ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите се събират на последно заседание преди изборите - карат се за гей пропагандата и смяната на пола (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите се събират на последно заседание преди изборите - карат се за гей пропагандата и смяната на пола (ОБНОВЕНА)

29304
преди 22 часа
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите се събират на последно заседание преди изборите - карат се за гей пропагандата и смяната на пола (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Народните представители заседават за последно преди старта на предизборната кампания, която започва на 27 септември в полунощ.

препоръчано

В дневния ред на НС е гласуването на измененията в Закона за адвокатурата. Това ще се случи въпреки наложеното вето от страна на президента Румен Радев. На практика то още вчера беше преодоляно след гласуване на Правна комисия, но окончателното решение ще стане ясно днес.

Спорните изменения са свързани с назначаването на вид служебни адвокати и определянето на възнагражденията им. На ветото на президента възразиха и адвокатските колегии в страната.

Депутатите удължиха работния си ден до приключване на всички точки от дневния ред.

Заради гоплямата му продължителност ще има почивки в 11 часа, 14 часа и в 16 часа. 

В последният ден от 240 депутати се регистрираха в пленарна зала 192-ма.

Депутатите започнаха работата си с обсъждане на първо гласуване законопроекти за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето.

Народните избраници отказаха да подкрепят законопроект на "Има такъв народ" за забрана на рекламата и медицинските дейности за смяна на пола до 18-годишна възраст. На свой ред "Продължаваме промяната - Демократична България" се въздържа от гласуването на три свои законопроекти за промени в Закона за закрила на детето. 

"Има такъв народ" (ИТН) предложиха децата от 16 до 18-годишна възраст, които не се обучават, също да станат обект на държавна закрила. От партията на Слави Трифонов искаха в закона също така да се запише, че който даде медицинско предписание или извърши медицинска дейност с метод или технология за промяна на биологичния пол на лице, ненавършило 18-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с обществено порицание.

Промените не се приеха.

След първото провалено гласуване Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) излезе на трибуната и обвини ГЕРБ, че са помогнали на "гей ориентираната пропаганда на ПП-ДБ". 

Същевременно депутатите отхвърлиха 3 законопроекта на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за изменения в Закона за закрила на детето. Първите са внесени от Елисавета Белобрадова и са свързани с правото на детето на защита от "политическа пропаганда, неистини и предизборни и партийни действия". В него се въвежда идеята за "геномен пол".

Законопроектът на ПП-ДБ разрешава смяната на пола при животозастрашаващи обстоятелства. Георги Иванов от "Възраждане" обяви ПП-ДБ за "пропедофилска коалиция",. което предизвика председателя на НС Рая Назарян (ГЕРБ) да му направи остра забележка и да го призове да се въздържа от подобен език от трибуната. По думите му законопроектът на ПП-ДБ издава "нечисти мисли" от вносителите. Законопроектът не се прие. ПП-ДБ гласуваха въздържал се. 

Друг законопроект на ПП-ДБ, внесен от Божидар Божанов, предвижда разширение на вече приетата правна уредба по отношение на сексуалните посегателства срещу деца. Предвиждат се и допълнителни ограничения за заемане на длъжности от лица, които имат присъди за сексуални посегателства срещу деца. Заложени са и проверка на гражданските договори на лица, работещи с деца. Втори законопроект на Божидар Божанов урежда изрично закрилата на децата в интернет. И този законопроект не се прие. ПП-ДБ гласуваха въздържали се. 

С третия законопроект на ПП-ДБ, внесен от Катя Панева и група , се предвижда защита на децата и лекарите, когато има установен медицински проблем. И третият законопроект не се прие, а ПП-ДБ гласуваха въздържал се. 

По време на разглеждането на законопроектите в ресорната комисия бе приет единствено законопроектът на ИТН. 

След гласуването в кулоарите ИТН обвиниха ГЕРБ и ПП-ДБ в "сглобка" при гласуването на промените в Закона за закрила на детето. На свой ред от "Възраждане" отново обвиниха ПП-ДБ в подхранване на пропагандата в училищата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 26 септември: Кариерно израстване за Овена и Лъва, Близнаците да са внимателни с близките си САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 26 септември: Кариерно израстване за Овена и Лъва, Близнаците да са внимателни с близките си
ПИК TV x
Политолог с гореща прогноза пред ПИК TV: Ниска избирателна активност, крах на ППДБ и два лагера в следващия парламент около тези партии (ВИДЕО) Политолог с гореща прогноза пред ПИК TV: Ниска избирателна активност, крах на ППДБ и два лагера в следващия парламент около тези партии (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК