ПЪРВО В ПИК TV! БСП обяви: Отиваме на изборите в коалиция с 15 партии. Соцактивистите мълчат за бъдещето на Нинова (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! БСП обяви: Отиваме на изборите в коалиция с 15 партии. Соцактивистите мълчат за бъдещето на Нинова (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

243660
на 10.08.2024
ПЪРВО В ПИК TV! БСП обяви: Отиваме на изборите в коалиция с 15 партии. Соцактивистите мълчат за бъдещето на Нинова (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ръководството на БСП даде брифинг в централата на партията на “Позитано” 20.

препоръчано

Атанас Зафиров се пошегува в началото, че на днешната пресконференция присъства "един фантом - фантомът от Дряново". 

"Иначе в конкретиката на днешните решения проведохме едно значително заседание. Националният съвет (НС) реши БСП да се яви на следващите парламентарни избори в коалиционен формат. И да продължи коалиционните преговори за начина, по който да стои коалицията и да бъде завършена цялата тази процедура. До 6 септември трябва да приключат номинационните заседание и на 8 септември областните съвети трябва да предадат окончателните си листи, които да бъдат одобрени от Националния съвет на партията", обяви Зафиров.

Той допълни, че днес е започнал и процесът по преразглеждане членството на партийни функционери - такъв дебат е бил проведен по желание на членове на НС. Зафиров подчерта, че заседанието днес е преминало при "изключително спокоен дух".

На въпрос на ПИК какво се случва с Корнелия Нинова, остава ли тя в партията, Зафиров отговори: "Нямам информация да не е член на партията. Трябва да попитате нея". Но отбеляза, че поведението й "създава основание за различни тълкувания" и "саботаж".

Той изтъкна, че с днешното си поведение привържениците на Нинова са създали напрежение след съпартийците си на "Позитано" 20.

Борислав Гуцанов допълни колегата си: "ИБ бе спешно натоварено да разгледа всички действия от страна на някои наши лидери, особено през последния месец, и да предложи да има ли наказание, какво да бъде това наказание. Трябва бюрото да се произнесе. Но едно е сигурно - НС взе решение за осъждане на тези действия. Действано е по устав".

Връщайки се на обединението вляво, Атанас Зафиров отбеляза, че все още не е взето решение за наименованието на коалицията, за общата им програма и конкретиката на действията. Той обаче подчерта, че между програмите на различните леви партии има "много общо", което е окрупнено в десет по-големи теми, по които вече работят експерти от различните политически сили. 

Засега има 15 политически субекта, заявили желание за новата лява коалиция. В момента "в много динамичен режим" се разговаря с още няколко леви формации. "За мен оптимистичната бройка е 20", отбеляза Зафиров.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК