ПЪРВО В ПИК TV! Гърми страшен скандал! Хора на Нинова заплашвали директора на НКЖИ заради уволнената Гергана Алексова (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ПЪРВО В ПИК TV! Гърми страшен скандал! Хора на Нинова заплашвали директора на НКЖИ заради уволнената Гергана Алексова (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

96553
на 03.08.2022
ПЪРВО В ПИК TV! Гърми страшен скандал! Хора на Нинова заплашвали директора на НКЖИ заради уволнената Гергана Алексова (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Генералният директор на ДП НКЖИ инж. Златин Крумов дава брифинг във връзка с информация, изнесена на брифинг на БСП по-рано.

препоръчано

БСП обвиниха служебното правителство, че още в първия ден е освободило зам.-директора на НКЖИ Гергана Алексова. 
 
Това било опит да се чегъртат кадри на БСП, а служебното правителство трябвало да се занимава с други неща.

Причината за освобождаването е очевидното несправяне със задачите, въпреки огромното желание и подкрепата, която получи от четворната коалиция, заяви Крумов.

Управителният съвет на ДП НКЖИ е взел решение за нейното освобождаване от заемания пост поради констатирано несправяне със служебните ѝ задължения, а не заради членството ѝ  в политическа партия. „Въпреки демонстрираното огромно желание от нейна страна и заявената политическа подкрепа, фактите показват, че за определен период от време дружеството остана без горива, без застраховка „Трудова злополука“ на служителите и без хигиенизиране на жп гарите. Наложи се компанията да се справя с огромни усилия и рискове. Никога не съм делял хората на червени, сини, бели. Приемам решението на Управителния съвет рационално, а не емоционално.“, коментира още
инж. Крумов.

Златин Крумов подчерта, че е подал сигнали за корупция срещу Гергана Алексова към компетентните органи и Министерство на транспорта и съобщенията. Той съобщи още, че веднага след нейното освобождаване е получил заплахи за политическа репресия, за което също е сезирал компетентните органи. 

„Като генерален директор съм длъжен да пазя НКЖИ от всякаква репутационна вреда и няма да допусна корупционни схеми, въпреки политическия натиск, който се упражнява и към момента върху мен и компанията. Не ми е приятно да бъда заплашван, но ако това е цената
компанията да се управлява прозрачно, спазвайки закона, и да функционира нормално, аз съм готов да я платя“, допълни генералният директор на ДП НКЖИ.

Заплашен съм от същите хора, които изнесоха брифинг за политическото уволнение на Алексова. За това са уведомени компетентните органи, заяви той, намеквайки за заплахи от страна на хора на Корнелия Нинова.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Тези храни се справят безпроблемно с изпотяването Тези храни се справят безпроблемно с изпотяването
ПИК TV x
Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това