ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

68072
на 09.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ДПС излезе с първи коментар за изборните резултати. "Потвърждаваме, че вотът на избирателите го разчитаме като желание за промяна", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

препоръчано

Той изтъкна, че ДПС е започнала промяната първо от себе си, от листите си.

"Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его и да покажем, че има светлина в тунела", заяви още той.

"Затова Централното оперативно бюро на ДПС реши: ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии на изборите - загубилите изборите ГЕРБ и БСП. Ако има предложен кабинет от тях, ние няма да го подкрепим", заяви Карадайъ.

"Но водени от грижата за хората и за страната - а мотото на кампанията ни беше "Рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката", ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него", подчерта той. 

"Като примерни цели можем да посочим борбата с ковид и икономическите и социалните мерки за подкрепата на бизнеса и обществото. Друга цел - планът за устойчивост. Следващата тема може да бъде подготовката на държавата за следващия оперативен период. До тук с примерните цели ще спра, но ще добавя, че ние от ДПС призоваваме всички партии и коалиции от 45-то Народно събрание за диалог и отговорност", отбеляза още Карадайъ.

"И накрая ще завърша с едно изречение - ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега", заяви лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС искат да видят логиката на президента Радев, ако се назначат нови избори и след това "ще разсъждават".

Той заяви, че тепърва ще се анализират резултатите от изборите и ще са обсъждат 100-те хиляди гласа, които са "изтекли" към друга партия.

Йордан Цонев коментира "политическото инженерство" като изтъкна, че с него се занимавал изключително "кръгът "Капитал".

"За финал още веднъж да кажа - ние от ДПС призоваваме всички партии и коалиции от 45-то Народно събрание за диалог и отговорност", заяви в заключение Мустафа Карадайъ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19 с горещи данни за пандемията и на Гергьовден (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19 с горещи данни за пандемията и на Гергьовден (НА ЖИВО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това