ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов в завод за роботи: Участваме в седем ваксини срещу коронавирус, няма КПП-та и цялата икономика работи (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов в завод за роботи: Участваме в седем ваксини срещу коронавирус, няма КПП-та и цялата икономика работи (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

67886
на 29.11.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов в завод за роботи: Участваме в седем ваксини срещу коронавирус, няма КПП-та и цялата икономика работи (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция и от рано днес, след като вчера посети Родопите.

препоръчано

Днес той е на посещение в завод за роботи край Пловдив. Заедно с него е и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

На място в завода ръководството показа на премиера какви роботи изработват и разкриха, че изнасят за цял свят. 

"Ето с тези машинки тестват ваксините за ковид. Те са за канадска компания", каза директорът на завода за индустриални роботи Milara International в Пловдив Красимир Петков, който е работил в Бостън, но се е върнал да инвестира у нас.

Той съобщи, че над 250 души работят в завода, като повече от половината са инжинери. 

"Участваме в седем ваксини срещу коронавирус", каза премиерът.

"Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухауто на западната икономика", каза Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказа много над средното за страната. 

Имаме и много наши технологии, като една от тях я внедрихме в Германия и сега всяка седмица им изнасяме десетки машини. 

"10 000 робота сме произвели за американската армия и продължаваме да произвеждаме", заяви още Петков.

"Това осигурява общо 300 – 400 млн. долара приходи. По производство на военни роботи сме №1 в света", разкри още той..

Директорът му показа и мястото, където се правят частите за електромобили, както и стоматологични машини.

"В Америка също има коронавирус, но доста повече се спазват мерките и хората са по-дисциплинирани. Тук има много конспиративни теории", каза Петков.

"А ние не сме спирали тук нищо. Видя какво стана на Черния петък. Вчера във Франция се радват, че отварят фризьорските салони, а тук ние нищо не сме затваряли. Над 100 млн. лв. допълнително само за здравеопазване този месец са отишли. И това при 10% данък. Затова все питам хората, които живеят навън, да кажат как е", каза Борисов. 

"Две, три седмици да се пазим, след това ще може да отпуснем", коментира ситуацията Борисов и допълни, че "нито има КПП-та, може да се разходиш в планината".

"Опитваме се хем да не създаваме паника, хем да пазим докторите. Натискът е огромен. Цялата икономика работи", каза още Борисов.

"В САЩ са много дисциплинирани. Ако затворят в щата Мейн, няма да отидат там хора от Бостън", каза Петков. 

"Ние не забраняваме на никой да ходи, където иска. Но искаме да облекчим и лекарите, защото те казват, че не издържат", обясни още премиерът. 

Сподели:
Бомба x
Руски експерт съветва как да си върнем обонянието след прекаран коронавирус Руски експерт съветва как да си върнем обонянието след прекаран коронавирус
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 257
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това