ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков проговори след шокиращия запис на Руди Гела - не отрече нито дума. Призна, че при първото гласуване съветът на ПП не подкрепил идеята за кабинет "Денков-Габриел" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков проговори след шокиращия запис на Руди Гела - не отрече нито дума. Призна, че при първото гласуване съветът на ПП не подкрепил идеята за кабинет "Денков-Габриел" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

241894
на 26.05.2023
ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков проговори след шокиращия запис на Руди Гела - не отрече нито дума. Призна, че при първото гласуване съветът на ПП не подкрепил идеята за кабинет Денков-Габриел (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Кирил Петков и представители на "Продължаваме промяната" дават брифинг в парламента след шокиращите разкрития на колегата им Радостин Василев, който разпространи запис от проведения по нощите в неделя Национален съвет на партията.

Пред медиите Петков каза, че най-важното от пресконференцията било, че ДАНС осигурили охрана на Радостин Василев и попита той част от националната сигурност ли е. "Стана ли за ДАНС този депутат стратегически обект? Знае ли президентът за среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Може ли някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени", попита той.

И опита да обясни, че нямало да са от посолствата хората, назначени за шефове на службите, а те ще си ги изберат и след това ще искат одобрението на партньорите ни: "Всеки кандидат, който ще предложим в службите, ще държим да има чисто минало, да не е бил част от организирана престъпна група и да не е бил агент на вражеска държава или ДС. Не сме съгласували назначенията, но при крайните ще информираме партньорските служби като част от задълженията ни."

Бившият премиер попита защо Радев бави връчването на втория мандат.

Петков призна, че при първото гласуване са имали 21 "за", 24 "против" и 4 "въздържал се". "Помолих емоционално да няма "въздържал се", защото това е важно решение и мисля, че крайният резултат беше 27 на 22 гласа", коментира той.

"Трябва да изслушам целия запис. Сигурен съм, че в нашите разговори взехме това решение с огромна отговорност и огромна тежест. Групата беше почти на половина разделена в този момент. Не мога да потвърдя, за да кажа дали нещо е монтирано", добави Петков.

По времето на своето изявление бившият премиер четеше от листче думите си.

Съпредседателят на ПП избяга от отговорността да каже за министрите в кабинета "Денков-Габриел" - базата била проектокабинентът на акад. Денков, но щяло да има единични промени, защото някои кандидат-министри се отказали по "лични причини".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Учени предупреждават: Изкуственият интелект е опасен колкото ядрена война Учени предупреждават: Изкуственият интелект е опасен колкото ядрена война
ПИК TV x
Доц. Стойчо Стойчев с топ анализ за ПИК TV как записът на Радостин Василев сближи ППДБ и ГЕРБ: Лагерите се смениха - Радев явно подкрепя Гешев, а Борисов... (ВИДЕО) Доц. Стойчо Стойчев с топ анализ за ПИК TV как записът на Радостин Василев сближи ППДБ и ГЕРБ: Лагерите се смениха - Радев явно подкрепя Гешев, а Борисов... (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК