ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с първи думи след вота: Аз ви предлагам мир! Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ТЕМА

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с първи думи след вота: Аз ви предлагам мир! Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

150193
на 04.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с първи думи след вота: Аз ви предлагам мир! Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Борисов излезе с първи думи след днешния вот.

препоръчано

"Най-напред искам да благодаря на всички медицински лица, които и в днешния ден проявяват своето геройство, лекуват хора, ваксинират. В тези избори за първи път провеждани в условията на пандемия. Пандемия, каквато нашето поколение не помни. Истински им благодаря", заяви Бойко Борисов.

Той благодари също на всички хора, ангажирани с изборния процес: "Огромна работа свършиха! За да угодим, купихме да над 45 милиона машини, за машинно гласуване. Дадохме много пари, но за съжаление какво стана - огромна част от хората не искаха да гласуват на тях. Неслучайно холандският премиер ми каза: "Бойко, ние купихме такива машини, едни избори проведохме на тях". И друга държава в Европа няма такава. Но ние, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни, честни, да имаме и машини". Премиерът отбеляза, че това е наложило огромна работа - да се сертифицират, да се закарат до изборните секции. "Мисля, че тези хора заслужават една голяма благодарност", заяви той. 

"Но накрая искам да си благодаря и на моята партия. Разбира се, и на колегите от СДС. На моята партия, която доказа, че и без този трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам, защото за първи път ние работихме така, както трябва да работи една партия. - Мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани и отново доказахме - за пети пореден път печелим парламентарни избори", подчерта Борисов.

Той се обърна към "младите партии" и припомни, че още със създаването си "ГЕРБ е помела всички": "Нямахме алтернатива, както и до ден днешен".

"Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят "от името на народа". Разбирам ги. Приповдигнато им е настроението, изкарали са 4, 5, 9% и считат, че това е много. Не, не е много. Те и 25% не са много. Но ако имаш 5% или 9% и говориш от името на народа, е доста смешно. И аз именно за това благодаря днес на моята партия. След няколко дни ще благодаря и на целя суверен - на народа, който излезе в условията на пандемия и показа една доста прилична избирателна активност", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика в една стабилна държава се прави в парламента. 

"Чувам изказвания от типа: "Важното е, че няма да е Борисов". Разбира се, и без петел ще съмне. И без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас, разбира се. Имате ли по-опитен от мен? Има ли някой с по-голяма международна подкрепа? Някой, който да се е справил с три кризи? - Финансово-икономическа или т.нар. "гръцка криза", миграционната криза, пандемията сега. Вижте нашите резултати в пандемията сега. Вие не ги усетихте, че сме в пандемия. А жестът на моите колеги от Европа - българите да получат милион и 300 хиляди ваксини, за да бъдем наравно с тях, след като "АстраЗенека" се провали, мисля, че също е безалтернативен", заяви Борисов.

Той благодари на големите парти - ХДС, ХСС, техните лидери, техните премиери, на колегите си от Балканите: "Благодаря на Шарл Мишел, на Антонио Лопес, на Коща, председателя на Европейския съвет по време на португалското председателство за огромната подкрепа, която ни оказаха".

Борисов благодари на всички, че са се явили на изборите и изтъкна, че не е много разбираемо тези, които са получили 1-2% на изборите да говорят от името на народа. 

"Така че нека да бъдем по-смирени. И не да се чудим и говорим кой с кого може и кой с кого не може. Познавам много по-добре от моите колеги Европа и света. Как работят институциите. Предстоят най-важните месеци тази година - докато влезе в сила Плана за възстановяване. Това са 50 плюс 10 милиарда. 50 грант, 10 с лихви. Това са близо 60 милиарда. България може действително още по-добре да изглежда и да се промени.

Никога не съм казвал, че сме идеални. И затова и не чета, а знам какво говоря и каква отговорност нося. И много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна и сам да нося отговорност. Знаете ли, мили мои, колко е лесно да съберем няколко попа и ние и да ви гледаме сеира в парламента. Няма да се справите. Нямате експертиза, нямате хора, не разбирате. Трябва да се учите. А ние имаме огромен потенциал. И вместо да се дрънкаме и си показваме кой е по-велик, нека да помислим дали ще може тази година, тези последни осем месеца от нея да бъдем толкова консолидирани, защото светът ни гледа, Европа ни гледа. Ако няма стабилна политическа обстановка, бъдете сигурни, нищо няма да се получи - и с фондове, и с Плана за възстановяване, и със зелената сделка", посочи Борисов.

Той коментира още: "Чувам, че тези с по 4-5-9% искали да правят нещо анти ГЕРБ и анти Борисов. Честито, направете го! Но само си спомнете какво стана с Орешарски и кабинетите, които правите, когато не си спечелил изборите. И нямаш морала, нямаш правото да излезеш и да кажеш "Аз съм по-достойният", защото не си".

Той отбеляза, че до момента изборите са признати от всички: "Имаше машини, имаше организация, справиха се хората".

"Така че, мои мили опоненти, познавам ви всички. Всички сте работили с мен - или голямата част. Израдвайте се хубаво. Вече сте в парламента, станахте депутати, нали това беше зорът още от лятото. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Вие видяхте - най-мирната, най-толерантната, най-позитивната, най-евтината кампания дори проведохме ние. И се извинявам на медиите, че използваме този начин за разговор. Защото и това не е практика. Нали не се съмнявате, че при този изборен резултат винаги можем да имаме по 20-30-50 млади, красиви и буйни симпатизанти на ГЕРБ, които да ви преследват като чакали, където и да сте. Кой ще надделее? Може би вие, може би ние. Но, както казват - "На война като на война", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Аз ви предлагам мир. Аз ви предлагам да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия, за да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е ясно. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се един-два-три и след това помислете - кое е стабилно и кое не е и как можем да се мобилизираме. Нали "Съединението прави силата", това ни е гербът. Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата", заяви Борисов.

Той благодари на медиите за огромната работа, която са извършили за изборите, и изтъкна огромния труд на екипите, които са обикаляли по карантинираните хора, за да им вземат и на тях гласа, както и нашите сънародници, които работят в секциите в чужбина. "Много работа свършиха хората и от Външно, и от Вътрешно министерство. И Марияна Николова работи много. И, разбира се, не на последно, на първо място - хората, които работиха в ЦИК и РИК и които цяла нощ ще продължат да работят, и утре също, за да бъдат изброени протоколите качествено", посочи Борисов.

"Желая ви лека вечер. Честито на всички победители! Щом си се явил на избори и някой е гласувал за теб, независимо колко са ти големи процентите, ти си победител! - Има зад теб 50, 100, милион хора. И ако мислим за тях, трябва да направим България най-доброто място за живеене", заяви в заключение Бойко Борисов.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 204
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това