Вход
София
Времето в София 31 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Окончателно: Депутатите и министрите остават без заплати - избраниците гласуваха единодушно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Окончателно: Депутатите и министрите остават без заплати - избраниците гласуваха единодушно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 06.04.2020
61480
0
ПЪРВО В ПИК TV! Окончателно: Депутатите и министрите остават без заплати - избраниците гласуваха единодушно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
06.04.2020
0
61480

Без заплати остават депутатите и министрите за времето на извънредното положение. Така гласуваха депутатите от управляващата коалиция и опозицията в парламента преди минути.

Предложението бе направено Красимир Ципов от ГЕРБ. Опозицията го подкрепи. 

170 депутати подкрепиха предложението. От тях 50 бяха от БСП, 14 от ДПС, 7 от "Воля". Предложението бе подкрепено и от 4 независими. След "За" предложението гласуваха 80 депутати от ГЕРБ и 15 от "Обединени патриоти". 

Нямаше нито един против, нито въздържал се. 

"За времето от 1 април 2020 г. до отмяната на извънредното положение обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. от начислените възнаграждения по чл. 5 и 6 и по чл. 7 ал. 1 от финансовите правила по бюджета на Народното събрание, приложение към правилника се правят удръжки за сметка на осигурените лица за осигурителни вноски по Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравното осигуряване, за данък съгласно Закона за данъците върху доходите на физическите лица, за други удръжки определени със закон, одръжките по чл.13 от Правилника и осигуряване по чл. 8 от финансовите правила, на народните представители не се изплаща възнаграждение. Останалата сума след направените удръжки и осигуровки, се предоставя по реда на чл. 110, ал. 4 от Закона за публичните финанси за извършване на компенсирани промени между бюджетите на съответинте първостепенни разпоредители с бюждет и бюджет на Министерство на здравеопазването като средствата се използват за дейностите по превенцията и лечението на заразата са COVID-19. Предлагам точка 2 да придобие следното съдържание. Точка първа се прилага и за членовете на Министерски съвет, за ръководителите на държавните и изпълнителните агенции, членовете на политическите кабинети", така формулира предложението си Красимир Ципов.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев трябва да подаде оставка заради секретаря си Пламен Узунов и заради аферата със СРС, свързана с жена му?
Общо гласували: 15705
архив

Малко момченце се връща от детската градина с изподрано лице. Таткото пита:

- Какво е станало?

- Играхме хоро около елхата.

- И?

- Елхата голяма, а бяхме малко деца.

няма нови новини
Днес: 249
hot
най-четени новини в момента
сега
996
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Спецсъдът остави в ареста задържаният за тероризъм Мохамед - делото се гледа при закрити врата без медии заради секретна информация (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКА)
x
ЗА ДАМИТЕ 40+: Не обличайте дрехи в тези цветове
x