ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова бламирана след 5 часа дебати - пленумът на БСП с нова листа, влиза и Станишев. Дъбов към лидерката: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото! (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова бламирана след 5 часа дебати - пленумът на БСП с нова листа, влиза и Станишев. Дъбов към лидерката: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото! (ОБНОВЕНА)

199267
на 14.04.2019
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова бламирана след 5 часа дебати - пленумът на БСП с нова листа, влиза и Станишев. Дъбов към лидерката: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото! (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е бламирана от пленума на партията. Предложената от нея листа за евроизборите не успя да събере две трети от гласовете на червените. Затова е била изработена нова със 7-8 различни имена, спрямо списъка на Нинова.

препоръчано

Новата листа от 21 души, в която влиза и Сергей Станишев, ще бъде гласувана тайно от НСот БСП, научи ПИК. В този момент започва подготовката и вота за новата листа. Ръководството се опитало да сформира коалиция за преброяването само от свои хора, но номерът не минал. 

До бламирането на Нинова се е стигнало след остри речи на видни социалисти, сред които както ПИК съобщи и Велислава Дърева.

Най-кърваво е било изказването на Димитър Дъбов, който се е обърнал към Нинова: Ако не вкараш Сергей в листата, ще ти седне на мястото!

В крайна сметка били вкарани нови имена в листата, сред които освен Станишев са и Антон Кутев, Валери Жаблянов и проф. Боян Чуков. Те били гласувани на номинации и така вкарани в листата.

Кирил Добрев, за когото ПИК разкри, че е разследван за корупционни схеми, възмутил с хулиганско поведение червените. Той си позволил да нарече Явор Куюмджиев "цървул".

Голям спор е събудило членството в БСП на двамата от кандидатите в листата на Нинова - Крум Дончев и Цветелина Пенкова, защото те в началото били предложени от гражданската квота, а след това лидерката изведнъж заявила, че са партийни членове. Социалистите поискали да се уточни откога са такива, но не получили отговор, а само им обяснили, че са подписали декларация за принадлежност към идеите на БСП. 

Както ПИК разкри, Крум Дончев е сочен за интимно близък на Нинова и е вкаран едва преди година и половина в БСП лично от нея. За да бъде номиниран за евродепутат обаче според правилника на партията, трябва да е бил член повече от 2 години. 

Славчо Велков, който не е член на НС на БСП е присъствал на заседанието, въпреки, че отрече пред ПИК по-рано и каза пред камерата ни, че дошъл днес на "Позитано" да си вземе снимки. Той дори се е самопредлагал за листата. 

Заседанието на пленума продължава вече 6-и час. 

Водещата на ПИК TV Ива Николова, която е на "Позитано" 20 от 10 ч. сутринта и съобщава всичко най-горещо на пленума, но не е допускана до централата и екипът ни медията ни е навън, разкри, че има големи скандали около гласуването. 

Причината е, че има съмнения относно хората, които ще дадат вота си на пленума и принадлежността им към НС на БСП, както се случи и по време на избора на обвиняемата за пране на пари Елена Йончева за водач на листата. Тогава много социалисти съобщиха, че са гласували и присъствали на заседанието хора, които нямат право на това. 

За да се избегнат сега манипулации с вота, опозиционерите на Корнелия Нинова са предложили да се гласува с лични карти.

Пленумът на "Позитано" 20 се е превърнал във война за партията между двете крила - новоизлюпените социалисти на бившата синя приватизаторка Корнелия Нинова, с които тя напълни партията, за да са й верни, и старите членове на столетницата, борили се за възстановяването й цели 30 години. 

Сигурни места при сегашното гласуване обаче имат представителите на гражданската квота - първата Елена Йончева и четвъртият Иво Христов, които са със сигурни избираеми позиции.

Янаки Стоилов може да бъде изместен от втората позиция, а Деница Златева от третата, както и Румен Гечев от петата след гласуването на пленума на БСП, което тече в момента. Разместване може да има по правилник само за номинираните от партията, а тези от гражданската квота остават със сигурни места. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК И ПИК TV! 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Гроздан Караджов пред ПИК TV: Сглобката се сработи с невероятна скорост, сътвори огромна глупост и за пореден път погази Конституцията (ВИДЕО) Гроздан Караджов пред ПИК TV: Сглобката се сработи с невероятна скорост, сътвори огромна глупост и за пореден път погази Конституцията (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК