Вход
София
Времето в София 25 o C

ПЪРВО В ПИК TV! ИСТОРИЧЕСКО: Стартира първото ни европредседателство - Доналд Туск разплака всички с уникално слово на български (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV! ИСТОРИЧЕСКО: Стартира първото ни европредседателство - Доналд Туск разплака всички с уникално слово на български (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 11.01.2018
59977
49
ПЪРВО В ПИК TV! ИСТОРИЧЕСКО: Стартира първото ни европредседателство - Доналд Туск разплака всички с уникално слово на български (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
11.01.2018
49
59977

България обявява официалният старт на първото си председателството на Европейския съвет. Премиерът Бойко Борисов е в центъра на събитието и основен домакин на европейските гости. Най-високо присъствие от Европейския съюз бележи началото на европредседателството ни в уникалната зала на Народния театър "Иван Вазов".

Напук на "Гардиън" и доносите: Голям ден за Борисов, голям ден за България

Напук на "Гардиън" и доносите: Голям ден за Борисов, голям ден за България

Не знам какъв е случаят с английския ляволиберален...

на 10.01.2018

Сред гостите са председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и председателят на Съвета на Европа Доналд Туск, както и представители на ЕНП и другите партии, представени в Европарламента.

Сред гостите на събитието са президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, лидерите на всички парламентарно представени партии, депутати, политици и общественици.

Гости и домакини станаха на крака под звуците на химна на България. Обръщение към гостите на събитието отправи министърът по европредседателството Лиляна Павлова. 

За мен е чест и удоволствие да ви приветствам с добре дошли на официалното откриване на първото българско председателство на Съвета на ЕС. За нас, българите, присъединяването към ЕС беше една сбъдната мечта. Благодаря на всички, които работиха, за да можем да стигнем до този исторически момент. С гордост и самочувствие поемаме европредседателството, каза Павлова.

Имаме волята, енергията и решимостта да работим, България има много какво да даде на Европа от историята до иновациите, знанията и таланта. Нашата древна култура събира най-доброто от всички цивилизации, преминали през земите ни. Историята ни е научила да бъдем гостоприемни, толерантни и диалогични. Съхранили сме се 13 века, така мислим, че ще запазим и ЕС - само чрез обединението на това, което ни сближава. Готови сме за всички предизвикателства, вярваме, че Съединението прави силата, допълни тя и покани на сцената Доналд Туск, Антонио Таяни, Жан Клод Юнкер, Румен Радев, Цвета Караянчева и Бойко Борисов. 

Първи взе думата президентът Румен Радев. От 1 януари поехме председателството на Съвета на ЕС. 10 века България е югоизточната порта на континента. Това е скъпо платен исторически опит. На Балканите знаем добре, че от разделението идват трагедии. Европа е голяма, но и твърде малка, за да бъде разделяна. Затова и мотото на нашето председателство е "Съединението прави силата", посочи президентът.

България притежава изпитан във времето модел за толерантност между религиите, ние сме източник на кирилицата. През най-мрачните години за континента България запази своите евреи. Това ме кара да вярвам, че много сме дали, но и още много можем да дадем на Европа, посочи държавният глава. Поемаме председателството в труден момент. Миграцията и тероризмът изискват активен диалог с големите съседи на съюза. В едно съм убеден - когато проблемите засягат всички ни, ключът е в реализма и солидарните усилия. За да пребъде Европа ни трябва взаимно доверие, ново самочувствие и надмогване на егоизма. Вярвам, че през следващите 6 месеца всички вие, нашите гости, ще се чувствате добре сред римските руини. Особено в София, където християнска църква, катедрала, джамия и синагога са само на няколко метра една от друга. Това е уникално. Европа не е само икономическо пространство, а територия на свободата в духа на историята, културата и хуманизма. Добре дошли, каза Радев. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви: "Приемаме председателството като национална и надпартийна кауза, с което да покажем на предстоящите ключови дебати за бъдещето на съюза. Пред нас е нелеката задача да работим за консенсус между страните от ЕС".

"Оценяваме значението на парламентарната подкрепа в момента на първото ни председателство. Имаме роля да насърчаваме българското правителство като честен посредник между държавите от ЕС. Имаме възможност за активно участие на българските народни представители в дискусиите. Ще осъществим парламентарна дипломация на най-високо ниво. Разчитам на тясното сътрудничество с европейските институци и останалите страни-членки. Ние, българските народни представители, ще дадем своя ценен принос към ключовите европейски политики. Искрено вярвам в успеха на българското председателство, каза още председателят на парламента.  

„Съединението прави силата – девизът на България, който е избран и за девиз на българското председателство на Съвета на ЕС.- Заедно действително ние следва да преборим предизвикателствата и да направим Европа готова за бъдещето. Сега е време за размисъл как да направим ЕС по-гъвкав спрямо нашите граждани и по-младото поколение, да се вслушаме в техния глас. Миналият ноември участвах в събиране на политическите лидери на Европа и среща със студентите на Софийския университет. Впечатлен съм от техните знания, както и очаквания от Европа и това, че те искат повече заетост и работни места. Затова следва да привлечем повече инвестиции в дигиталните иновации и туризма. Българските студенти помолиха да разрешим и кризата с миграцията. Те бяха убедени, че общо европейско решение може да спре притока на мигранти. Следва това да бъде сторено в духа на сътрудничество и българското председателство сега е начин да се премине към конкретни действия в това отношение. Искам да благодаря на българското правителство за силния ангажимент в в защитата на общата граница на ЕС. Като италианец знам колко е трудно това и им благодаря. Благодаря също и за доброто сътрудничество на българската полиция и армия с европейските. Европейският парламент е готов да помогне на вашето председателство по всички възможни начини. Може да разчитате на нас като на един силен партньор, защото наистина съединението прави силата и от името на ЕП желая на България успех на председателството в следващите 6 месеца”, каза в речта си Антонио Таяни.

На чист български език взе думата Доналд Туск. Той започна да рецитира стихотворението на Иван Вазов "Отечество любезно".

Отечество любезно, как хубаво си ти, как нежно се синее небето ти безкрайно, как твоите картини, меняват се омайно, при всеки поглед нови, по-нови красоти." Тази мисъл ме съпътства днес като председател на Европейския съвет и като поляк. Разбирам колко много работа, решимост и кураж ви е струвало на вас, българите, да постигнете тези успехи за вашето отечество. Никой не ви е дал нищо даром. Вие самите сте на първо място творците на този исторически обрат, на тези нови, по-нови красоти, посочи председателят на Съвета на Европа. 

По-младите поколения навярно свързват театъра, в който се намираме, по-скоро с известния актьор Захари Бахаров и с участието му в Игра на тронове, отколкото с поезията на Вазов. Но историята на Балканите е по-драматична от Игра на тронове, макар в нея да няма дракони. Всички искаме историята да напомня по-малко сценарий на драматични филми. Хората в този регион заслужават благоденствие. Добре е, че един от приоритетите на българското председателство е бъдещето на Западните Балкани. Кой друг, ако не вие, потомците на Спартак, наследниците на най-старата държава в Европа, вие, които никога не сте губили знаме в битка, кой би бил на висотата на тази важна задача, да се поднови европейската перспектива за целия регион. Вие винаги сте били решителни и смели, което се потвърди през последните години. Вашето председателство ще бъде толкова резултатно, колкото преди четвърт век това на Христо Стоичков на световната купа. С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войн, ще се справите, посочи Туск. 

„Всички очаквахме българското председателство и вярвам, че то ще бъде успешно и решаващо за ЕС. Преди 11 години България стана член на ЕС, но процесът започна дълго преди това. Лично се гордея, че съм малка частица от присъединяването на България. Още на подписването на договора през 2005 г. аз следях постиженията на българското общество и следях усилията, които полага към тези бъдещи цели за присъединяването и подписах договора с вяра в бъдещия успех. Помня и друг момент, когато за пръв път чух българската песен, която сега плава из космоса и помня, че тези уникални гласове много ме впечатлиха. Не знам дали някой ги слуша, но те заслужават тази вечер също да бъдат споменати. Днес заявяваме, че България от тази вечер води Европа и ще го прави и след тези 6 месеца. Вашето председателство съвпада с ключов момент, когато са в ход много инициативи за определяне на бъдещето на Ес. Не си представям по-добра лично от моя добър приятел Бойко Борисов, който да води страната и Европа в този момент. Той е силна и обединяваща личност. Може да разчитате на ЕК като партньор, на страната на България сме и ще останем на нейна страна. Вашето място е в Европа и Еврозоната”, заяви на свой ред Жан Клод Юнкер.

Премиерът Бойко Борисов първо помоли за благословия патриарх Неофит. "Мисля, че след словото на нашия приятел Доналд Туск всяка реч или всяко изказване е неуместно, защото самият той, а аз мислех, че се шегува с мен, но той ми каза, че всеки ден е тренирал речта си на български. Ние, като българи, трябва да оценим, че председателят на Съвета е положил труд да покаже уважение към всички нас, че толкова усилия сме положили. Оттук-нататък, от една страна ние трябва да бъдем безпристрастен модератор в преговорите, но трябва да направим така, че всеки българин да остане усещането, че ЕС прави нещо за него, посочи премиерът.

Имах среща с Доналд Туск и с европейските медии и тревогата у всички е голяма. През тези 6 месеца много събития ще започнат, други ще се развият, трети ще завършат. 10 милиарда по-малко евро в европейския бюджет има за кохезионния фонд, в Крим нещата не се решават, нашите големи съседи също...дори държави като Словения и Хърватия. Член 7 за Полша...важен е спорът между комисията и Полша. Западните Балкани, надеждата на народите на Западните Балкани, земеделската политика, киберсигурността, европейската отбрана, миграционния поток и справянето с миграционната криза, която продължава да разделя и то жестоко съюза. Трябва да се отворят много въпроси и много отговори да се дадат, каза Борисов. Но нека спра до тук. Никога не съм слушал толкова хубава реч като тази на Доналд Туск. Да ни е успешно председателството, пожела премиерът. 

 

Сподели:
свързани новини
ПОЖЕЛАНИЯ! Борисов с важен разговор преди официалното откриване на европредседателството ПОЖЕЛАНИЯ! Борисов с важен разговор преди официалното откриване на европредседателството
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с...
на 11.01.2018
Напиши коментар »
(49)
1
АКО ИМА АД НА ЗЕМЯТА, ТО ТОЙ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ НАМИРА В ГРАНИЦИТЕ НА С.Е.В.Е.Р.О.З.А.П.А.Д.Н.А.Л.А.. Б.Ъ.Л.Г.А.Р.И.Я ---->> българия е най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-престъпната, най-нещастната, най-бързо намаляващата и изчезваща страна в Европа и в света. По официални статистически данни. Нацията ни е с най-голяма смъртност (световен шампион), най-ниска раждаемост, най-голяма емиграция, с най-увреден генофонд, с най-голямо неравенство в доходите (кражби). Според безпристрастните класации на уважавани световни институции. Ние сме най-неграмотните в Европа, с най-фалшива съдебна система, с най-раздута администрация, с най-примитивно управление, с най-голям относителен брой луди, с най-много самоубийства на глава от населението, с най-много детски самоубийства и т.н. и т.н. БЛАГОДАРИМ ТИ ТИКВА, ПРОКЛЕТ ДА СИ БЪЛГАР0УБИЕЦО!
2
КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗА ДА СЕ СЪБУДИШ, БЕДНИ МИ НАРОДЕ. ЦЕНИТЕ НА ОСНОВНИ СТОКИ И УСЛУГИ РАСТАТ, ДОХОДИТЕ НИ СА АФРИКАНСКИ, ЕВРОГЕЙЦИТЕ ИДВАТ ТУК ЗА ДА ОТПОЧИНАТ. СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ИСКА АВТОНОМИЯ КЪМ РУМЪНИЯ. МАФИЯТА РАЗЧИСТВА СМЕТКИ ЗАКРИЛЯНА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ЧАДЪР - НОВИ ИСКЪР. НЯКОЙ ПИТА ЛИ НИ ИСКАМЕ ЛИ ТРЕТИ ПОЛ, ИСКАМЕ ЛИ ДА ОБЯСНЯВАМЕ НА ДЕЦАТА СИ, ЧЕ ТОВА Е НЕЩО СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО!!! ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА МАСОВИ НЕДОВОЛСТВА. ВКЛЮВАЙТЕ СЕ АКТИВНО, НЕЗАВИСИМО КОИ НЕДОВОЛСТВАТ - ЗЕЛЕНИ, СИНИ, ЧЕРВЕНИ ИЛИ ЛИЛАВИ. ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ СРЕЩУ КРАДЛИВОТО МУТРОКОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО. Грабвайте тоягите и излизайте. С камъни и дърве трябва да се измете тази държава от боклука, който е в парламента, в правителството и на служба във всички възлови места на държавата. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЯВНИЯ ГЕНОЦИД, МИЗЕРИЯТА И НАГЛОСТТА НА МАФИЯТА ГЕРБ. НАРЕЧЕТЕ ГО КАКТО ИСКАТЕ - ВЪСТАНИЕ, РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ ДОРИ ИЗБИВАНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОВА Е СПАСЕНИЕТО! ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ, НОВ РЕД И МОРАЛ С БЕЗПОЩАДНИ ЗАКОНИ. И НОВО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ СЛЕД КАТО СЕ ИЗЧИСТИМ ОТ МРЪСНАТА СГАН, КОЯТО НИ Е ПОРОБИЛА В МОМЕНТА!!!
3
Това и в Кръстникът не го видяхме.ПОЗОР! ОСТАВКА БОРИСОВ!
4
бал съм им маата ,искам си индийските сериали
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Това е най-бедната европейска държава - така се управлява по сикаджийски, с бой и убийства, с лъжи и кражби!
7
Бившият социалист Красимир Премянов и седесарят Стефан Софиянски бивш служебен премиер и кмет на София се опитаха да направят равносметка на събитията от 10 януари 1997 г. Бившият кмет на София не пропусна да изтъкне, че Жан Виденов заедно с Румен Гечев са стартирали приватизацията. Той посочи още, че тогавашният министър-председател бил против валутния борд, който бил необходим заради фалита на осем банки. Софиянски няколко пъти повтори, че когато Никола Филчев станал главен прокурор, заявил, че всички вляво в Народното събрание са престъпници включитено и Бойко Борисов, който тогава е бил комунист! “ТОГАВА ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА БЯХМЕ НИЕ, А ОТ ДРУГАТА - КОМУНИСТИТЕ И БОЙКО БОРИСОВ! ТОЙ ОЩЕ СИ БЕШЕ С ПАРТИЙНА КНИЖКА. Нали знаете, че ЗАТОВА В ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ”, коментира, направо е ефир бившият премиер.
8
Това, което ще кажа сега, не може да разбере само ЧОВЕК, ОТ КОГОТО ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА. А такива хора са членовете и електората на ГЕРПеерунгелите. Защо всъщност изпитвате НЕИСТОВ СТРАХ ОТ СЛАВИ. Отговорът е прост. ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ ДЪРЖАВНАТА ЦИЦА ЩЕ ПРЕГОРИ. Това бе целта на Слави с референдума за смесена избирателна система. С нея се прецакваха партиите с броя на депутатите и се елиминираше възможността една партия да диктува в управлението. Държавните субсидии също се поставяха под въпрос. Парите към разни партиики еднодневки щяха да секнат. Ако някой питаше мен, партиите изобщо трябва да се забранят и да се гласува за личности. Та... страха на всички цуцащи от държавата е точно от това. Ако някой започне тази реформа, много е възможно партиите да бъдат елиминирани. ТA ЗАТОВА Е ТОЗИ СТРАХ ОТ СЛАВИ защото на такива, които чакат ТИКВАТА да им подхвърли кора хляб, или пък чакат на родителите си, уредили се на държавната хранилка, ще се наложи да работят за да живеят... сещате ли се?
9
Абсолютна “атомна бомба” в неолиберализма пусна носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стайниц Той обяви, че Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС. С това жестоко се удря най-големия успех на глобализма и неолиберализма – създаването на най-голямата единна икономика в света, състояща се от 28 отделни държави, част от които с обща валута. “Източна Европа” е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна, и основно на Германия” – обясни Стайниц. Според учения, който освен наградата, е известен и, че предвиди срива на “дотком балона”, както и кризата през 2008 г., та според него, Източна Европа е в типична “хватка на доминионите”, известна още от Римската империя. Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът и. “Римляните не са завладявали само с легиони. Много повече земи са присъединили мирно. Отиват, подкупват местните вождове и те от вождове стават управители на Римски провинции. Империята ти е зад гърба, и с нея заедно можеш да събереш много повече данъци от преди. Т.е. това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците. Системата е работела с векове. Прилагана е и от Англия в Индия например – там провъзгласявали махараджи от името на кралицата. И после заедно изсмуквали обикновения народ” – обясни Стайниц. “В момента ЕС е точно това. Западът, но основно Германия, подкупва местния елит чрез еврофондовете. Елитът вкарва държавата в ЕС, и превръща членството в абсолютна религия, включително с репресии срещу който е против. Излизането се превръща в ерес. А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми – изкупуват местни монополи, търговски вериги, сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта и пр.” – поясни Стайниц. Още преди време писахме за анализ на ЦРУ, според който Източна Европа бива брутално изсмуквана, докато ръкопляска, “благодарна” за еврофондовете. Сега ученият потвърждава тази информация. Еврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници, са “подкупът”, платен на елита. В замяна се завзема пазарът на съответната страна и той се дои в полза на западните корпорации. Това става чрез електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация, чрез западните стоки монополно налагани в търговските вериги, чрез далеч по-големи и недостижими за местния бизнес бюджети за реклама, маркетинг, чрез изкупуване на медии и пр. Съотношението между фондове и източени пазари е по-лошо от 1:10. “Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум. Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането.” – завърши Нобеловият лауреат.
10
ДАНО Е ПОСЛЕДНОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ! Комисар до комисар това го нямаше при КОмунизма млади българи !
11
Гледам, че Президентът Радев свободно си говори с гостите. А питека с мушамата що мълчи като насран?
12
Браво на Туск,че речта му беше на български.Поляците са единствени,които не ни мразят и първи са тръгнали срещу турците да ни помагат -Владислав Варненчек.
13
БСПдирастите кръв серат, мрете червени гниди от яд и завист!!
14
КЪДЕ Е СЛАНЯСАЛАТА МИРИЗЛИВА КУРАБИЯ СЛАНИНОВА, КЪДЕ Е СС МОМАТА. НАЛИ ЩЯХМЕ ДА СЕ ПРОВАЛИМ ГАДОВЕ БОЛШЕВИШКИ. ОСВЕН ДА ПЛЮЕТЕ И ГРАБЕТЕ НАРОДА "СИ", ДРУГО НЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАДОВЕ И МАВЪРСКИ ГНОМОВЕ ПРОКЛЕТИ!
15
ЩО МЕ ТРИЕТЕ,ЧЕ ПРАВЯ ЗАБЕЛЕШКА НА АНТОШКА ЗА ПРОСТОТИИТЕ КОИТО ПИШЕ И КОИТО ЯВНО ВИ ХАРЕСВАТ,ЩОМ НЕ ГЕ ТРИЕТЕ.
16
Оставка на мутрата Борисов и ГЕРБ! Крадливи комунисти! МЯстото им е в затвора!
17
След словото на Министър преседателя се срамувам че съм Българин.
18
Avtonomia za severozapada
19
Туск е един от хората, които бутнаха комунизма. Бил е член на полската "Солидарност" Той сега знае ли, че е заобиколен от комунисти в Народния театър?
20
Това е голямо признание за България и голям успех за всички българи!
21
Тъпиге комуноидни Тролове съзнават ли , каква погнуса предизвикват с предварително подготвената си помия! Нека четат по-младите , каква заразна омраза поражда комунизмът и да помнят , никога повече да не допускат повече Позитанския Вертеп да се докопва до властта?!
22
75% от ръководителите на "дясната" ГЕРБ са бивши комунисти - начело с лидера си, в наследницата на БКП - БСП са само 50%! Историята се повтаря като фарс. Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по-малко в процентно отношение - само 50%. Или по-простата математика показва, че Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство - Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо. Това ли е дясното в България? Или и двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета с лика на Тато? Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков ---->> @-Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. @-Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ @-Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител @-Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен @-Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията @-Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив @-Пламен Нунев – редови член на БКП Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка: @-Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС. @-Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998). @-Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет. @-Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП. @-Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. @-Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП. @-Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
23
толкоз много плаках на словата на туск и юнкер ,че ми свършиха всички кърпички - отивам да си купя още докато не е затворил магазина от среща
24
Доволен съм от думите, които каза Бойко след Туск. Браво!
25
Радев беше единственият който можеше свободно да си поговори с гостите от Брюксел. КараВИЕТНАМчева и Боко гледаха като телета в железница...
26
КУГА СЕ РАДВАТ РОБИТЕ ГУСПОДАРИТЕ СА ДООВОЛНИ ШО ШЕИ ИМ ВААРВИ !....НА РОБА МУ ДАИ ДА БИЕ ЗВАНЦИ И ДА СА РАДВА УУ ЗАТВОРЕНО ПУМЕШТЕНИЕ....МОЕ И ТЕАТАР ! .....
27
Тоя път Боко яко си го вкара, сам и на два ката. Хубаво си крадеше и можеше да залъгва още дебилите и да продължи така до свършека на евросубсидиите, но той реши да се прави на дипломат. Както казва народа: „въшката като се наеде излиза на челото“. Това е НАЧАЛОТО на КРАЯ на Борисофф.
28
Тоя път Боко яко си го вкара, сам и на два ката. Хубаво си крадеше и можеше да залъгва още дебилите и да продължи така до свършека на евросубсидиите, но той реши да се прави на дипломат. Както казва народа: „въшката като се наеде излиза на челото“. Това е НАЧАЛОТО на КРАЯ на Борисофф.
29
Добре подбран музикален съпровод на веселата част при откриването "председателството" на ЕС от България. Прави впечатление, че един от основните музикални инструменти бе тъпана, от чиито корен произтича едно много популярно българско качествено прилагателно. Избор от или подсказка за управленския ни елит.
30
Как така бизнеспартньора на половината ръководство на ГЕРБ, изведнъж стана „обикновен симпатизант“?! Как така, след като бе убит, човека олицетворявал (и консумирал) мутровластта на Буда и компания в търносвко и региона изведнъж от „нашият спонсор и верен приятел“ стана симпатизант?! ТРЕПЕРИТЕ ЛИ, г-да кметове, депутати, министри от ГЕРБ, шефове на фирми от обръчите на Буда и тн. престъпници драли и крали народ и държава десетилетие? Нагарчат ли ви милионите? Борисов и Цветанов се возят в бронираните лимузини, а вас няма кой да защите! Тях ги пази НСО, а вие сте превърнати в мишени! Частната охрана е скъпо удоволствие, питайте Пеевски, дори и той си взе държавна охрана! Първи го отнасят слугите! А господарите първи се отричат от слугите си! Да чухте дори една дума от Буда за убития Петър Христов? А от Велчев, Фандъкова или Цачева? Когато свинете се бият помежду си, мишките биват стъпкани. Сега вие сте бронежилетки за Буда и Цветанов, вие ще поемате куршумите, чрез вас ще целят тях, вие ще платите цената за собствените си престъпления, но и за техните! И защита за вас няма да има! Първи вашите господари ще ви предадат и ще се разграничат от вас, за да запазят себе си! Таква е съдбата на всеки алчен копой, превърнал се в слуга на мафията.
31
ха тъка,тъй им се пада на европейците,ние да ги командваме,айде сега да им направим заплатите и пенсиите като българските,и да се пенсионират всички на 95 години-никакво пенсиониране докато не почнат да ходят с памперси
32
много прзно,, неподготвено и направо откъснато във въздуха..... смешен беше на фона на Туск!!!!!!!! направо комикс герой и стойката му и погледа на невменяем!!!!!!
33
Такова е отношението към една колонизирана територия,------ЛИЦЕМЕРИЕ......ОТ БОГАТИТЕ КЪМ БЕДНИТЕ КОЛОНИЗИРАНИ..........от. ТЯХ............
34
Доналд Туск се ИЗПУФТЯЛ, и на лапачите им потекли сълзите.На някои дори изпаднали пломбите.
35
Анонимната БеСеПерастия отново е овоняла форума !!!
36
Съпругът ми почина миналата година след тежко заболяване. Лекарите казват, че основната причина е паразитът в черния дроб. Аз пия профилактично за детоксикация това .Значително се увеличи имунитета, за 8 месеца, които изминаха от времето, когато преминах курса, нито веднъж не съм боледувала. По-рано за това само можех да мечтая. Препоръчвам го на всичкиhttp://bit.ly/2BoziwH
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Добро начало на председателството. Браво на министър Павлова. Това може да го направи само грамотен човек. Рутината на специалистите от УПРАВЛЯВАЩИТЕ е забележителна.
40
Тая вечер ще има ли он Суджуците за брюкселските бандити аа народеее!!!!
41
Тая вечер ще има ли он Суджуците за брюкселските бандити аа народеее!!!!
42
БРАВО на Туск ! Поляците са пичове - и винаги са били !!!
43
роби останахте
44
До 36.Василке,Василке това дето го пиеш спокойно може да го заместиш с друго и то е безплатно.Сутрин пикаш в една чаша,слагаш малко чер пипер и малко индийска сянка и пиеш на гладно.Даже се поумнява от този елексир.А ти определено имаш нужда от това!
45
БИХ ИСКАЛА ТОЗИ ЧОВЕК ДА МИ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ !!!!!ТОЙ МИЛЕЕ ДОРИ ЗА НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО !!!!
46
на Доналд Туск са му спестили не по маловажната част от историята-"не народ а мърша,+,.....от сън дъл дълбок се събуди и и още доста "ГОРДОСТИ" и че си убиваме най големите капацитети.
47
харесва ми си бойковци и и динковци
48
БРАВО НА ДОНАЛД ТУСК.ТОИ Е.ЕДИН ИСКРЕН ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ,КОИТО ПОЗНАВА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ,ЛИТЕРАТУРА И ДУШЕВНОСТ. ТОЗИ ЧОВЕК ЗНАЕ ,ЧЕ НИЕ СМЕ НАИ-ДРЕВНИЯ НАРОД НА СВЕТА ,ЧЕ НАД 70 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ НОСЯТ ТРАКИИСКИ ГЕНИ ,ЧЕ НИЕ СМЕ СЪЗДАЛИ ПЪРВАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ,ЧЕ НИЕ СМЕ ЦИВИЛИЗОВАЛИ ЧРЕЗ ХРИСТИЯНСТВОТО И АЗБУКАТА ДРУГИТЕ ЕВРОПЕИЦИ,ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА Е ПРИЕЛА ХРИСТИЯНСТВОТО ОТ СВ АПОСТОЛ ПАВЕЛ И СВ. АПОСТОЛ АНДРЕИ ПЪРВОЗВАНИ ОЩЕ 20 ГОДИНИ СЛЕД МЪЧЕНИЧЕСКАТА СМЪРТ НА ИИСУС ХРИСТОС ,ЧЕ НИЕ СМЕ ПЪРВАТА АПОСТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА В ЕВРОПА И СВЕТА ,ЧЕ ПЪРВНИТЕ 300 ГОДИНИ ИЗТОЧНО-РИМСКАТА ИМПЕРИЯ СЕ Е РЪКОВОДЕЛА ОТ ДРЕВНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА БЪЛГАРИТЕ-ТРАКИ,КОИТО СА ИЗБИРАНИ ЗА ИМПЕРАТОРИ , ЧЕ ПЪРВИТЕ БУКВИ СА ИЗМИСЛИЛИ НЕ ШУМЕРИТЕ ,ЕЛИНИТЕ ,ЕВРЕИТЕ ИЛИ ФИНИКИИЦИТЕ ,А БЪЛГАРИТЕ-ТРАКИ. СВЕТЪТ ТЕПЪРВА ЩЕ ПРЕОТКРИВА ЦИВИЛИЗАТОРСКАТА РОЛЯ НА НАШАТА МАЛКА ,НО ВЕЛИКА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ. ДОНАЛД ТУСКИ НИ КАЗА ТОВА ,КОЕТО ПРОДАЖНИТЕ ИСТОРИЦИ-РУСОФИЛИ ,ГРЪКОФИЛИ И СЪРБОФИЛИ НЕ ИСКАТ ДА ПРИЗНАЯТ. ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ И НЕИНИЯТ ВЕЛИК НАРОД.
49
пр акция на злобния поляк в замяна бьлгария да не гласува срещу полша за отнемането и на глас в ес много елементарно
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Шотландец разказва на жена си: - Не можеш да си представиш, скъпа, колко смъкнаха от мен в ресторанта за малка, жалка чашка кафе! Но има и справедливост на тоя свят! - Какво имаш предвид? - Докато се прибирах у дома, открих в джоба си три сребърни лъжички!

 

няма нови новини
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
сега
2355
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво зло същество живее в теб според зодията ти
x