ПЪРВО В ПИК TV: Комплотът на БСП и ДПС се провали - Караянчева остава председател на парламента (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Комплотът на БСП и ДПС се провали - Караянчева остава председател на парламента (ОБНОВЕНА)

73136
на 15.10.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Комплотът на БСП и ДПС се провали - Караянчева остава председател на парламента (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Комплотът на БСП и ДПС в парламента срещу председателя на Народното събрание Цвета Караянчева се провали. Мнозинството от депутати в парламента застанаха зад Караянчева и така искането на двете опозиционни партии за нейната оставка не мина.

препоръчано

Гласуваха 222 народни представители, "против" бяха 125, "за" 97, с което Цвета Караянчева остава председател на парламента.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска прегласуване заради некоректно отчетени гласове. При прегласуването гласуваха 223 народни представители, "против" бяха 126, а "за" едва 97.

"Има такива коалиции, които оцеляват напук на политическата логика. Привидно се карат, потайно се сдобряват, целуват се по мостовете, вечни приятелства по вечни интереси. От време на време тези коалиции излизат наяве и обосновават едно и също искане по различен начин", заяви в изказване преди гласуването Цвета Караянчева.

"Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това. Благодаря на всички, които казаха добри и хубави думи за мен. Искам да благодаря и на коалицията БСП-ДПС, че ми дават възможност да се защитата от парламентарната трибуна след синхронизираната им атака", каза още тя.

"Г-жа Нинова изглежда още не може да забрави срама от спуснатия от нея парашутист в Кърджали г-н Симов, който не успя да каже колко са общините в област Кърджали", негодува председателят на парламента.

"Доверието на кърджалийци ще го измерим след шест месеца", каза още Караянчева.

"Правилникът ви дава възможности, от които вие не се възползвате", заяви тя по повод мотивите за исканата й оставка.

"В Правилника са уредени парламентарен контрол, питания и изслушвания. Тук по тези процедури всичко е своевременно допуснато в пленарна зала. Относно въпросите до премиера Борисов - общо зададени въпроси до него 38, като на 23 въпроса е отговорил премиерът Борисов, а на 10 съответните ресорни министри. 15 въпроси са останали нереализирани по волята на самите народни представители. 3 пък са отхвърлени на председателски съвет. Питанията към премиера Борисов са 23 - на 6 е отговорил премиерът, на 5 съответните ресорни министри. 12 питания са оставени нереализирани по волята на съответния народен представител. Колеги, задавайте въпроси допустими по Конституция и по Правилника", обърна се Караянчева към опозицията, като заяви, че целта на тези питания е да се каже, че има върнати въпроси към министър-председателя.

"Г-жо Нинова, вие говорите от името на народа, но все още ревностно защитавате проф. Иво Христов, който каза, че 80% от народа са дебили. Стига лицемерие", призова тя.

"Много тежко приех злорадството след онази публикация с предполагаемия запис. Признавам, че ми идваше да изчезна, да скоча от някоя канара в Родопите. Не ви прави чест да използвате оръжия от на мрачното женомразство", сподели с болка Караянчева.

"Не се прикривайте зад фалшив морал и още по фалшиви скрупули. Целта ви не съм аз нито моя пост. Вашата цел е свалянето на законно избраната власт. Моята чест не е функция на вашата оценка. Моята чест не може да бъде отнета... най-малко от вас", заключи председателят на парламента, а депутатите от ГЕРБ й станаха на крака и ръкопляскаха.

Сподели:
Бомба x
Тези три зодии са родени с късмет Тези три зодии са родени с късмет
ПИК TV x
МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ) МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това