ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

173495
на 05.03.2021
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Партия ГЕРБ даде извънреден брифинг в централата си, на който разкри поредната лъжа на президента Румен Радев. Георг Георгиев и Даниел Митов разобличиха държавния глава, по повод твърденията му, че Сенатът на САЩ осъжда България.

препоръчано

"Във връзка с излязлото днес съобщение, пуснато от личните профили на двама американски сенатори, трябва да кажем следното - въпросната позиция е лична на двама членове на американския сенат, не е позиция на Сената и на Конгреса", коментира Даниел Митов.

"Очевидно отдавна не е имало посещение на членове на Сената в България. Смятаме, че трябва в най-скоро да посетят България и да видят как страната се развива", каза още той и добави: "При победа на изборите правителството ще продължи да работи с новата администрация на САЩ и с новите сенатори."

"Това е лична позиция, не е официална позиция на Сената. Президента Радев обаче внушава, включително и с изпратено до медиите съобщение, че това е позиция на Сената", коментира зам.-външният министър Георг Георгиев от ГЕРБ.

Президентът Радев лъже брутално и безцеремонно. Другият извод е липса на политическа култура, тъй като се позовава на личното мнение на двама сенатори. Третият извод е, че той днес се включи в предизборната кампания. На чия страна той вдигна юмрук даде рамо и застана зад тях - на БСП, на "Изправи се.бг", на някой забегнал в Дубай обвиняем или на други опозиционери", попита Георг Георгиев.

По думите му истинският диало между България и САЩ е скрепен с всичките усилия, разговори и срещи на премиера Борисов с американските му колеги.

"Президентът Радев нито веднъж не е канен на официално посещение в САЩ и не е запознат с институционалната ни политика със Щатите. Затова не смятам, че е в правото си да дава оценки и да прави коментари", уточни Даниел Митов.

"Президентът не изпълнява своите функции като обединител на нацията, като защитник на репутацията на страната. Той се включва в предизборни кампании вече. Не проявява никакъв плурализъм. Той е пристрастен. От тази гледна точка той нарушава Конституцията, но това не е за първи път", каза Георг Георгиев на въпрос на ПИК TV дали това не е поредното нарушаване на Конституцията от страна на държавния глава.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това