ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ с втори извънреден брифинг на Великден след свиканите от Радев консултации (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ с втори извънреден брифинг на Великден след свиканите от Радев консултации (ОБНОВЕНА)

154154
на 03.05.2021
ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ с втори извънреден брифинг на Великден след свиканите от Радев консултации (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Представителите на ГЕРБ Тома Биков и Георг Георгиев дадоха извънреден брифинг в централата на партията. Припомняме, че това е втори извънреден брифинг на партията, след като по-рано днес лично премиерът в оставка коментира скандалните промени е в Изборния кодекс и назначаването на ЦИК от президента Румен Радев.

препоръчано

"Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана", заяви Георги Георгиев.

Той показа разпечатка от Сметната палата, с която опроверга Ивайло Мирчев от "Демократична България", който по-рано днес нарече ГЕРБ и Борисов лъжци, тъй като на брифинга си те казаха, че дарител на "Демократична България" е лицето Иван Тодоров, свързан с доставките на машите за гласуване.

На разпечатката от Сметната палата се вижда, че въпросното лице е дарило 100 лева на "Демократична България" за местните избори през 2019 г.

"100 000 евро са инвестирали само в онлайн кампания. Инвестиции в биткойни и дарения във въображаема електронна валута", коментира Георгиев по повод парите от дарения, с които "Демократична България" разполагат.

Георгиев каза, че есенцията на сутрешния им брифинг въобще не е това дарение, а от "Демократична България" отново са се хванали за една песъчинка от плажа. Той попита защо колегите им от целия политически спектър не говорят по важните международни теми и не коментират темата за Русия.

"Днес Корнелия Нинова ни говори за смирение и празници. Ами на Велика събота тя беше тази, която свика Изпълнителното бюро на партията, за да коментират партийни и политически въпроси. Г-жа Манолова днес е изброила един списък, говорейки за ревизия, макар, че Народното събрание каза категорично, че не може да се прави ревизия", уточни той.

"Къде са колегите, които носеха европейските доклади, в които се говори за върховенство на закона, днес, когато искат да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ", добави представителят на ГЕРБ и попита защо не коментират темата колко милиарди левове ще бъдат освободени и ще бъдат върнати в ръцете на олигархията и мафията и така ще бъде освободен един огромен финансов ресурс.

"Именно колегите от "Да, България", тези, за които прозрачността е едно от най-важните неща, проформа, поне така се оказа, са тези, които сега забиват най-дълбоко меча си в стабилността и в правовата държава в България. Това, което наблюдаваме в момента като процеси, рязко се различава от това, което се виждали от тях като политики в годините назад. Както и колегата Станислав Трифонов, който най-политически страхливо замълча, когато трябваше да бъде активен и да поеме отговорност за управлението на държавата. Имаше възможност, но излъга, че не е бил способен. Ако чака 240 човека мнозинство, това няма как да се случи в България ", негодува Георг Георгиев.

"Тези партии мълчат, защото са взели решение. И "Демократична България", и БСП, и Слави Трифонов и Мая Манолова мълчат по още една тема - Изборният кодекс, който е много срамен. Днес президентът е издал указ, че свиква нови консултации с партиите на 5 май, на които вече да се определи новият ЦИК", добави Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му най-вероятно другите партии са имали информация за тези консултации, затова и мълчат.

"Ние не знаем какви са критериите за назначаване на ЦИК, не знаем под каква форма ще се проведат тези консултации. И всичко това два месеца преди изборите. Ако бяхме направили това преди изборите, щяхте да ни унищожите", каза още той.

"В момента имаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и приложено така, че да спечелят определени политически сили около кръга Румен Радев", категоричен е Биков.

"Ние, за разлика от другите партии, не знаехме, че президентът днес ще издаде указ. Другите партии вероятно вече са си подготвили своите членове за ЦИК, тъй като са имали информация от своя лидер Румен Радев. Това е абсолютен скандал. Този човек, който има изключителна претенция в законодателството, издаде указ за промените в Изборния кодекс на 30 април, за да се обнародват на 1 май. Очевидно този човек е чел цяла нощ Изборния кодекс и е разбрал, че е перфектен, затова е издал указа", коментира представителят на ГЕРБ.

Той уточни, че тепърва ще избират своите представители за ЦИК, тъй като преди 5 минути са разбрали какви са критериите.

"Срамно е да разформироваш ЦИК и да я дадеш на президента по негово искане", каза още Биков. По думите му новата ЦИК ще обслужва Радев и това се случва 2 месеца пред изборите за президент.

"След като нищо не се променя, защо се променя тази част и му се дава на него? Това руши доверието в изборния процес и се правят някакви тънки сметки как да се процедира после. Начинът, по който се направи този Изборен кодекс, е абсолютно срамен и брутален. Кой е писал този кодекс", попита депутатът от ГЕРБ.

"Проблемът с даренията е следният - те днес цял ден пишат във Фейсбук и дават интервюта по повод едни 4 секунди от нашия брифинг, а не казват и дума за Русия", каза Биков на въпрос за "Демократична България".

"Най-вероятно ще научим с прессъобщение кога ще бъде разпуснато Народното събрание и това ще стане няколко минути преди самото разпускане, както се случва напоследък", коментира още представителят на ГЕРБ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК