Вход
София
Времето в София 9 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с първи коментар на оставката на Боби Михайлов (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с първи коментар на оставката на Боби Михайлов (ОБНОВЕНА)

на 15.10.2019
83503
19
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с първи коментар на оставката на Боби Михайлов (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
15.10.2019
19
83503

"Това си е работа на футболния съюз. Утре да не каже някой, че се месим в работата на БФС. Искам да им кажа, че съм ги предупредил", каза Борисов пред журналисти по повод оставката на Борислав Михайлов в Шумен, където е на инспекция.

Дали има задържани по време на проверката, той отказа да отговори с мотива, че не е негова работа. Днешната акция била следствие от дълга работа на полицията и НАП.

"Българският флаг не бива да слаган до такъв скандал. В никакъв случай не можем да допуснем във Великобритания медии да коментират по този случай България.

В нашия отбор имаше трима цветнокожи и в техния - също трима", разгневи се Борисов. Той уточни, че във Великобритания е имало расизъм.

"Ние сме си спасили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти?! Разделяме ги така нещата - не футболните фенове да питат кога ще се направят стадиони. Ще направим, когато трябва да се гледа красив футбол. Ние ги изтърпяхме тук два дена - какво ли не правиха англичаните. И не дадохме оценка на Великобритания", уточни Борисов. 

Коментарът си Борисов направи от Шумен, където е е на инспекция. С него пътува и финансовият министър Владислав Горанов. 

"С тази магистрала, която стана, вече може и варналии да идват на работа в нашия град", похвали се кметът на Шумен Любомир Христов. Той пътува с Борисов в джипа. 

Борисов спира по пътищата и поздравява работниците с "Добър ден, майстори", "Как сте, набори", "Живо-здраво". "Преди направим завод, разкопаем, послед пак направим. Аз се ядосвам. Ама, няма как", призна Борисов. Сега е доволен, че хората работят, пътища и предприятия се строят и всичко е добре планирано. 

"Градът ни възкръсна, съживи се", похвали се кметът. Той показа новопостроени предприя, на мястото на които само преди няколко години имало незаконни сметища. 

"Нашето бижу - зала "Арена Шумен", която построихме благодарение на вас, преди два дена спечели нова награда. Тя е за 2500 места", поясни кметът. Той сподели на премиера, че са санирани блокове на бесепарите, които агитирали против. "То това са комунистите. Едно време викаха, че Западът е прогнил. А техните деца учеха в Лондон", отговори Борисов. 

Борисов посети филиала на Варненския медицински университет в Шумен, където се обучават медицински сестри и акушерки. "Когато с колегите седнахме в третия мандат да определяме приоритетите, не случайно заложихме на образованието. Като гледам тези красиви деца тук, няма как да не го кажа.

Като спорим за заплатите на медицинските сестри - когато за първи път станах премиер, бюджетът беше 2 млрд. лв., сега е 5,2 млрд. лв. Двойно увеличение е. Залите са хубави, студентите са хубави, университетите са хубави, но навън продължава да има неодобрение. За държавите със застаряващо население здравеопазването става по-важно от образованието. Ние като държава инвестираме. А тези държави - Сталин, Чърчил са ни сложили от тази страна на барикадата.

Сега без свян ни взимат специалистите. По-богатите държави трябва да си преосмислят политиката. В съседна Румъния хиляди доктори са отишли по Германия. Целта ни е да можем да си задържим специалистите тук. Колкото е по-мощта една индустриална държава, толкова повече пари остават за хората, които се грижат за образованието, за здравето и сигурността. Действаме усилено. Прекрасно познавам работата ви - сестра ми е микропедиатър. Леля ми и тя", каза пред студентите Бойко Борисов.  

Борисов обиколи сградата на училището, запозна се преподавателите и разговаря със студентите, които пожелаха да се снимат с него и го поздравяваха. 

След сестринското училище, Борисов посети Онкологичния център и Старческия дом. Баби, пременени в народни носии, го посрещнаха. "Ще ни запазите ли по едно място с Горанов, като ни изпъдят. Моят внук ме пита кога ще му дойда на гости. Ам му викам: "Ей, ти си у нас на гости", пошегува се Борисов. Възрастните хора пък му изпяха една песен, която те сами са написали за старческия дом. Борисов се пошегува с една 90-годишна баба да го покани на 100-годишнината си. И обеща да покани Лили Иванова. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33689
архив

Попитали един мъдрец: 
- Как се нарича жена, която винаги знае къде е мъжът й?
- Вдовица…

x
САМО В ПИК TV: Поп звездата Мария Илиева крие таен осеменител - ето кои са заподозрените...
x
Ето кои са доказаните ползи от фастинга и как да го правите безопасно и ефективно
x