ПЪРВО В ПИК TV: Главният прокурор Иван Гешев с горещи подробности за акцията в Перник: Текат обиски в министерството на Нено Димов. Премиерът е запознат (ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК TV: Главният прокурор Иван Гешев с горещи подробности за акцията в Перник: Текат обиски в министерството на Нено Димов. Премиерът е запознат (ОБНОВЕНА)

101483
на 09.01.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Главният прокурор Иван Гешев с горещи подробности за акцията в Перник: Текат обиски в министерството на Нено Димов. Премиерът е запознат (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Главният прокурор Иван Гешев дава подробна информация по повод мощната акция в Перник. Както агенция ПИК съобщи първа, тази сутрин спецчасти на полицията и ДАНС влядоха в Областната управа на Перник и ВиК в града.  

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Подробни изявления ще даде Специализираната прокуратура, вероятно през утрешния ден. В момента на територията на Перник и София се провеждат действия по досъдебно производство, свързано за разследаване за водната криза в Перник. Делото е под наблюдението на Специализираната прокуратура, съвместно с МВР и ДАНС", каза главният прокурор. 

"В момента освен разпити на свидетели в Перник, се провеждат такива и в сградата на МОСВ. Едновременно с това в МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредената от мен проверка, касаеща различните разрешителни за вноса на боклуци RDF. Това дали има задържани за 24 часа по ЗДМВР ще стане ясно в рамките на деня", допълни Иван Гешев.

"Проведох среща с кмета на Перник, не съм се срещал с областния управител. Уведомих го, че по досъдебното производство, се провеждат съответните действия", изтъкна Гешев. 

"Най-вероятно премиерът е запознат, благодаря на колегите от МВР, от ДАНС работят също много активно. Най-вероятно премиерът е запознат и не виждам проблем в това", допълни главният прокурор.

Той уточни, че според плана, до утре трябва да бъдат разпитани 30 лица. "Трагедията с водата в Перник, която се случи, това е битовизъм, но видях какво е положението в сградата на прокуратурата. Тук живеят хора с малки деца", възмути се главният прокурор на България.

И припомни, че прокуратурата се занимава с наказателната отговорност.  "Този проблем не е проблем само на евентуално извършени престъпления, той е комплекс от фактори", коментира Гешев. 

"Прокуратурата осъзнава, че това е сериозен проблем за гражданите на този град. Всяка държавна структура трябва да поеме своята отговорност. Кметът на Перник се старае да реши проблемите на своя град, надявам се да има повече такива кметове".

Иван Гешев отговори на въпрос на ПИК TV, че се извършва проверка затова дали има източване на язовир "Студена", което вече се явява криминално престъпление.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК