ПЪРВО В ПИК TV! Ден след изборите, премиерът Борисов и проф. Ангелов с добра новина - идват 700 000 РНК ваксини (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Ден след изборите, премиерът Борисов и проф. Ангелов с добра новина - идват 700 000 РНК ваксини (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

133676
на 05.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Ден след изборите, премиерът Борисов и проф. Ангелов с добра новина - идват 700 000 РНК ваксини (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Ден след изборите премиерът Бойко Борисов е на нова инспекция. 

препоръчано

Със здравния министър Костадин Ангелов той проследи доставките на новите дози ваксини.

Ангелов заяви, че до края на април ще дойдат 700 000 дози ваксини на основата на РНК.

"Благодарение на вашите усилия - това, което договорихте - 1 млн. 300 хиляди допълнителни дози, първата доставка от тези ваксини на основата на иРНК ще дойдат до края на месец април. Така че вече всички да бъдат спокойни, че ще могат да си поставят иРНК ваксина, за която има толгова голям наплив в страната", заяви здравният министър.

Министър Ангелов отбеляза, че до момента има 503 хиляди ваксинирани българи. Днес се очаква да се ваксинират над 10 хиляди. "Нямаме притеснения за темпа на ваксинацията. Тези ваксини, които пристигнаха днес - половината отиват за личните лекари, половината - за ваксинационните центрове. А по отношение на цялата система - нямаме недостиг нито на предпазни средства, осигурени са за месеци напред дезинфектанти, консумативи, Ремдесивир е осигурен до края на месец септември. Така че цялата система е осигурена, нямаме никакви притеснения за в бъдеще", подчерта той.

"Добре, докато се състави другото правителство, важно е всеки ден да си гледате ангажимента. Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, изрично подчертавам - безплатно, изрично подчертавам - доброволно", заяви премиерът.

"Така че - пускайте и зелени коридори, пускайте максимално и за личните лекари, защото това е единственият шанс да се измъкнем от пандемията", заяви той.

Директорът на ИАЛ Богдан Кирилов отбеляза, че през април се очакват 90 хиляди ваксини на "Модерна" и 40 хиляди на "Джонсън и Джонсън".

"Продължаваме, бързо разпределяйте, ваксинирайте бързо", заяви премиерът.

"Поел съм ангажимент, изпълнен е", допълни Борисов и подчерта, че ваксините, които пристигат днес, са благодарение на доброто сътрудничество с лидерите на 19-те големи европейски държави, които са направили жест към нас и са изпратили част от своите ваксини.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това