Вход
София
Времето в София 5 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Пеевски на работа, Корнелия Нинова - не (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 42
Починали: 24
Заразени: 593

ПЪРВО В ПИК TV: Пеевски на работа, Корнелия Нинова - не (ОБНОВЕНА)

на 19.06.2019
58484
14
ПЪРВО В ПИК TV: Пеевски на работа, Корнелия Нинова - не (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.06.2019
14
58484

Парламентът ще разгледа окончателни промени в Закона за защита шума в околната среда. Законопроектът е внесен от Министерски съвет и бе приет на първо гласуване на 12 юли 2018 г. Промените имат за цел да осигурят опазването на здравето на населението от вредното въздействие на шума, предизвикан от дейността на търговски и производствени обекти, разкрити в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение, зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение.

Текстовете предвиждат забрана за озвучаване на открити площи и зони в територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение за времето от 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 до 8.00 ч. За същия период ще се забранява излъчването на шум и при строителство. Изключение ще правят железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и използването на системи за оповестяване на населението при бедствия. 

За нарушение на разпоредбите законодателят предвижда физическите лица да се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци да се налага имуществена санкция в размер от 3000 до 6000 лв. При повторно нарушение физическите лица ще се наказват с глоби от 2000 лв. до 6000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци ще се налага имуществена санкция в размер от 5000 лв. до 12 000 лв.

Предлага се от обхвата на закона да се изключат митинга и манифестацията. Досега той не се прилагаше за шум на работните места, в транспортните средства и в зони на военни действия. 

На вниманието на народните представители се поставя проект на решение за приватизация на обособена част от имуществото на „Пристанище Видин“ ЕООД – Видин. Депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите.

Парламентът тръгна без проблеми в кворума. За поредна седмица още в ранните часове дойде и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който влезе в пленарна зала заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ. И докато Пеевски е на първия ред, за да гласува законите, то пълна липса има от страна на червената лидерка Корнелия Нинова. Соцводачката, която се врътна за обявената от нейна оставка явно е решила, че няма нужда да присъства на пленарното заседание. 

ПЪРВО В ПИК TV: Валери Симеонов обяви ще подкрепи ли ГЕРБ за левче субсидия

ПЪРВО В ПИК TV: Валери Симеонов обяви ще подкрепи ли ГЕРБ за левче субсидия

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов заяви...

на 06.06.2019

Гледайте на живо по ПИК TV!

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при парламентарни избори днес?
Общо гласували: 10787
архив

– И какво каза жена ти като те завари със съседката?
– Ааа, нищо не каза... телефона така или иначе мислех да го сменям, а тия два зъба не ги ползвах много-много...

няма нови новини
Днес: 291
hot
най-четени новини в момента
сега
3008
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Сачева с подробности за безработицата у нас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Съвети за добър сън при тревожност заради коронавируса
x