ПЪРВО В ПИК TV! Голяма новина от парламента - депутатите в правна комисия приеха връщането на смесеното гласуване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПЪРВО В ПИК TV! Голяма новина от парламента - депутатите в правна комисия приеха връщането на смесеното гласуване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

100828
на 02.11.2022
ПЪРВО В ПИК TV! Голяма новина от парламента - депутатите в правна комисия приеха връщането на смесеното гласуване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След проведените дебати на заседанието на парламентарната правна комисия председателят й Радомир Чолаков подложи на гласуване предложението на БСП за връщането на хартиената бюлетина. 

препоръчано

11 от присъстващите бяха за, против 5, въздържали се няма.

Така депутатите от правна комисия направиха една от най-очакваните стъпки относно начина на избор - приеха връщането на смесеното гласуване.

Мария Карагьозова, представител на Инициативния комитет, внесъл подписката за връщане на хартиената бюлетина заяви пред камерата на ПИК TV: "Не беше ясно дали предложението щеше да бъде прието, но напусналите депутати от ПП нямаше да обърнат вота. Радвам се, че смесеното гласуване преминава към пленарна зала. То можеше да се "спъне" още тук. Няма пречка то да бъде дискутирано в петък от всички народни представители и отново да бъде гласувано положително".

Тя изрази своето задоволство, че гласът на гражданското общество е бил чут в парламента. 

Карагьозова допълни, че е оптимист, че смесеният вот ще мине в пленарна зала. 

Според нея е имало фиксация от страна на представителите на ДБ в правна комисия относно смесването на хартиения и машинния вот. "Госпожа Надежда Йорданова изказа съмнение, че тези подписи едва ли не не съществуват и имало само един лист с подписи", заяви тя, коментирайки "скептицизма" на бившата правосъдна министърка, че 111-те хиляди българи, дали подписите си за връщането на хартиената бюлетина, са реални лица. Карагьозова заяви, че желаещите да се върне този тип вот са много повече. Тя допълни, че смесеното гласуване ще накара много повече български граждани да отидат отново до урните и да упражнят правото си на вот. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че... ЕКШЪН В ПИК TV! Колтуклиева издирва под дърво и камък Доган. Съобщиха на Сокола, че журналистката го чака пред превзетата централа, а той отговорил, че...
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК