме в празници... Какво да ви кажа - ако хората не го осъзнаят, в края на краищата каквото си надробим".

"Сега се сетиха за Плана за възстановяване, когато остава година и половина. Ама да променяме закона!... Ние трябва да сме гарант какво ще се случи... Те затова забуксуваха, защото им се скараха олигарсите. Защото искат да вземат едни 300-400 милиона", заяви Борисов. 

Той прочете заложеното в програмата на ГЕРБ и изтъкна, че трябва да се усили позицията на България в ЕС, но за това "трябва да има работещо правителство". Довършването на започнатите пътни проекти също е сред  водещите проекти на партията. "Оставих им милиард и 200 да го направят... Отивам да видя какво са направили. Като разбрали, че ще идвам, докарали чисто нови багери, камиони - направо от магазина, уж работят. Викам им - поне ги накаляйте малко, не мога и снимка да си направя".

"Относно язовирите - обезводняването в Делиормана, Хасково, изключително важно. Имаме цяла разработка, ще стане. Ако ние управляваме, в нашия мандат ще се излее първи бетон на 7 и 8 реактор на "Козлодуй" с най-съвременната система и нова технология на "Уестингхаус"... И друго - тежки наказания за източването на ДДС", заяви Борисов. 

Той отново се върна на темата за столицата и припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в София са построени 140 нови детски градини. "Модернизацията на кабинетите, класните стаи, спортната инфраструктура - това трябва всеки ден. Светът се променя. Навлиза изкуственият интелект. Нашите деца виждате колко са различни от нас самите. Много трябва да бъдем концентрирани в това да държим образованието в ритъма да им бъде интересно на учениците".

Лидерът на ГЕРБ се спря и на темата с нелегалните мигранти: "Ще падат правителства, ако се върне напливът. А ние бяхме за пример за спиране на нелегалната миграция. Пазихме границата, а те минаваха през Сърбия, Гърция. В МВР на всеки два-три месеца има нов министър, който си води екип, който екип сменя всичко надолу. Това се случва в последните 4 години...".

"Всичко имаме, само нямаме тиктоци да обясняваме колко сме готини", пошегува се той и добави сериозно: "Но пълна мобилизация! Нямаме ли 70-80 депутата, няма правителство. Убеждавайте - ако искат гласът им да има смисъл, трябва да гласуват за ГЕРБ, ако искат гласът им да отиде във въздуха - да гласуват за другите... Имаме 24 регистрирани партии и 9 коалиции. А какво ли щеше да бъде, ако сме като в Щатите - само две партии".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК