Вход
София
Времето в София 13 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Говорителят на Сотир Цацаров с горещи подробности за обвиненията срещу бившия зам.-министър Александър Манолев (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Говорителят на Сотир Цацаров с горещи подробности за обвиненията срещу бившия зам.-министър Александър Манолев (ОБНОВЕНА)

на 25.04.2019
84425
43
ПЪРВО В ПИК TV: Говорителят на Сотир Цацаров с горещи подробности за обвиненията срещу бившия зам.-министър Александър Манолев (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.04.2019
43
84425

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров, разкри подробности за обвиненията срещу зам.-министър Александър Манолев.

Припомняме, че благоевградската окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем бившия зам.-министър Александър Манолев заради скандала с къщата за гости в Сандански. Определена му е безпрецедентно висока парична гаранция като мярка за неотклонение - 100 хил. лв.

Според официалното съобщение на прокуратура за обвинението Манолев е привлечен като обвиняем заедно с Ана Димитрова, на чието име се води фирмата, изградила къщата. Според акта престъплението засяга финансовите интереси на Европейския съюз. 

"Привлякохме Александър Манолев като обвиняем за представяне на документи с невярно съдържание пред ДФ „Земеделие“, вследствие на което е получил европейско финансиране", обяви Румяна Арнаудова във връзка с повдигнатите обвинения на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев и Ана Димитрова.

„Днес бяха привлечени като обвиняеми за престъпление, което нарушава финансовите интереси на ЕС, това е престъпление по 248а от Наказателния кодекс, ал. 3, тъй като се касае за представяне на неверни сведения пред ДФ „Земеделие“ с цел да се получи и е било получено европейско финансиране“, каза тя.

"Според доказателствата, които са събрали колегите, всички документи, които са послужили и са представени пред фонда, са документи с невярно съдържание. Създадена е документална основа на дейност, която нито е имало намерение да се осъществява, нито е осъществена", коментира Арнаудова.

"В голяма част от документите подписите са положени от Ана Димитрова", уточни говорителят на главния прокурор.

"От общината не получаваме съдействие на разследването, изразяващо се в неспомняне за това кой е донесъл справките декларации и кой е платил данъка. В нито една от справките няма подписи на Ана Димитрова", уточни Румяна Арнаудова.

"Документите са създадени, за да се придаде вид на едноличен търговец", заяви тя.

"Туристическият данък е платен за целия период от 2016 со 2019 година. От общината не знаят кой е платил данъка. Не сме открили и дневника за гости. Няма свидетел, който да е казал, че е бил на гости в тази къща. Информацията, с която разполагаме към този момент, е, че тази къща за гости е използвана само от Александър Манолев и неговото семейство", разкри говорителят на Сотир Цацаров.

"Считаме към този момент, че доказателствата са достатъчни за да бъдат подведени и двамата под наказателна отговорност", категорична е Арнаудова.

"Ако се наложи, пак ще влезем в общината, дори и при тяхна съпротива", добави тя.

"Манолев е отказал да му бъде направена криминалистическа регистрация, отказал е да попълни и декларация за имотното му състояние. Още в началото на разследването бяха възложени и данъчни ревизии и на Ана Димитрова, и на Александър Манолев. Очакваме и информация от мобилния оператор да ни каже на кого е този номер, който фигурира във всички документи. Съмненията са, че това е личния номер на Александър Манолев", каза още Арнаудова.

"Мерките за неотклонение са 100 000 лева парична гаранция за Александър Манолев и 2000 лева за Ана Димитрова. Тези парични гаранции са съобразени спрямо имотното им състояние", уточни говорителят на главния прокурор.

"Ана Димитрова съществува, това е млада жена, която е дъщеря на гледачката на децата на Александър Манолев. Тя е влязла в тази схема за източване на еврофондове", заключи тя.

Сподели:
Напиши коментар »
(43)
1
Трябва да се върне делото "Мишо бирата" след доказването на автентичността на за срс-то от френска лаборатория !
2
Затова на 26.05. само за 18 номер БСП гласувайте за да сложим точка на този ОКТОПОД , който ни тормози 10 години
3
Ваш'та мама ГEPБ-epacтка, не се наядохте, не се накрадохте !!!
4
Невинен е!!! Не-до-дял-ко го защити първи с мълния!!!
5
Когато фактите говорят,мъчат и Боговете
6
КАЗАХМЕ....ТОЧКА....ШАЙКАТА УРБОЛЕШКАТА, ДА СИ СЪБИРА ПАРТАКЕШИТЕ.....
7
СЪЩАТА ПРОВЕРКА И НА ЕЛЕНКА МИЛИОНЧЕВА ОФШОРКОВА ! ЗА ВСИЧКИТЕ И ИМОТИ,ЗЕМИ ,КЪЩИ ЗА ГОСТИ ЗАЕДНО С МАФИОТИТЕ ,КОИТО ОКРАДАХА ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ КТБ!!!
8
Който е виновен да си понесе последствията. Насявам се така старателно прокуратурата да действа и с роднините на Йончева.
9
отговор на коментар
Ти телевизия не гледаш ли?! Тя няма къщи за гости! Колкото до КТБ, този тук да каже как си изтегли милионите от банката.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
за патроните! Амбразурата на танка отнесе Матросов! Трийте, бе!
12
А АЗ И ВЕНОВСКА КУРАБИЯТА СМЕ СПАЛИ В ТАЗИ КЪЩА И НЕ САМО СПАЛИ ПРАТИ НИ ДА ВЗЕМЕМ ИНТЕРВЮ НАШ HИДEЛKO И НИЕ ГО ВЗЕХМЕ АМА НЕ БЕШЕ ИНТЕРВЮ А БЕШЕ ЕДИН МИКРОФОН
13
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА КОГА!?!?!?
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
отговор на коментар
Абе ти, албански реутан, не разбра ри, че Еле на няма къщи по морето ..тези са ги строили далеч преди това ..а и 5те години за експлоялатация са минали! Ей, прости зом бирани от Тръбата и Асан@съорчика тро лчета! Смеш ковци- и ти и номер 8 !
16
отговор на коментар
А,че той и Манолев няма къща за гости....
18
Жалката медия на свързани комуняги с ятаци и партизани , не е по-различна от мутренската шайка , с всичките престъпни елементи около и в нея . Дано нормалните българи покажат с вота си омразата към бухалките !
19
Йончевица я изритаха от президентството защото знаеха каква далавераджийка е.Но реалността излезе шокираща!Тя била уникална мафиотка.
20
И КАКВО СТАНА СЕГА.... ВМЕСТО ЦВЕТАНОВ С ОСЕМТЕ АПАРТАМЕ ТА ДА Е В ЗАТВОРА .... ТОВА МОМЧЕ ЩЕ ОПЕРЕ ПЕШКИРА И ЗА НЕГО И ЗА КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ . А РЕАЛНО ИМА ПОСЪРОЕНА КЪЩА И Е ПРЕМИНАЛ ПЕТГОДИШНИЯ ПЕРЙОД НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ ...
21
„Скандалът „Апартамент гейт” с евтините или непълно декларирани жилища на властта удари ГЕРБ, което ще доведе до загуба на евроизборите, а освен това има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди ЕС да прекрати мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Това се посочва в материал на „Файненшъл Таймс”, посветен на основния политически сюжет у нас преди евровота. В публикацията се посочва, че обществото е било „шокирано” от броя на политиците от ГЕРБ, замесени в скандала, както и от лукса на жилищата им. Изброени са оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и няколкото зам.-министри, които „отричат да се извършили нещо нередно”, както и ситуацията с шефа на „Антикорупция” Пламен Георгиев, посъветван от премиера да излезе в дълъг отпуск по време на проверката на терасата му. Не е пропусната и ролята в скандала на „Артекс”, в чиито луксозни жилищни сгради в елитни столични квартали живеят част от замесените и които междувременно се оказаха принудени да спрат предизвикалия спорове проекти „Златен век”. Авторитетното издание отбелязва, че всички нередности са станали публично достояние, благодарение на Антикорупционния фонд, поредицата разследвания на БТВ и публикации в “Бивoлъ”. „Имиджът на ГЕРБ в Европа вече пострада. Този скандал няма лесно да бъде забравен – той докосва всеки българин. Хората могат да сравнят финансовите си възможности директно с тези на лидерите, като така виждат колко огромна е пропастта”, коментира пред „Файненшъл Таймс” д-р Моис Файон от Центъра за изследване на демокрацията.
22
Без събрани пълни документи налагане на наказание за баснословна сума. Що за правосъдие? На убийците не им налагат такива наказания. Служителите в общината не им оказали съдействие. А дали един служител през което всеки ден минават различни лица трябва да ги помни. От кога с предположения се съди в тази държава. и се тиражират непотвърдени факти по медиите и по махленски моабети.
23
Без събрани пълни документи налагане на наказание за баснословна сума. Що за правосъдие? На убийците не им налагат такива наказания. Служителите в общината не им оказали съдействие. А дали един служител през което всеки ден минават различни лица трябва да ги помни. От кога с предположения се съди в тази държава. и се тиражират непотвърдени факти по медиите и по махленски моабети.
24
НАШИТЕ ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ! ЗАЩОТО ГЕНЕРАЛА НАШ ЗНАЕ, ЧЕ ГО ОБИЧАМЕ!!! ДЕБЕЛИЯ, И ТОЙ Е ЗАД НАС!! КАТО СЕ МЛЯСНЕ С ЖАН КЛОД ВАН...ЮНКЕР, В БРЮКСЕЛ, ЩЕ ОПРАВИ РАБОТАТА!!! И САЙТА Е ЗАД НАС, ЗНАЕТЕ!! ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ!!!
25
ПИК е обратното на достойна журналистика.
26
Недод..ко е гнусотия!
27
Хайде,че и много убедени че е източване.Интересно как установиха на прима виста,че документите са с невярно съдържание?Още не са приключили проверките,но има обвинителен акт!Нещо не е както трябва и доста тенденциозно.
28
ТАКА ЧЕ НЕ ЗНАМ ..ИЗКУШЕНИЯ МНОГО ..ПАРИ МНОГО ИДВАТ ОТ ЕВРОПА ..МАНОЛЕВ АКО Е ВИНОВЕН .ВЪН ..ТВА Е ..
29
....и нито дума за обвинението на Милиончева за пране на пари !!! Значи са "взети мерки" другарката да се "отърве" от закона !
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Еленка е недосегаема.В студиата водещите не смеят да си отворят устите да я питат за далаверите и. За мен тя е един фанатик ,който ще се самовзриви но няма да се даде.Горко ни на 26 май.
32
Ти си абсолютен невеж червен кретен ,нямала била къщи наглата сомалийска перачка ей даногоспод ви прибере по скоро всичките прости шилета че направихте държавата леш с зомбирането ви от комунистическата сган!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Тук, за фалшиви документи - гаранция от сто хиляди. А за катастрофа и убито дете - десет хиляди??? При това, тя бе премахната и отново върната? Какво означава това? Означава, че или човешкият живот не струва и пукната пара... Или пък, над човекът със гаранция от десет хиляди е разпънат голям чадър. Демек, да не го вали проливния дъжд, който винаги залива обилно простосмъртните българи.
35
Нали бил богат, нали дал 700 000 лв. за нещо, което не е негово, значи има човека. Какво са за него 100 000? Ама просто нищо. Трябваше да бъде 390 000, та да си възстановим еврокинтите. Боклук крадлив!
36
Тази Румянка, така като гледам, ми направо си е готино гадже.
37
А бе Пендалко защо не може да се коментира под колко добре се живее при треторазрядната Мутра с звучния прякор Тиква а десидента Защо???
38
Чини ми се , че тоз човек пререди доста хора на подсъдимата скамейка. Явно е начинаещ и соло активист . Няма оркестър зад него . Дали е заразна тая дейност , та тъй се разпростира.?!
39
реално няма доказателства че някой е откраднал нещо. манолев работи в друго министерство. това че и е дал кредит пак нищо не говори. парите са одобрени от друго министерство. ще трябва да кажат в това другото министерство къде е проблема. що пък да не и даде пари на заем :)
40
Не бойте се , хора ! На бойковците нищо няма да им направят. Все пак много добре знаем КОЙ си избра главния прокурор. Сега на виновните членове на шайката ще им се размине само с оставки и леко мъмрене от ББ. А за подобно провинение Иванчева отнесе 20 години на първа инстанция. Това е двойния и троен стандарт в любимата ни България ! Знаем кой коли и беси тук , нали ?
41
Какво и да си говорим , каквото и да се случва в държавата ни , каквито и трусове и скандали да тресат управляващите , то ББ е винаги недосегаем. Той никога и за нищо не носи вина. Винаги изгарят някакви дребни пионки. Подават се някакви оставкии всичко си продължава по старому , до следващия скандал. А керванът на ГЕРБ си върви , въпреки , че кучетата си лаят. А всички ние знаем , че рибата се вмирисва от главата. И всички хора знаят , КОЙ е главата.
42
Do 41 Има кой да ги накаже. Ще ги изритаме както в Испания.. Всички които не искаме гербаците трябва да гласуваме за БСП защото при малките партий ЦИК преразпределя гласовете.
43
И този човек си подаде оставката ,без да е уволенен дисциплинарно,ужас,т.е отниса се за всички
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15899
архив

“Не ме правете на луд, аз да не падам за първи път от Марс!”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 271
hot
най-четени новини в момента
сега
2198
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x