Вход
София
Времето в София 14 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Вотът на недоверие на БСП отиде в коша! 124 депутати бетонираха правителството, Нинова и трупата й с поредния си цирк (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV: Вотът на недоверие на БСП отиде в коша! 124 депутати бетонираха правителството, Нинова и трупата й с поредния си цирк (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 29.01.2020
71416
62
ПЪРВО В ПИК TV: Вотът на недоверие на БСП отиде в коша! 124 депутати бетонираха правителството, Нинова и трупата й с поредния си цирк (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
29.01.2020
62
71416

Четвъртият вот на недоверие към правителството отиде в коша. В подкрепа на правителството гласуваха 124, против бяха 102, а 9 се въздържаха.

Невиждано мнозинство от депутатите дойдоха на работа, за да дадат гласа си. Заради това и системата за гласуване блокира. "Тя не беше виждала толкова много хора и затова я стреснахме", пошегува се Цвета Караянчева. 

В края на миналата седмица в парламента се проведоха и дебатите по вота, които продължиха над 4 часа. Процедурата беше поискана от БСП с мотив "провал на кабинета в сферата на екологията".

След като правителството отново се бетонира и трупата на Корнелия Нинова претърпя поредния си крах, Спас Гърневски заби поредния си пирон в ковчега на БСП. 

"Абсолютно убедено гласувах против този вот, защото стана ясно, че в България няма национална криза има локален проблем поради различни обективни и субективни причини и правителството намери решение далеч преди левицата да си изсмуче от пръстите този вот", заяви от трибуната депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски и допълни, че червените реставратори се опитват да ловят политическа риба в пресъхналия пернишки язовир 

С фиаско за опозицията приключи поредният вот на недоверие, каза д-р Дариткова малко слес като вотът на недоверие на БСП не успя. "Това беше предизвестен финал, защото самите вие не вярвахте, че ще успеете. Сценарият ви беше слаб, реализацията лоша. Дори слайдшоуто ви не беше впечатляващо. Основната ви цел беше да извлечете политически дивидент от кризата в Перник, отново заслепени от тясно партийни интереси и лидерски амбиции, не успяхте да убедите хората, че предлагате алтернатива", заяви още д-р Дариткова.

Тя посочи, че е останало впечатлението у хората, че те без притеснение използват лъжи и манипулации и са лоша алтернатива. "Жалко е, че партия със 100-годишна история може да изпадне до такава безидейност и идеологически еклектизъм. Понеже дебатите по изключително важната тема за опазване на природните ресурси и околната среда се развиха около представата за отговорност, е време да ви попитаме кой от БСП ще понесе отговорност за проваления вот. При нас отговорността е ясно дефинирана", каза още д-р Дариткова.

Тя заяви, че очаква БСП след проваления вот да обясняват, че това е победа. "Все пак се надявам да не се сте се разстроили чак дотолкова, че да решите отново да излезете в нелегалност", каза председателят на ПГ на ГЕРБ и благодари на всички отговорни парламентаристи, които осъзнават, че правителството има потенциал и да завърши мандата си.

След поредното си фиаско Нинова и трупата се явиха на парламентарната трибуна, за да заяви, че държавата била влизала от криза в криза. Според Корнелия Нинова свободно протестиращи българи са били обгазени, защото искали да протестират и стигна до това, че държавата репресирала президента Румен Радев. Според нея той не бил нарушил нито един закон в държавата и огласяване на СРС-та е закононарушение. Това пък било опит да се сплаши президента и той да замълчи, за да бъде отстранен ярък политически елемент.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15724
архив

На среща на любители гълъбари един любител разправя: - Аз пък ще правя кръстоска на пощенски гълъб с папагал! - Е, как така защо?! - Ами, ако не може да намери пътя сам, поне ще може да попита някого.

x