ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов в Рилския манастир: От 31 многомандатни района ние имаме спечелени 24, но си мълчим (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов в Рилския манастир: От 31 многомандатни района ние имаме спечелени 24, но си мълчим (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

59098
на 08.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов в Рилския манастир: От 31 многомандатни района ние имаме спечелени 24, но си мълчим (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция в страната. Министър-председателят е заедно с финансовият министър Кирил Ананиев и регионалният зам.-министър Николай Нанков. Борисов уточни, че вчера на правителственото заседание са отпуснали толкова средства, колкото са поискали от светата обител, заради загуби от свлачището, което беше затворило пътя. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Това ни е силата, когато имаме проблем да го решаваме. Сега ще решим и проблема с БТА, където отпуснахме близо 3 милиона лева, за да може информацията да е безплатна, а информацията да е достъпна и за малките медии, които не могат да си позволят да плащат", заяви премиерът Бойко Борисов. Поводът е, че на място е и директорът на БТА Кирил Вълчев, който правел дарения за манастира и често го посещавал.

Борисов се извини, че пътят към Рилския манастир е бил три месеца затворен за ремонт. Парите се отпускат на манастира, за да покрие загубите през тези три месеца, обясни той. Правителството отпусна вчера на Рилския манастир 240 000 лева по молба на игумена на Рилския манастир Адрианополски епископ Евлогий. Парите са, за да бъде подпомогната издръжката на Светата обител за първото тримесечие на настоящата година.

Забранил съм да казват бройката на ремонтираните възстановени манастири и църкви, защото са стотици - всичко го правим за Господа, каза Бойко Борисов.
Сега държавата си възстановява отношение към църквата и към вярващите, каза игуменът на манастира. Това, което се направи, това остава и сега вие, което правите, остава и Бог вижда, каза игуменът.

Важното е, че всички проявихме търпение. Това ни е силата - че ако има проблем, го решаваме, каза премиерът.

Благодарен съм на Господ, че моята партия на парламентарните избори на 4 април спечели 24 многомандатни избирателни района, ДПС има три, а Слави Трифонов печели един, "Да България" - два, каза Борисов на игумена на манастира. Следващата партия след нас има три района взети, а ние имаме 24. Не считам че сме победени. Както ние винаги проявяваме скромност и толерантност, и те да проявяват, каза Борисов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: ППДБ се регистрират в ЦИК - НА ЖИВО ПИК TV: ППДБ се регистрират в ЦИК - НА ЖИВО
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК