Вход
София
Времето в София 2 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Жесток скандал в парламента! БСП иска да изгонят Гърневски от залата - Цвета Караянчева свика спешно втори председателски съвет

ПЪРВО В ПИК TV: Жесток скандал в парламента! БСП иска да изгонят Гърневски от залата - Цвета Караянчева свика спешно втори председателски съвет

на 04.12.2019
71138
31
ПЪРВО В ПИК TV: Жесток скандал в парламента! БСП иска да изгонят Гърневски от залата - Цвета Караянчева свика спешно втори председателски съвет
Автор: ПИК
04.12.2019
31
71138

Със страсти в парламента започна пленарното заседание в сряда. Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че е свикала председателски съвет преди началото на заседанието, а депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан заради реплики по време на вчерашното заседание. 

След като вчера приеха на второ четене бюджета на НЗОК, депутатите подхващат отново този на НОИ. Заради него вчера се разгоря страшен скандал. Депутати от "Атака" и БСП обсадиха трибуната и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов се видя принуден да прекъсне маратонското заседание.

Сега народните представители започват офанзива за окончателното приемане на държавния бюджет за 2020 г., което трябва да стане до края на утрешния четвъртък.

В началото на заседанието председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че тази сутрин е имало председателски съвет и е взето решение депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски да бъде наказан по чл. 56 от правилника на Народното събрание с "порицание".

От парламентарната трибуна Спас Гърневски заяви: "Вчера беше един ненормален парламентарен ден, в който се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме свидетели и на провокации и на обиди", което предизвика бурни реакции от страна на опозицията. "В края на парламентарния ден вчера се случи нещо, което не бива да се случва - да се обгражда парламентарната трибуна. Това ме провокира и си позволих реплики, които не трябваше да казвам. Съжалявам за това и призовавам всички спокойно днес и утре да приемем бюджета на страната", добави народният представител.

От БСП възразиха, като поискаха Гърневски да се извини и да бъде отстранен от заседанието. Депутатът на социалистите Валери Жаблянов също коментира скандала от парламентарната трибуна и призова да бъде прекратена темата със Спас Гърневски, тъй като той се е извинил. Така депутатът от ГЕРБ остана в пленарната зала, а народните представители се заеха с дневния ред. Преди това Караянчева обяви, че ще допусне предложението за поименно гласуване на Бюджета за НОИ.

Депутатите обсъждат на второ четене бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 година

Депутатите обсъждат на второ четене бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 година

Бюджетите на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и...

на 03.12.2019

И точно когато страстите изглеждаха поутихнали, Георги Свиленски излезе на парламентарната трибуна и поиска отново отстраняването на Спас Гърневски, като заяви, че групата на БСП не се е съгласила с предложението на председателския  съвет депутатът от ГЕРБ да бъде наказан само с порицание. Свиленски настоя Гърневски да бъде наказан с отстраняване от пленарната зала.

Думата взе и лидерът на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова. Тя сподели, че на председателския съвет са направили всичко възможно да бъде възстановено спокойствието в пленарна зала. "Ако извадим всички стенограми, ние също може да имаме много поводи, за да искаме отстраняване на депутати на опозицията. Не може да се нарушава правилника и парламентарна група да налага наказанията. Предлагам да се свика нов председателски съвет", обяви Дариткова.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще поиска 10 минути почивка и ще събере председателите на париите в кабинета си. Павел Шопов от "Атака" поиска заседанието да продължи, без да има председателски съвети, за да се стигне до темата за минималната пенсия.

"На председателския съвет не беше постигнато единодушие относно наказанието на г-н Гърневски. Остава такова, каквото съм го наложила - порицание. Хубавото е, че се разбрахме за едно, оттук нататък от залата да бъде премахнат езика на омразата и за всяка обида да налагам наказания", заяви след председателския съвет Цвета Караянчева.

"Не приемаме това, което каза г-н Гърневски като извинение. Съжаляваме, че парламентарната група на ГЕРБ не разбира тежестта на това, което се случи вчера", негодува Кристиан Вигенин от БСП и добави, че парламентарната група продължава да настоява депутатът да бъде отстранен за едно заседание. Социалистът предложи още групата на ГЕРБ да извади от комисията по парламентарна етика Спас Гърневски.

Парламентът прие на второ четене Закона за НЗОК за 2020 г.

Парламентът прие на второ четене Закона за НЗОК за 2020 г.

Парламентът прие на второ четене Закона за НЗОК за 2020...

на 03.12.2019

Гледайте на живо по ПИК TV!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(31)
1
Kakto vinagi!
2
Увеличението само на най-ниските пенсии е несправедливо! Кое ще мотивира хората да се осигуряват на реалните си доходи щом има увеличение само за тези, които са се осигурявали на минимални! Когато един човек е започнал да се осигурява той все едно е сключил договор, който едностранно се променя непрекъснато и накрая всички с минимални пенсии! Това руши пенсионната система и я обезсмисля!
3
Този измекяр Гърнето няма умора!!!! Всеки втори го плюе, омазан е до ушите, тотално зависима подлога на Буда Амфетаминов Бухалков !!! Лае, та не спира, само и само да заработи нещичко. Какво разбира от политика тоя седесарски биклук и платен глашатай на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“, че се представя и за някакъв експерт !!! А когато герберунгелската шайка си отиде, тоя глист ще изгние в затвора !!!
4
Наскачахте ли се вече "демократи" или още сте в процес на скачане? Но остава въпроса кой ще плати сметката за 30 годишното скачане в трапа, от което населението на България намаля с близо 2 млн. души и по статистика сме най-бързо изчезващата нация в света? Кой ще плати за скачането, което доведе до приватизация или закриване на всички работещи и печелещи държавни предприятия, които сега преминаха в мръсните ръцете на частната собственост и оставиха българите без препитание?
5
Правилно е постъпил Гърневски като е казал истината, защо него ще наказвате?! накажете наглеците от бкп-бсп, които са ОБГРАДИЛИ ТРИБУНАТА!!!
6
Торбата с г-вна мерище на пръст, те скоро ще го изкарват на тарга и ще го мият с мъркуч за опелото, а Свиленски търчи като цветарка. Аз почвам да разбирам, защо Десислава Генчева го е зарязала. Айде моля ви се. Жаблянов за пореден път е показъл мъщко поведение, от това, което чета. Аман от измислени скандали и лигав женски, афиф пиар. Ако не искаш да си обречена да седиш до печката, дръж се серт, ама наистина серт. За мека сила говорим, а не за лигавщини. Това е.
7
Имайте предвид, че сега са пенсионери хора, които са жертва на преструктурираната икономика на костов, който позволи работодателите да осигуряват хората на минимална заплата или да не ги осигуряват!!! "За да живне бизнеса" както се изразяваше! Командира на бкп трябва да отговаря иза тези ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, защото ощети държавата и хората, които сега са ПОТЪРПЕВШИ! Хора без вина са принудени да живеят с минимални доходи, заради корумпираните политици от бкп!!!
8
Давай Спасе, пори червените крадливи ан*уси.
9
отговор на коментар
Затнваря си плювалникта, Арматке миризлива ! Соцкомунягите като теб са побесняли снлед поредната изборна загуба.
10
Рядко се ражда такъв мехур пълен с фекал!!! Омазан в комунистческо подлизурството, Гърнето гледа да измие гнусното си минало, но не става!
11
Спас е размазал мутрите на БСП-едерасите. Мачкай
12
А какво става с увеличението на всички пенсии с 6.7 % от 1.07.2020?!
13
Тоя Клъст интересчия до кога ще тежи на плещите на българите ?
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Лъжете, перверзници ПИкливи от ПИКнята на Недю! Лъжете като дърти цигани! Да не би да е лъжа, че мазния Спас беше върл косотвист и седесар, преди да изпълзи в Банкя? Да не би да е лъжа, че е писал оди за Червената армия, за Альоша и" правата линия" на Партията?
17
Гърнето е размазал гаВНото което е изтаковала с мекия си гейз!
18
Ами тогава от тук на татък всеки по бидил от трибуната да се наказва до 3пъти и след това да се изхвърля от Парламента завинаги.И на мен ми е писнало от епитетите и редовните обиди от страна на БСП и Атака.Вместо да приемат дневния ред не за първи път се слушат и обиди,а пияния от Атака ,който влачеше като излезна на трибуната -просто не ми се коментира Срам,но при него явно липсва това чувство.
19
И защо тази активност от бесепето за другаря Гърневски? Да не би нещо да е сгазил магнолията или настъпил кучето на премиера, та е нужна другарско вдигане на увисналия му рейтинг на борец с комунизма?
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
И какво е казал Гърневски на червените отпадъци, че са червени отпадъци ли? Че цял народ знае, че те са червени отпадъци! Нали така?
22
Пик кое е нецензурно че питам защо не пишете и не помествате нито една снимка на Радев на срещата във Великобритания Или Ви е яд че на общата снимка е точно до Тръмп Не Ви ли е срам Радев не е ли и Ваш президент
23
Сукалчетата на Крушовишката Биволица отново сътворяват това на което ги учи...селско-махленски свади! Тези са срам за парламентаризма! Като ги гледам какви са първосигнално, Борисов не може и да мечтае за такава примитивна опозиция! Както върви, скоро и Столетницата ще достигне електората на ...Атака !
24
Да бе да, на Тръмп му е детска мечта да се снима с нахиления идиот
26
ТРАМП МИСЛИ, ЧЕ ТОЙ Е ЧОВЕК НА БОРИСОВ, ЗА ТОВА Е СЕДАЛ ДО НЕГО
27
Често четем и виждаме една тлъста глава,която е олицетворение на преялите и охранени индивиди,240 на брой който смучат от "кръвта" на бедните мои сънародници.Идиоти ли сме, или паплач за тези което п....т години на ред до банките в НС!? Няма по бедни от нас в Европа и зад Европа! Държавният началник кръстосва света и облъчва вече и задокеанските господари,колко се е променила България през последните десет години и нито дума за мизерното преживяване на милион и половина пенсионери,които тихомълком си отиват от този свят,защото често не си дояждат и нямат пари за най необходимите лекарства.Молят се хората,Господ да даде по мека зима,защото много от тях,може и да не чуят кукувицата,ако времето е лошо за тях.
28
От най - верните другари стават най - върлите врагове !
29
Борисов не вижда ли, че поради старчески изменения въртиопашката Спас не знае и не осъзнава какви ги плещи всеки път като вземе думата. Той от слагане се престарава и пресолява тотално манджата. Такива изперкали слагачи какви закони ще гласуват и приемат като не знаят по кой свят ходят от ЕГН-то си
30
ОТ 1ЮЛИ ВДИГАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НА 610,КАТО ТИ УДЪРЖАТ ЩЕ ПОЛУЧИШ ЧИСТИ ПО МАЛКО ОТ СЕГА.Съсипахте народа си обирджии гадни!Проклети да сте!
31
ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИИ!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 124
архив

Запитали радио Ереван: - Mоже ли жена да направи мъжа си милионер? Отговор:: - Да, ако преди това е бил милиардер...  

 

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1238
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: БСП с първи коментар за СРС-аферата с президента - лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов: Ако има доказателства, всеки трябва да носи отговорност (ОБНОВЕНА)
x
3 двойки зодии, между които няма химия в леглото
x