ПЪРВО В ПИК TV: Кирил Петков нападна ГЕРБ за истерията с цената на горивата - закани се с координиран отговор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ПЪРВО В ПИК TV: Кирил Петков нападна ГЕРБ за истерията с цената на горивата - закани се с координиран отговор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

86557
на 04.03.2022
ПЪРВО В ПИК TV: Кирил Петков нападна ГЕРБ за истерията с цената на горивата - закани се с координиран отговор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Министерския съвет се проведе среща на министър-председателя Кирил Петков с членовете на Българската петролна и газова асоциация.

препоръчано

В разговорите участваха заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов.

Имаме в големи количества горива, няма никакъв проблем по цялата верига. Единствената причина, по която е имало паника, са няколко снимки от малки бензиностанции, които са изпратени в огромен размер под политическа или хибридна атака. Тези хора са свързани с младежката организация на ГЕРБ. Създава се паника за няколко часа без да има никаква причина за това. Това каза премиерът Кирил Петков.

Усетим ли подобно разклащане оттук-нататък, ние ще имаме координиран отговор и комуникация, за да не се поддават хората на всички лъжи, отсече Петков.

Малки бензиностанции, които са били с малки количества са си вдигнали цената. Снимка от тези бензиностанции е разпратена из Фейсбук платено. Снимката създава паника. Хората са се наредили на опашки и чисто логистично не може да се набави гориво в еди момент, въпреки че по складовете е пълно с горива, посочи Петков, запитан от Ива Николова от ПИК дали паниката не е свързана с повишаване на цената.

Имаме директна точка за сигнал към европейската прокуратура, отговори той на въпрос на ПИК. Ще имаме възможността чрез точки за контакт да няма посредници на информацията и да пращаме директно информация за коупция, допълни той.

Радвам се да кажа, че паниката е овладяна, търсенето е намаляло, цените са нормалните са размери, да, има на световно ниво поскъпване, но не става дума за тези панически нива. Жалко е да се използва страхът на народа за политически цели, отсече Кирил Петков.

Министърът на икономиката заяви, че всички са наясно колко струва спонсорирана заставка във Фейсбук. На предстоящия брифинг в министерството на енергетиката Николов щял да даде повече данни.

Добрата новина от създалата се ситуация е, че стрес тестът беше преодолян и пазарът устоя на този натиск. България е 6,5 млн. като консумация, и цените и на веригите са пряко зависими от международни пазари. Цените се повишиха с няколко десетки процента заради цената на петрола. Колкото и да искаме да сме остров на запазване на цените, това е невъзможно, заяви Александър Николов.

При подобен опит отново ще бъдете информирани подробно какви са количествата горива, какво се очаква и да бъде разсеяна всяка паника, заяви министърът на енергетиката.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК