ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов в Пазарджик за Мая Манолова: Не я гледам. Хайде да не си разваляме празника, за какво ли не се е кандидатирала (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов в Пазарджик за Мая Манолова: Не я гледам. Хайде да не си разваляме празника, за какво ли не се е кандидатирала (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

186700
на 24.05.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов в Пазарджик за Мая Манолова: Не я гледам. Хайде да не си разваляме празника, за какво ли не се е кандидатирала (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Навръх 24 май премиерът Бойко Борисов е на инспекция с образователния министър Красимир Вълчев и финансовия Владислав Горанов. Двамата са на посещение в Пазарджик по покана на кмета Тодор Попов. Той благодари на министър-председателя, че в този светъл ден е намерил време да дойде в града. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Аз не съм от ГЕРБ, но не мога да спра да изброявам какво е помогнала държавата за града", подчерта Попов. Той започна да припомня за улици, тротоари, градинки, църкви, саниране, ремонти на училища и заводи за преработване на боклук. Попов все пак не пропусна да си поиска и още - финансиране за спортна зала. 

По пътя към ново кръгово кръстовище, което Тодор Попов държи да покаже на Борисов, кметът не спря да показва колко много е направено за града и областта от правителството. "Ето това мостче, което беше пропаднало, и то е направено с помощта на държавата, помните, когато ви казах за него и веднага се отзовахте", каза Попов. 

"Тук имаме най-добрата програма за саниране - вижте колко е хубаво. Те от 200 блока откриха 2 блока, които протекли от дъжда докато се строят", заяви Борисов.

"Благодаря, че се направи отсечката Пазарджик-Пловдив, на която има много трафик", разкри Попов и каза, че тя е важна за големи населени места в областта като Цалапица и Стамболийски.

Защо не го направиха предишните, попита Борисов, а кметът му отговори: Защото са кьопави. Да се гледат делата, на думи всички са лесни.

На място премиерът бе очакван от кореспонденти, които го попитаха за вчерашната улична седянка на Мая Манолова. "Не, не съм я гледал, хайде да не си разваляме празника", лаконичен бе Борисов, а за политическата й заявка отсече: "За какво ли не се е кандидатирала". Той показа кръстовището и призова хората да вървят напред, да се строи и работи, за да се радваме на по-хубава страна. 

"Честит празник на всички българи! Днес е хубав ден и светъл за цяла България", каза Борисов. 

"ДДС за книгите ще бъде намален, но трябва предложените промени за това да минат на второ четене в Народното събрание", уточни премиерът по повод искането за 9% ДДС върху книгите.

"Мотивите за намаленото ДДС за книгите е, че това ще помогне на изданията при сегашните цени да станат по-атрактивни за читателите. ДДС-то дори и да не доведе до намалявaне на цените, ще увеличи рентабилността на производството - или намаляват цените на книгите, или издателството става по-рентабилно", обясни финансовият министър Владислав Горанов.

"Какви неща чух за Горанов. Чете ли?", попита Борисов кметът на Пазарджик.

"Четох, не можах да го позная. С него (Горанов) прекалиха - то не бяха есемеси, то не бяха... Факт е, че Горанов е министър с цели. Никога не ми е отказал нищо. Всички сме "къпани с хладка вода". Владислав Горанов се справя изключително успешно", заяви кметът на Пазарджик. Припомняме, че обвиняемият бизнесмен Васил Божов направи опит да дестабилизира държавата като публикува "компрометиращи" есемеси уж с финансовия министър. Горанов отговори на нападките и заяви, че няма притеснения.

Жител на Мало Конаре бе дошъл, за да благодари лично на премиера за ремонта на пътя между Пазарджик и Пловдив, като подчерта, че вече стига за двойно по-малко време на работа. "Това за нас е много и от името на всички в Мало Конаре ви благодаря, че мислите и за по-малките населени места", заяви мъжът. 

След отбиването си в Пазарджик по молба на кмета, премиерът се отправя за Велинград, където също е на визита по покана на общинското ръководство. 

Тодор Попов заведе премиера и на стадиона, където се срещнаха със спортуващи. Кметът показа на Борисов залата, неремонтирана от соца, за която иска пари от държавата, за да бъде реновирана и да може отново да работи. "Около 1,5 млн. лв. ще ни трябват, да не са 2 милиона", заяви Попов, а Борисов се обърна към Горанов с въпрос дали има възможност за такъв разход. 

Тодор Попов приведе в своя полза факта, че всичко наоколо вече се е погрижил да бъде оправено. "Вие ни помогнахте и вижте какви терени имаме, другите сгради сме оправили, остана само тази зала", заяви кметът. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 146
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК