ПЪРВО В ПИК TV: Кирил Петков и Бойко Рашков се оправдават за бездействието на МВР - вътрешният министър призна за полицайката, пътувала в колата с Георги Семерджиев (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV: Кирил Петков и Бойко Рашков се оправдават за бездействието на МВР - вътрешният министър призна за полицайката, пътувала в колата с Георги Семерджиев (ОБНОВЕНА)

85474
на 07.07.2022
ПЪРВО В ПИК TV: Кирил Петков и Бойко Рашков се оправдават за бездействието на МВР - вътрешният министър призна за полицайката, пътувала в колата с Георги Семерджиев (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кирил Петков оповестява мерките и действията на правителството във връзка с безопасността на движението по пътищата след среща с Бойко Рашков, с главния секретар на МВР Петко Тодоров и с директора на столичната Пътна полиция Тенчо Тенев по повод на тежката катастрофа, случила се преди ден в София.

препоръчано

"Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана. Особено към тези, които шофират под въздействието на наркотици. От днес започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотични вещшества. Трагедията от вчера, подобна на трагедията с Милен Цветков, е под въдействието на наркотици. Никой не трябва да еи над закона в България", каза премиерът Кирил Петков.

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че от сутринта заседават по случая. Включително ще се работи за съпричастие на представители на органите на реда към този инцидент. "Факти, свързани с шофьорското минало на този човек. Оказа се, че той няма свидетелство за правоуправление от 2005 г. Но е шофирал различни превозни средства. През изтеклите 16 г. той е имал чудесна възможност да се яви на изпит и да получи друго свидетелство. Но той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария. Но тази държава не е издавала такъв документ. С него той се е представял. Имаме съмнение дали някои от полицейските служители са изпълнявали своите задължения по закон и не са се влияли от нещо друго, което да ги е мотивирало да не вземет мерки. Днес с моя заповед съм разпоредил на Испектората да предприемат мерки по всички случаи, при които Семерджиев е бил спиран като шофьор, и да се види какви мерки са предприемани. Започват масирани проверки от компетентните органи на на МВР. Ние може би ще притесним на някои граждани, но очевидно нашите действия не упражняват необходимия контрол над такива водачи на МПС", поясни Рашков. Преди трагедията станал малък инцидент на Околовръстния път със Семерджиев. Потърпевшият обаче не съобщил в полицията, а след случая с двете момичета в една от телевизиите разказал. Според Рашков, ако е съобщил в МВР за инцидента, може би е нямало да се стигне до трагедията. 

На спецоперацията не е поставена крайна дата. Тя стартира още днес.

"Вчера след заседанието на комисията, в която бях извикан на блиц контрол казах, че за нас е известно присъствието на жена в момента, в който е станал инцидента. Днес вече е ясно. Тя е служител в едно РПУ в столицата. Оказа се, че жената има отношения с този Семереджиев. Тепърва ще установим какви са те. В колата са открити синя лампа, палка и полицейски атрибути, каквито не би трябвало да има в колата на Семерджиев", уточни Бойко Рашков. 

Тепърва ще се изяснява спирали ли са го, преследвали ли са и колко, според министъра. 

Тенчо Тенев каза, че е пристигнал 15 минути след местопрестъплението. "Ние не сме пипали веществени доказателства", обясни той. Само осветил с фенерче.

Семерджиев е бил свидетел по едно от делата срещу хора, които се занимават с наркоразпространение. "Но това не го е поставяло в привилегировано положение", обясни Бойко Рашков. 

"Очевидно в СДВР са забравили понятието нерегламентиран контакт с лица от криминалния контингент. Преди време Семерджиев е бил заловен с половин килограм марихуана и около 300 - 400 гр кокаин. За това са му присъдени 8 месеца. Днес не стана ясно службата от това РПУ дали е упражнявала контрол над него. Той не е живял на адреса, защото не бил в добри отношения с родителите си. А живял някъде. Имахме данни за една жена, която да се яви в СДВР и да даде повече информация за случая. Тя е била на мястото на събитието", поясни Рашков. 

На финала на брифинга, докато се качваше по стълбите към кабинетите в Министерски съвет, Рашков потвръди разкритието на ПИК, че полицайката, за която се смята, че е била с Георги Семерджиев, е от Първо РПУ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК