ПЪРВО В ПИК TV! Борисов удари ППДБ: Щедро ни предлагаха да разделим държавата 50 на 50. Как ще се съглася на такова нещо?! Денков, ти си бил премиер, защото аз съм те назначил (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов удари ППДБ: Щедро ни предлагаха да разделим държавата 50 на 50. Как ще се съглася на такова нещо?! Денков, ти си бил премиер, защото аз съм те назначил (ВИДЕО)

196369
на 30.05.2024
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов удари ППДБ: Щедро ни предлагаха да разделим държавата 50 на 50. Как ще се съглася на такова нещо?! Денков, ти си бил премиер, защото аз съм те назначил (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На метри от финалната права за вота на 9 юни предизборната програма на лидиращите партии става все по-активна. Днес в София ГЕРБ представят кандидатите си за депутати в 23, 24 и 24 МИР. 

препоръчано

Тържественото събитие събра елита на ГЕРБ, членове, активисти, симпатизанти. 

Лидерът на партията Бойко Борисов излезе на сцената, аплодиран бурно от препълнената зала.

"През тези месеци успях да изуча нашите партньори. Действително, класата е в наша полза. Важно е колко човек може и колко е постигнал и какво може да покаже след себе си - какво се е случило през годините", отбеляза Борисов. 

И направи паралел - днешна България прилича на България от 90-те. Държавата е разделена на партии и влияния. "Къде е девизът на парламента "Съединението прави силата"?, попита той.

Борисов подчерта, че реална предизборна кампания има само ГЕРБ, а останалите "само се дамгосват".

"9 юни ще дойде. Похарчихме всички пари - за билбордове, за сцени, за какво ли не. Ние най-малко, разбира се, ако може и хич нямаше да дадем. Но и сега дадохме минимално", заяви той и изтъкна, че реалната битка в момента е сред опозицията. 

Борисов допълни: "Важно е да си говорим. Ама лъжи! Абсолютни! Да си говорим. Да мине 9-ти. Ще дойдат седми, осми, девети избори... И после няма да има вече кой да се занимава с нас. Едно злорадство - как първата и втората партия нямало да може да управляват. Дебати ще правим. ЗА кое?! Ще продължим да взимаме заеми. Да, гарантираме, че ще взимаме заеми за пенсии. Пенсионерите ще ги гарантираме. Да, чакате инфраструктура. Много ми се иска да обещая. Само че парите къде са? Тука всеки ден спорт - дали 1% сме усвоили от Плана за възстановяване или 3,6% от еврофондовете. Какъв въпрос, какъв дебат?! В какво?! Чуваме само - дайте нашите хора в регулаторите, прокуратурата, КПКОНПИ за да можем да безчинстваме и паричните потоци да са безнаказани".

"Щедро ни предлагаха да не делим на три с ДПС, а 50 на 50. Аз и те, ГЕРБ и те. Да разделим държавата. Как ще се съглася на такова нещо?! И затова е тоя сарказъм и омраза. Защото далаверата секна", заяви Бойко Борисов.

Той припомни ужаса на Сребреница и отбеляза: "Разбира се, че осъждаме това клане. Но аз съм направил така, че и сърби, и бошняци, и северномакедонци, черногорци да искат да са тука в София. Да искат процент от ядрената ни централа, Коридор 8, суперкомпютри. Какво ли не се направи. А те ни обясняват, че някой бил по-умен. От кой?! По-брутален, по-нахален, по-сазомван - да. Но по-умни - не".

"Много обичате да говорите за арести, за второ, трето. Яд ме е за Севда само. Аз съм бил в казарма, полиция, пожарна. За Севда ме е яд. Но светът се разпределя като сфери на влияние. Си Дзинпин отива в Унгария. Пристанищата в Гърция са китайски. От другата страна - Русия, Турция. Ние имаме рядък шанс с нашите партньори. Но те питат - ще има ли стабилно правителство? Защото - какво ще им предложим. Отсега знаем какво следва... Няма желание да управляват. Когато някой е направил добро, признай го. Досега можеше да сме построили толкова много. Но аз виждам - явно това не е важно", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"И преди малко, да ви кажа, ми стана неприятно. Когато Жоро каза за билборда, цялата зала - експлозия. Когато Томислав и Мария говорят за пазара на труда, образованието, иновациите... Ние нямаме такъв дебат. Ние имаме дебат кой е по-готин. Но ние не сме манекени, не сме на конкурс за красавци. Такова нещо не е било. Най-голямото ми противоборство със Станишев беше, че той е с очила. И охрата ще кажат - той много е чел. Ама Цветанов си сложи очила и каза - аз съм готов.

"Казаха - всеки ден протести. Изровиха жълтите павета. Щом е така, ще има още пет избора, докато всички мирнат... Ние говорим за нов обществен договор. Казваме им - мислете! Христо Иванов вика - направете си правителство, ние ще протестираме. Ама като ви дадохме Мария заложница, като ви подкрепихме, какво направихте?!... И какво, Христо, колеги от ППДБ? Какво после? Какво правите вие?! - Нестабилна България", подчерта Борисов. 

И допълни: "Затова сега в неделя единственото място в Европа, където ще дойдат Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен ще е при ГЕРБ, в България. Европа има нужда от такива хора, от такива спойки на Балканите. Защото някой, усещам го с кожата си, много иска да ни вкара във война, в конфликти. А ние сме стабилизиращият фактор на Балканите. И когато Горанов дойде и ми пусна записите как всъщност са работили... Защото когато един кошаревски свидетел, пък било той и премиер, дойде за свидетел, те горчиво съжаляват. Това връщане назад е факт на всичко това, което са направили. И, разбира се, с много кеш за медиите. Не за всички медии. Но мога назад във времето мога да ви проследя къде е отивал кешът. Ама който взел, взел. След 9-ти е нашият зор. Защото като обикалям страната - чудовищни ями, дупки, инфраструктура - нищо. Градовете чакат - нищо. София ви е типичен пример. Говориха - по 30-40 детски градини... От днеска да почнат - възлагане, обжалване, строителство - шест години. Как са ни лъгали! Не нас, ние знаехме. обаче народът се хвана. И сега сме длъжни да им кажем - хора, хванете ли се пак, по-лошо ще става".

"Всяка вечер са пълни залите. И усещам такъв ентусиазъм, такова желание за реванш заради тази несправедливост, това, което ни правеха. Днеска една от  най-интелигентните жени в нашата група, няма да й кажа името, бяхме доста хора, и като идвах насам, през целия път си мислех, че тя като ни обясни на всички какво би им направила, специално на Денков, аз се стресирах. Такова и във филм на Хичкок няма. Тя нагледно ми обясни какво измъчване ще е", заяви Борисов.

"Това, което се случва в Палестина, в Украйна - няма да спре... Естествено че сме за мир, за дипломация. Но естествено е също, че не можем да кажем на агресора - продължавай. И тука дори почва един дебат кой е за война, кой е за мир. ГЕРБ сме за мир, но помагаме на слабия, на Украйна. Агресорът е натиснал и взима територия. Ние сме за спазване на международните договори. Утре някой може да поиска да прекрои Балканите. Ние как ще гледаме на това?!", попита риторично лидерът на ГЕРБ.

И попита: "Защо всички говорят, че три години е хаос и застой ами те четвърта година са в управление, а ГЕРБ не е... Дори Денков оня ден каза - ние си говорим за кеша, ама то излезе - фалшиви пари са сложили там. Ти си бил премиер, защото съм те назначил. Ти си бил 10 месеца, аз съм бил 10-12 години. Видяла жабата, че подковават коня и тя повдигнала краче".

"Желая ви хубава вечер. Неделя водачи и депутати ще ги видим в Пловдив. Пълна мобилизация! Поне да покажем, че сме ГЕРБ и СДС!", заяви в заключение Бойко Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК