ПЪРВО В ПИК TV: Мая Манолова с първи коментар за поражението на изборите - мълчи откъде са парите за кампанията и как скочиха процентите й по тъмно на финала (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Мая Манолова с първи коментар за поражението на изборите - мълчи откъде са парите за кампанията и как скочиха процентите й по тъмно на финала (ОБНОВЕНА)

121466
на 04.11.2019
ПЪРВО В ПИК TV: Мая Манолова с първи коментар за поражението на изборите - мълчи откъде са парите за кампанията и как скочиха процентите й по тъмно на финала (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Кой в крайна смета финансира кампанията на Мая Манолова, която само с шатрата и билбордовете из цяла София струва минимум 500 000 лв., а не отчетените 10 пъти по-малко?

препоръчано

Знае ли изобщо какви пари и интереси стоят зад нея и какви са целите им?

На какво отдава факта, че в последните два часа по тъмно рязко е нараснала подкрепата за нея пред урните?

На тези и още куп горещи въпроси трябваше да отговори Мая Манолова, след като вече и официалните данни на ЦИК сочат, че тя загуби битката за кметския стол в София, който се канеше да превземе още на първи тур. Това обаче не се случи, защото тя само присъстваше телом в залата и не обели и дума. Вместо това предпочете да се смее и да се върти на стола като непослушна ученичка в гимназиален клас.

Пресконференцията беше открита от уж десния Димитър Делчев, който оглавява движението на снахата на ЦК на БКП Меглена Кунева-Пръмова - ДБГ. Делчев влезе неумело в ролята на конферансие на конференцията. Той обяви, че подготвят жалба и ще искат касиране на изборите. Според него, активността на втори тур е била по-ниска, защото уж 101 000 души не били вписани в списъците. Откъде и как хората на Манолова са стигнали до това число, така и не стана ясно.

Делчев обаче не пропусна да се се похвали, че са пуснали 10 сигнала към ОИК и ЦИК заради обявяването на екзитполовете. Оповестяването на резултатите пък изпалшило и отказало хората да гласуват. Делчев продължи с пасквилите и оплакванията, защото според тяхното паралелно преброяване и качените протоколи в сайта на ЦИК имало разлика.

"Ако имаше машинно гласуване, нямаше да има празни и невалидни бюлетини", запя песента на БСП уж демократът. Той пусна в обръщение и твърдението за купуването на цигански гласове, цитирайки съвсем тенденциозно определени секции, които предварително са разработени от щаба на Манолова.

Формално отреклият се от участие в комитета, издигнал Мая Манолова - Войслав Тодоров се оплака, че Йорданка Фандъкова била победителка в квартал "Христо Ботев", тенденциозно пропускайки да отбележи, че там също живеят български граждани, които също имат своето право на глас. Страдащият от говорен дефект Тодоров переше някакви листове за които твърдеше, че са някакви празни, но едновременно с това и попълнени протоколи. Той нападна социолозите и социологията като наука, защото заради тях Мая Манолова загубила изборите.

Използващият за лични облаги фамилия на поета Никола Вапцаров негов съименник, който снощи се опита незаконно да нахлуе в "Арена Армеец" продължи песента на Тодоров, че социолозите и преброителите били виновни за загубата на кюстендилската софиянка. "Искаме повторно преброяване и касиране на изборите", заяви още политически неоринтираният хамелеон, петнящ по най-долен политически начин името на Вапцаров.

Репортерът на ПИК TV Симо Русев попита лично Мая Манолова, защо се гласува за нея по тъмно, но не получи отговор. Не получи и отговор кой плаща кампанията й и огромната шатра пред НДК. Вместо нея отговори конферансието Делчев, а софиянката от Кюстендил се смееше с озъбено лице. Тя не отговори и на питане на удобната и приятелски настроена към нея Би Ти Ви. Изявата си продължи Димитър Делчев.

Все пак Манолова не издържа и взе думата, за да каже, че исковата молба, с която смята да съди премиера, е готова. "Когато съм готова с анализ на изборите, ще го направя публично. Това, което днес ще се огранича да кажа, че на балотажа беше даден политически знак и той е, че хора с различни политически убеждения пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Не разрушавайте този мост, костваше ми страшно много, той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт", влезе в ролята на инженер, дюлгер и врачка Мая Манолова.

Сподели:
Бомба x
Вижте кои са най-опасните места за заразяване с COVID-19 Вижте кои са най-опасните места за заразяване с COVID-19
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Хората на Слави Трифонов се регистрираха само за парламентарните избори, Луна ги изпревари в ЦИК с президентска кандидатура (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV: Хората на Слави Трифонов се регистрираха само за парламентарните избори, Луна ги изпревари в ЦИК с президентска кандидатура (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 200
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това