ПЪРВО В ПИК TV! Николай Денков с ИЗВЪНРЕДНО изявление: Калин Стоянов е бил на кино по време на погрома! С Мария Габриел решаваме за неговата оставка. Уволнявам зам.-министъра му (ОБНОВЕНА)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! Николай Денков с ИЗВЪНРЕДНО изявление: Калин Стоянов е бил на кино по време на погрома! С Мария Габриел решаваме за неговата оставка. Уволнявам зам.-министъра му (ОБНОВЕНА)

123656
на 17.11.2023
ПЪРВО В ПИК TV! Николай Денков с ИЗВЪНРЕДНО изявление: Калин Стоянов е бил на кино по време на погрома! С Мария Габриел решаваме за неговата оставка. Уволнявам зам.-министъра му (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Министър-председателят академик Николай Денков прави извънредно изявление за ексцесиите, безредиците и хаоса по улиците на столицата, за проваления кворум в Народното събрание и за съществуването на кабинета оттук нататък.

препоръчано

Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Заради БФС наблюдаваме упадък, хаотичните действия допълнително нагнетиха напрежение, грешки на МВР и СДВР също събраха на едно място враждуващи агитки. Искам горещо да благодаря на полицаите, но не можем да си затворим очите 

Изпратих писмо до УЕФА и контролната им комисия, за да чуя тяхното мнение. 

Уволних зам.-министъра на МВР Темелакиев. Възлагам на главния секретар Живко Коцев за разследването на насилието от полицаи над граждани. Ще искам имена и уволнения.

Ще обсъдя оставката на министър Калин Стоянов с вицепремиера Габриел, каза Денков. Според него министърът е бил на кино по време на погрома.

Нямам критики към министъра на спорта. СДВР и МВР и Общината трябва да създадат организация. Определена неадекватна оценка на обстановката има и от страна на министър Калин Стоянов, допълни премиерът. Коментарът на Стоянов бил, че нищо особено не се е случило.

Няма да взема нито едно решение, което не е разумна за държавата. Искането за 3 дни за отнемане на дерогацията е вкарване в капан, няма да се поддам на извиване на ръце от ДПС и ГЕРБ. Те могат да свалят правителството, нека да го направят, каза Денков.

Не съм притискал Калин Стоянов да работи за ПП, няколко пъти съм водил разговори с него да няма нарушения на изборното законодателство. Никога не съм го сугестирал за конкретни партии. Правителството работи, роля на партиите е да решат с кого искат да работят. Не искам да коментирам думите на Делян Пеевски, който твърди обратното. Калин Стоянов се избира от Народното събрание, отговори Денков на въпрос на ПИК TV.

Отговорностите за организиране на мероприятието и как са разстановени и подготвени теса на конкретни хора.

Министър Йоловски е в процес на разследване от прокуратурата, каза още Денков. Не иска оставката му, защото щял да окаже натиск в хода на разследването. Искам да работя с всички министри като екип. Министърът настояваше да работи с Темелакиев. Като падне правителството, ще ви разкажа кой министър чия номинация беше.

Една оставка на министър отнема много време и импулс, затова ще предприемем смяна на министри, когато видим, че те не си вършат работата.

Нямам проблем да работя и с шефа на ДАНС, след като не направи това, което исках обаче, нямам доверие в него, дано бъде отговорен да работи с всички институции. Несериозно е да се говори, че няма проблем, каза Денков. Мотивите за смяната на предишния шеф на ДАНС били по-неоснователни.

Васил Терзиев според Денков нямал право да забрани протеста. Проблемът бил от лошата организация на мача, от събирането на агитките и от лошото управление на БФС.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК