ПЪРВО В ПИК TV! Драмата се заплита - Столичният общински съвет блокира тотално, пак не избраха председател (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! Драмата се заплита - Столичният общински съвет блокира тотално, пак не избраха председател (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

127258
на 20.11.2023
ПЪРВО В ПИК TV! Драмата се заплита - Столичният общински съвет блокира тотално, пак не избраха председател (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Мечтата на Борис Бонев да стане председател на Столичния общински съвет, претърпя втори провал. 

препоръчано

Днес общинските съветници се събраха, за да си изберат председател, който да ги ръководи в следващите 4 години. Бонев беше кандидатурата на ППДБ-Спаси София, която обаче по никакъв начин не беше мотивирана в частта какви точно са качествата му, за да заеме този пост.

При първото гласуване днес, Бонев получи 23 гласа - колкото е числеността на групата на ППДБ-Спаси София в общинския съвет.

Така той отиде на балотаж с кандидатурата на БСП Диана Тонова, която имаше 9 гласа след първия тур.

И при второто гласуване Бонев не събра необходимите 31 гласа и така претъпря пълен провал. 

Беше решено следващото заседание да е на 30 ноември (четвъртък) от 10 часа. 

След закриването на заседанието Бонев заяви, че кметът Терзиев, е инициирал срещи с групите в съвета, които ще се проведат следващите дни. 

"Ще се опитаме да установим какви са реалните искания на останалите политически сили. Видяхме от колегите от ГЕРБ и БСП има интерес Общинският съвет да работи. Повдигна се темата с бюджета, това означава, че има интерес за работа. Призоваваме на разум. Ние като най-голяма група полагаме всички необходими усилия, с покани, с разговори по същество и политики, очакваме останалите групи да реагират“, каза Бонев.

Той отбеляза, че работата за София не била спряла, а те като група, имали готови доста доклади.

"Оптимисти сме, че до четвъртък, нещата ще бъдат решени“, завърши той.

"Разговорите ще бъдат в посока за включване на определени точки в бюджета“, допълни той. 

Бонев отново заяви, че няма да работят и не работят за коалиция с ГЕРБ. Търсели само подкрепа.

"Това е решение на нашата група и това е изцяло вътершно решение. Има решение на нашата група. Днес беше демонстрирано, че групата ни е единна и ще останем такива докато не вземем друго решение“, обясни Бонев защо точно той трябва да е председател на СОС.

"Нищо притеснително не се случвя. Няма доклади и теми, които да пропаднат, ако съветът не работи. Просто призовавам за спокойствие и намаляване на емоциите от изборите“, заяви Борис Бонев.

Ако имаше договорка, вече щеше да има избран председател, подчерта той.

Бонев изрази увереност, че неговата личност не била пречка за избор на председател на съвета. И цитира изказвания на Иван Таков и Вили Лилков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК