ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала "Кметът беглец"?! (ВИДЕО)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала "Кметът беглец"?! (ВИДЕО)

113612
преди 5 часа
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала Кметът беглец?! (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Представители на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет правят изявление за медиите за дефекти в управлението на кмета Васил Терзиев и екипа му.

препоръчано

Брифингът е в сградата на Столична община, улица “Московска” 33, етаж 5.

Антон Хекимян заяви в началото на брифинга, че съдбата на хората от ул. "Опълченска" не бива да става поредна серия от сериала "Кметът беглец".

"Откакто започнаха протестите, там управляващи не са ходили. Имаме един прецедент - хората протестират, имат искания, а ние на 9 септември направихме извънредна комисия, на която поискахме по 10 точки господин Терзиев да ни отговори - кой е поръчал рязането на дърветата, кои са следващите стъпки и т.н. Какъв е резултатът днес? Нула. И медийно затъмнение. 

Хората имат конкретни искания. Не искат колите да минават на един метър от входовете и прозорците им, искат този проект да бъде завършен. Тези хора са заложници на строителството и истински мъченици. Те са поставени в ситуация без изход - нямат ток, пукат се през дни кабели и канализация. Кой осъществява контролът върху това?!", попита Хекимян.

Той настоя хората да бъдат чути и техният глас да достигне до всички.

От ГЕРБ коментираха и инцидента с паднала в изкопен ров кола, както и трагичните последици от орязването на дърветата.

"Терзиев на няколко пъти обещаваше, но все още до 20 октомври мостът не е пуснат. Другите проблеми продължават - нерегламентиран нощен труд, постоянно късане на кабели за интернет. Хората искат този план или да бъде спрян, или да бъде преработен. Към молбите на хората не е проявен никакъв интерес от район "Възраждане" и Трето РПУ. Хората са имали среща с областния управител на София, който се е оказал единствен с позиция. Ние не политизираме проблема, това е гражданска позиция. Защото това е реален проблем. Ние сме тук, за да зададем въпрос на Терзиев - какво е направил досега, защо допуска нерегламентирани дейности? Очакваме този път кметът да отговори, не на нас, а на гражданите", отбелязаха от ГЕРБ.

Антон Хекимян допълни, че днес се надява на реален отговор - конкретно от Терзиев. "Надявам се да не гледаме серия поредна на "Кметът беглец", отново отбеляза той.

Хекимян изтъкна, че недоумява как една година по-късно столичният градоначалник не е наясно с проблема със замърсяването на въздуха: "Гузен негонен бяга - започват да се оправдават, че не всичко зависи от тях".

От ГЕРБ изтъкнаха, че са предложили над 80-100 мерки за подобряване качеството на въздуха и припомниха, че преди 12-13 години замърсяванията са били 190. Средногодишната концентрация на фини прахови частици пета поредна година се задържа в норма, но през последните месеци има осезаемо нарушение в качеството на въздуха - заради ежедневните тапи и задръствания. 22-те автоматични измервателни станции са сензорни, а данните от тях се виждат в реално време на сайта на Столична община.

"Но много криворазбрано е да се прави съпоставка между данните от 6-те автоматични измервателни станции и 22-те сензорни станции. Изводът е генерален - Васил Терзиев и неговият екип не спазват законите и правилата, а ако решат да спазват нещо, тръгват в грешна посока. Можем да им организираме една лекция по публична администрация, за да могат всички те да разберат какви са техните им задължения, а ние да разберем защо нашите решения не се изпълняват", отбелязаха от ГЕРБ.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПО ПИК TV
 
 
 
 
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала Кметът беглец?! (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала "Кметът беглец"?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК