Вход
София
Времето в София 20 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Валери Симеонов с разкрития за сблъсъка между големите и малките бензиностанции. Ще оттеглят ли Патриотите Султанка Петрова (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Валери Симеонов с разкрития за сблъсъка между големите и малките бензиностанции. Ще оттеглят ли Патриотите Султанка Петрова (ОБНОВЕНА)

на 09.07.2018
52995
13
ПЪРВО В ПИК TV! Валери Симеонов с разкрития за сблъсъка между големите и малките бензиностанции. Ще оттеглят ли Патриотите Султанка Петрова (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
09.07.2018
13
52995

Вицепремиерът Валери Симеонов с нови разкрития за сблъсъка между големите и малките собственици на бензиностанции.

Защитава ли лобистки интереси с внасянето на законопроекта за бензиностанциите патриотът Емил Димитров - Ревизоро?

Ще оттеглят ли "Обединени патриоти" Султанка Петрова от зам.-министерския пост в социалното ведомство заради конфликт на интереси, който беше разкрит покрай смъртта на охранителя Даниел Тасев. Оказа се, че той е служител на фирма на съпруга и зетя на Петрова, която охранява ремонт в Народното събрание?

"Не мога да приема опитите за ликвидиране на цял един бранш чрез лобистки закони. Правят се опити да се ликвидира цял един бранш в полза на няколко големи фирми", заяви в началото на брифинга вицепремиерът Валери Симеонов.

"Срещата, която проведохме, е по настояване на Националното сдружение на малките търговци на горива.. Нямаше как да откажа, след като се внася закон без аргументи. До последно ще се опитвам да защитавам интересите на малките собственици. Наясно сме, че няма как да направя тази пресконференция в Министерски съвет", добави вицепремиерът.

"Ние се преборихме за домашната ракия, преборихме се и за храната в училищата, а сега заставам и зад малките собственици на бензиностанции. Такъв е моят нрав", обясни той.

Ревизоро за далаверите с горивата: Половината бензиностанции имат фиктивни договори

Ревизоро за далаверите с горивата: Половината бензиностанции имат фиктивни договори

Проект на промени в Закона за горивата, внесен от Емил...

на 12.03.2018

"Благодарим на г-н Симеонов, защото той единствен ни обърна внимание", заявиха от Националното сдружение на малките търговци на горива.

"Този закон изцяло ще обслужи едрият капитал. Няма да влязат повече средства в държавата, оставете факта, че и 400 малки фирми ще фалират. Заедно можем да сътворим един по-добър закон, който ще работи и ще вкара повече пари в бюджета", коментира Симо Симов от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

"Целта на този закон е да се ликвидират тези 20% от пазара на горива, който ние представляваме. Явно апетитите на големите фирми станаха много големи", заявиха още малките търговци и добавиха: "Имаме конкретни предложения, които искаме да обсъдим с депутатите в парламента, с ГЕРБ и БСП. До този момент никой не ни е потърсил. Имаме конкретни предложения, но никой не иска да ни чуе. Тези наши предложения ще бъдат много ефективни. За съжаление, големите не искат да ни чуят, а искат да ни вземат бизнеса."

"В Закона оставиха тази банкова гаранция от 500 000 лева, която ни прави нас аут от пазара. Аз плащам на "Лукойл" на 100% горивото, което купувам, и после го препродавам на земеделците и другите дребни потребители в България. Аз чакам 40 дни земеделците да ми платят това гориво", коментира представител на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

"Месец и половина не съм се прибирал в нас. Правя всичко възможно, за да защитя всичко, което съм изкарал с труда си. Ако дойде някой да ми вземе бензиностанциите и камионите, аз ще си ги запаля, но няма да ги дам на хора, които искат да ми вземат хляба от устата", отсече представителят.

"Никой досега не ни е подал ръка. Няма вече да се съобразявам с ГЕРБ и БСП. Единствено Валери Симеонов ни подаде ръка, но той не може да оправи цялата държава. НФСБ са 8-9 депутати. Жив и здрав да е Валери Симеонов", коментира още той.

"Считаме, че в този вид законопроектът не може да проработи и да изпълни целите, заложени в него. Една голяма група дейности са неразграничени в законопроекта и попадат в една голяма група от търговци на едро. Дистрибуторите на нефт не са отделени в отделна група и те ще трябва да станат търговци на едро. Това ще засегне и дистрибуторът с една цистерна", уточниха собствениците на малки бензиностанции.

"Всички тези ограничения и нови условия представляват такива не само за българските търговци, те ще трябва да се отнесат и за всички други търговци от държави-членки на ЕС, които ще искат да се включат на българския пазар", коментираха представителите на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

"Ако този законопроект остане в този му вид, това ще е много тежък удар за търговците и най-вече за дистрибуторите. Една част от тях няма да покрият изискванията и гаранциите и ще напуснат пазара на горива. След като бъдат изместени от пазара тези търговци, този пазар ще бъде завзет от големите собственици. Това ще наложи монопол, което ще доведе до непредвидени цени и последици", алармираха те.

"Нашето разочарование е, че избраните от нас народни представители не ни чуват. Ние четири пъти протестираме. Ние също искаме закон, но не като този, който ще убие малкия и средния бизнес", поясни представителите на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. "Разочаровани сме от властта, защото не ни обърна внимание", добавиха те.

"Този закон е така направен, че да откаже малките фирми. Не можем да се преборим с тези сериозни финансови тежести, които ни налагат. Този закон няма реципрочност. Не може един да продава за милиони левове, друг за десетки хиляди левове и накрая всички да плащаме еднакво", недоволстват собствениците.

"Този закон е един голям айсберг. Ние сме хора отвътре, нека ни попитат как може да станат нещата. Искахме да кажем на премиера нашите предложения, но никой не ни чува. Три пъти плащахме становища и писма до всички парламентарни партии, до всички ресорни парламентарни комисии, до председателя на Народното събрание. Никой не ни се обади", негодуваха представителите на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

"Тази седмица с приемането на този законопроект се подписва нашата смъртна присъда - на 400 малки фирми. Ние няма какво да ги правим тези камиони. Няма кой да ни ги купи. Ще ги запалим на пътя. Това е нашата следваща стъпка. Веднъж съм горял жив и втори път ще горя", закани се друг представител на сдружението.

"Все още има няколко дни, в които може да им дойде разумът на народните представители. Тези хора тук са честни данъкоплатци, а държавата в един момент им казва чао, на нас са ни по-важни Валентин Златев и Наско Димов. Не забравяйте, че Обединени патриоти са коалиция от три партии. Няма да нося отговорност заради законопроекта на Ревизоро", уточни вицепремиерът Валери Симеонов.

"Вчера Ревизиро изплю камъчето, че Борисов е инициаторът на този закон. И до ден днешен твърдя, че г-н Борисов е дълбоко заблуден за това какво ще постигне този закон", категорични са представителите. "Искаме да покажем на г-н Борисов как големите фирми крадат чрез манипулиране на системите си, които се отчитат пред НАП", негодуват той.

"За мен законопроектът е лобистки, подготвен е и е внесен от големите фирми, които крадат като за последно. Пътувам нощно време и няма голяма бензиностанция, която да работи между 23.40-00.00 часа, където се умува какво ще се отчете пред НАП и какво ще се крие. По това време се подстригва информацията, която да се предаде на НАП", обяви Симеонов.

"Този законопроект е внесен от депутат, а не от правителството. Целта е да се претупа набързо", отсече вицепремиерът.

"Не мога да кажа, че Борисов е измислил тази схема, за да унищожи малките собственици. По-скоро това е направено от големите собственици. Това е един от законите от поредицата, които имат за цел да убият малките фирми", добави той.

"Каква среща да търся с г-н Емил Димитров? Той потърси ли ме, когато внесе закона? Да не ме бъркате с някого от ВМРО", попита лидерът на НФСБ.

"Не съм от ВМРО. Султанка Петрова е от квотата на ВМРО, така че питайте Каракачанов. Не ме бъркайте с него - нито съм му на ръста, нито на килограмите. Не мога да взема отношение, докато не се запозная детайлно със случая на Султанка Петрова и защо нейният мъж е охранител", поясни вицепремиерът.

Сподели:
Напиши коментар »
(13)
1
Има ли законни отговори на въпросите: 1. Как фирма на депутат и зам.-министър от ВМРО печели като подизпълнител част от 22 милиона от държавна поръчка за охрана на обект, който влиза в юрисдикцията на НСО? ВМРО ли е новото НСО? 2. Има ли опит за натиск или подкуп, когато зам.-министър предлага пари на потърпевшите роднини след инцидента, довел до смъртта на служител на частна фирмата, чийто собственик и управител е съпруг на въпросния зам – министър? Султанка Петрова като висш държавник или като частник предлага парите на семейството на жертвата? На ръка ли ги предлага или по банков път? Как така коскоджамити зам. – министър притеснява опечалени по телефона от името на частна фирма и няма ли страшен конфликт на интереси? ( НАП, КОНПИ, ще спите ли?) За морал вече не говоря, защо ПатрЕотите са тинята на блатото. 3. Има ли данни за корупция и конфликт на интереси при лицето Султанка Петрова, дясна ръка на Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната? И като бивш партньор на ВМРО държа да отбележа – знам колко е важна за ръководството на партията фигурата на госпожа Султанка Петрова. Очаквам отговор без високопарни патриотарски локуми. Същото очаквам и от прокуратурата. Обществото, надявам се, очаква нещо подобно. Ако е останало някакво подобие на общество все още.
2
Ох леле колко е секси тази кака султанка леелеле огън жена.
3
Не барайте този комплексиран MILF, който бърше завивките на не един властовик и всячески се цапосва и китосва, за да се заблуждава, че все още става!
4
Темата е : Законът за продажба и регистрация на Маликият търговец на горива. Бюрек не смесвай темите ! ! !
5
Сексуален обект и много секси е Петрова страшна е хубавелка,поцапих се даже като я видях.
6
незабавна оставка на султанка петрова
7
Този *П*А*Р*Ц*А*Л* Петрова да си подава оставката и да се маха от парламента. Тя трябва да бъде съдена.
8
ПИК - стига сте ни го бутали този Валери. Няма да гласуваме за тоя продажник, ама вие през ден по една статия минимум ни пишете за него.
9
Вече над десетилетие най-голямата компания в България е руската рафинерия край Бургас, чийто приходи за 2017 г. са почти 5,8 млрд. лв., но въпреки това рафинерията не плаща данък печалба. Така, че едрия капитал освен чрез законите, се обслужда и от НАП, Цацаров, Бойко Борисов и Румен Радев се правят, че руската рафинерия край Бургас не съществува.
10
Султанка гледа като хищна птица !
11
Цената на дизела в Австрия e 2,31 лв./литър, а в България е 2,28 лв./литър. В същото време, минималната заплата в Австрия е 1500 евро, а в България е шест пъти по-ниска - 255 евро. А македонците пък си нямат рафинерия, но дизелът при тях струва 1,56 лв./литър. И как при тези неоспорими факти, руската рафинерия край Бургас е все на загуба, пък не фалира, никой не иска да даде отговор. Дори и мъжът на г-жа Корнелия Нинова, който работи там на заплата при Валентин Златев.
12
БОРЕЦА ЗА ПРАВДИНИ - РЕВИЗОРО ОТКРИТО ЛОБИРА ЗА КАРТЕЛА НА ГОРИВА. ЕДИНСТВЕН НЕПОДКУПЕН ОСТАНА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ.
13
След Джамбазки,Сиди,Контрера ,разбирам че има и патриот Султанка.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Малко момче звъни на вратата на съседа. Когато вратата се отваря, то казва: – Чичо Пешо, мама каза да ти предам, че тате е за риба, а аз слизам да си играя на пясъка пред блока!

 

няма нови новини
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
сега
1558
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Вижте кои са природните антибиотици, които лекуват тежки болести
x