ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов от Велико Търново: Ще предложа друг министър-председател, няма да е Томислав Дончев. Народът се произнесе за чекмеджетата - първа сила сме (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов от Велико Търново: Ще предложа друг министър-председател, няма да е Томислав Дончев. Народът се произнесе за чекмеджетата - първа сила сме (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

75376
на 14.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов от Велико Търново: Ще предложа друг министър-председател, няма да е Томислав Дончев. Народът се произнесе за чекмеджетата - първа сила сме (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Велико Търново. Той е придружаван от кмета Даниел Панов, зравният министър Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев. 

препоръчано

Както по-рано медията ни съобщи на заседанието на Министерски съвет, правителството отпусна 2 000 000 лв. за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града. 

"Ние можем да покажем какво сме направили. Нека се види какво могат и другите", заяви Борисов.

По програмата всичко успяхме да свършим, вдигнахме БВП на страната, даже и преизпълнихме това, което си бяхме поставили за цел. Благодарение на това успяхме да вдигне доходите, на изключително важни агенции, осигурихме средства за лекарства, за болниците отпуснахме средства. Влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз. Строи се "Хемус", "Струма", "Европа" и то с много бързи темпове.

Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата.

Намираме се в тежка криза, целия свят е в криза", уточни Борисов и подчерта, че има проблеми и с ваксините. Той допълни, че не е честно и той като Радев да разделя нацията на две, затова ще предложи друг министър-председател с ясна натовска ориентация. Уточни обаче, че няма да е Томислав Дончев, не защото не заслужава. 

Борисов не пожела да разкрива повече около предложението на ГЕРБ за кабинет и заяви, че има време. Той уточни, че Томислав Дончев няма да е предложението за премиер, не че не заслужава. Борисов заяви, че ще изчака да се излее злобата.
 
"Онзи ден слушах въпросите ви, дали ни е страх от служебно правителство. Ако се задава такъв въпрос означава, че няма вяра в демокрацията и политическите партии не са проявили мъдрост. Тезиу които са избраниу нямат правото да дезертират.

Всеки има стил на работа, избрали са този стил, и мога да кажа, че навсякъде, където се появиха подобни политически партии, станаха първа политическа сила, а у нас ние отново сме първи. Спомнете се в Би Ти Ви колко години се даваше трибуна за тежък хейт по мен. Никак не е случайно появяването на му политическата сцена и резултата му", коментира Борисов за Слави Трифонов. Той не пожела да каже имената на новите министри и кандидата за премиер, въпреки искането.
 
"Сега бяха изборите, за какви предсрочни говорите? Харчете си парите, щом искате, вместо да правите болници. Нали изборите са честни и прозрачни?!
Аз съм европейски възпитаник над десетилетие и нищо не е договорено, когато нищо не е договорено, затова в развитите държави няма служебни правителства и не се плашат със служебни правителства", коментира още той.

"Ние сме първи - народът се произнеса и за чекмеджета, чанти. Страх ме е само от Господ". По думите му, ако се стигне до служебен кабинет би означавало, че партиите не са проявили мъдрост.

И пак се върна на резултатите от изборите като каза, че излизането на Слави Трифонов на политическата сцена не е случайно.
Той коментира и промените по върховете на ГЕРБ и заяви, че има много градове, в които не е доволен от постиженията на партията му. По думите му той прави анализ и ще има такива промени.

"Мисля, че градовете, в които бяхме най-успешни, сега имаме по-различни резултати и анализирам този процес. Имаме резултати, които не ме задоволяват - милиарди инвестиции се направиха в София, например. Там какво ли не се направи, значи някъде партията бърка. Една Стара Загора, Бургас - няма нещо, което да не е направено и там резултатите с Трифонов са най-близки и ще го анализираме.

Не съм свалил доверието нито от Фандъкова, нито от Митко Николов, но трябва да се направи анализ защо с най-много направено и изпълнено, имаме такъв резултат, може би не сме обяснили правилно и не сме били достатъчно активни. Но ето Перник, Благоевград, където на местните избори загубихме, сега сме първи. Един Плевен начело с проф. Горчев сме първи, Видин, Монтана също", отчете още премиерът и не скри, че резултатите от анализа му ще станат ясни скоро.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това