ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС се регистрират за изборите в София, Борисов пак не извади кандидат за кмет (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС се регистрират за изборите в София, Борисов пак не извади кандидат за кмет (ОБНОВЕНА)

71467
на 17.09.2023
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС се регистрират за изборите в София, Борисов пак не извади кандидат за кмет (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В Деня на София коалиция ГЕРБ-СДС избра да се регистрира за участие на местните избори в столицата.

препоръчано

Документите на коалицията ще бъдат внесени в ОИК- София на ул. „Московска“ 33.

Пред Соня Колтуклиева националният координатор на ГЕРБ Никола Николов заяви, че днес няма да бъде обявен кандидат-кметът, а името щяло да стане известно, след като се отличи "най-добрият кандидат".

Вървят всякакви слухове за кандидата на ГЕРБ, Росен Желязков опроверга да е канен. На кого ще се спрат Борисов и хората му, предстои да видим, въпреки че ретроградният Меркурий приключи на 15 септември.

Колтуклиева сподели в ефир, че от днешната си среща с кандидата на ПП Васил Терзиев е установила, че той е човек с бъдеще и "ще помете Кирил Петков и Лена Бориславова, ако бъде избран за кмет на София".

"Усещането ми е, че ще се бори по-нататък и за позицията министър-председател на България", отбеляза Колтуклиева. 

Никола Николов строи групата на ГЕРБ буквално в две редици, като сам се пошегува, че се подреждат "спонтанно".

Председателят на СОС Георг Георгиев заяви, че ГЕРБ и СДС се регистрират като коалиция, а днес ще бъдат представени 24-та кандидати за районни кметове. Сред тях има утвърдени имена, както и нови такива. 

На въпрос кой е номиниран за кмет, Георгиев заяви, че това ще стане в рамките до няколко дни.

Той образно заяви, че "София не е лека кола, която може да бъде лашкана" безотговорно насам-натам. Привдигна завесата като отбеляза, че кандидатът ще бъде отговорен, подготвен и отворен за диалог, който няма да се страхува да застава пред медиите и да отговаря за решенията си.

Георг Георгиев представи поименно кандидатите за районни кметове. Той изтъкна качествата на новите предложения и отбеляза, че градът, особено на неговия празник, заслужава да се говори сериозно за него.

"Защо давате София на Промяната?", попита го директно Соня Колтуклиева.

"Нищо не отстъпваме. Изчакайте няколко дни, за да видите как ще спечелим", измъкна се Георгиев, а Колтуклиева заяви, че ГЕРБ очевидно нямат кандидат или пък го оставят за "бомба, която да бъде хвърлена в общественото пространство".

"Избирателите се хора с чувство за достойнство, който ги неглижира, ще си бере горчивите плодове", заяви Соня Колтуклиева.

Настимир Ананиев от ППДБ се оказа "случайно" пред Столична община и охотно даде кратко интервю на питащите го медии. 

Соня Колтуклиева го хвана в крачка: "Ако бяхте на мястото на премиера Денков, щяхте ли да наречете протестиращите терористи? Илияна Йотова поиска оставката на акад. Денков как ще коментирате това?".

"За вашето шоу не коментирам", гордо отвърна Ананиев.

"Господин Ананиев, не ме интересува мнението ви. Бъзикам се с вас. Бъзикам се!", отряза го Колтуклиева.

Тя попита по телефона Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и настоящ председател на Асоциацията на земеделците, дали не са се разколебали за протестите. Той отговори, че това изобщо не е вярно - напротив, зърнопроизводителите са готови за активни действия. Има вероятност към протеста да се присъединят и миньори от "Марица Изток". 

Върбанов допълни, че въпреки думите на Денков, че с "терористи" не преговаря, те за готови на разговор с "ръководството на т.нар. сглобка, която управлява в момента".

Соня Колтуклиева реши да се разходи с камерата на ПИК TV до луксозния дом на златния домашен затворник Васил Божков, който се намира в непосредствена близост до Столична община. Пред дома на олигарха се суетяха двама гардове, а Колтуклиева смело влезе през незаключената врата на хасиендата. 

"Как е господин Божков, добре ли е, нещо много е отслабнал? Тук ли е изобщи?", попита тя, докато якият бодигард "деликатно" я избутваше към изхода.

"Има си пиари за това, нямаме право да даваме информация", отговори той.

Камерата на ПИК TV се спря на прозорците на красивата къща, очевидно покрити с бронебойни стъкла, зад които бяха спуснати плътни завеси.

Гледайте на живо по ПИК TV!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК