ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов представи кабинета на ГЕРБ в болницата: Истерични и злобни хора винаги са ме плашили, искат да няма човек, за да няма проблем! Политиката не е да крещиш и да плашиш - това го правят мутрите! (ВИДЕО/СНИМКИ)

ЧАС ПИК

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов представи кабинета на ГЕРБ в болницата: Истерични и злобни хора винаги са ме плашили, искат да няма човек, за да няма проблем! Политиката не е да крещиш и да плашиш - това го правят мутрите! (ВИДЕО/СНИМКИ)

165207
на 20.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов представи кабинета на ГЕРБ в болницата: Истерични и злобни хора винаги са ме плашили, искат да няма човек, за да няма проблем! Политиката не е да крещиш и да плашиш - това го правят мутрите! (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Бойко Борисов проговаря от болница "Софиямед", където вчера претърпя операция на коляното. 

препоръчано

Както агенция ПИК съобщи първа, вчера премиерът в оставка бе приет по спешност в болница. Той бе на преглед в "Пирогов", а след това постъпи за спешна операция в "Софиямед".

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.

Премиерът се появи с проектокабинета на ГЕРБ, който ще бъде предложен от партията като първа политическа сила, след като днес президента им връчи мандата, както е по Конституция. Той се придвижи до залата за срещата с патерици. 

"Не можем да отречем успехите през тези 4 годинии в колко трудни коалиции влизахме. Не ни беше лесно да направим правителство с Реформаторския блок, нито беше лесно да договорим с патриотите много неща, защото те също се караха трите партии. Само Каракачанов остана до края и си изпълни ангажиментите, за което му благодаря. Търсехме подкрепа и от Марешки, както и от ДПС за всички важни решения като новите изтребители, както и по евроатналнически теми и това е ставало явно и видно и съм благодарил публично. 

Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическия човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство. 

В момента има огромно упарвляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател от първатаполитическа сила, както се прави. Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма. 

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих", каза Борисов. 

За министър на културата ГЕРБ предлата завършилия в Холандия музикант Калин Вельов. "Останали са ти приятели сигурно в Холандия и може да им се обадиш. А и явно времето е такова, че ще се надсвирваме и надпяваме. Длъжни сме да оценим и това, че работи добре като депутат. Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не се харесвати защо ще са против теб. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало", обясни Борисов. 

Депутатът Александър Иванов Борисов предлага за министър на регионалното развитие, тъй като е младо лице и част от обновлението. "Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук, куцук, а ама главата ми е здрава", отсече лидерът на ГЕРБ. 

"Обръщам се към всички, които предварително говорят, че няма да се коалират. Ако се отиде на служебно правителство особено за втората партия това означава страх и безотговорност, ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и трябва да отиде в парламента, не аз. 

Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план, каквото искате. Не спекулариайте повече с плана, защото в неделя пред всички медии представихме плана. Те затова време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят", закани се Борисов, който обяви, че ще е силна опозиция.

"Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви - Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия, видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така, че има какво да покажем.
А иначе искам ГЕРБ и СДС да останете държавници, защото и можете и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят, а и тайно звънят. Но аз съм виновен, че навремето тайно се срещах с тях, не че нещо им стана, те развалиха моята репутация, но не и тяхната", припомни премиерът по повод Христо Иванов и ДеБъ.

Ивелина Василева ще е министър на околната среда и водите, тъй като е била успешен министър и няма как и зелените да са против нея, според Борисов. 

"Август месец беше най-добрия за мен, защото реформирахме ГЕРБ, те ни направиха по-силни. Лошото е, че знаят и другото продължение - само да сме живи. Защото знаете, че няма човек, няма проблем. Това искат...
С останалите министри си оставаме - Дончев безспорно е най-големия капацитет в еврофондовете. А е интересно, че те говорят само първия план за 12 млрд. евро, а за другите 30 млрд. нямат никаква идея, а имаха достатъчно време да се подготвят - цяла година близо.
Дори импредлагахме да се включат да се включат, защото ако те са хитри и коварни, да гласуват правителството и да се гавраят с вас, но едва ли тщеславието им ще го позволи.
Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева - най-добрия социален министър, който сме имали, Десислава Ахладова, Костадин Ангелов остават. Ангелов във Варна победи Трифонов с над 10 процента", анонсира още Борисов.

"Жечо Станков у ново лице - министър на икономиката, Десислава Танева на земеделието. Делян Добрев - на енергетиката, завършил Харвард, преби ги всички в Хасково и го реабилитираха самите хора след клеветите по негов адрес, като гласуваха за него.
В новия кабинет има 8 лица. 

Страхлив е този, който няма отговорност да направи кабинет. Защото е много лесно да обясняваш кой е страхлив, но това се измерва само по едно - дали можеш да носиш отговорност. И аз я носих от сутрин до вечер!

Истерични злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, но политиката не е да псуваш, да крещиш и да плашиш. Това го правят мутрите!", коментира още той по повод новите партии в парламента. 

Борисов отчете, че вече в политиката няма как да има пълни мнозинства и го няма никъде в ЕС. Затова се правят коалиции, колкото и да е трудно. Той не скри, че винаги се управлява трудно в коалиция, но така е решил народът. Затова ГЕРБ винаги са постъпвали отговорно и са правили коалици, въпреки, че това им сваля резултата. 

"И ние сме виновни и затова имаме този отлив и го приемаме. Но винаги е така в коалиция. Знаете ли как се работеше с Краси и Дончев на една маса? Внася за ромската интеграция и казармата и Дончев казва, че ако това се внесе, не може да се обади в Европа. А Краси казва - аз ще си го внеса, вие ако искате. 
За шума Валери каза - или с пасивите и позитивите. Не е било лесно.
Темата за можоритарния вот дори няма да се повдигне вече, а беше обещана и ние я внесохме. Сега ще чуем какви ли не нови предложения. 
Страхът ще е на този, който не поема отговорност и не състави кабинет.

Сега имат огромно мнонизнство, могат да управляват и да направят всичко, което са обещали и да видим как ще вдигнат доходите повече от ГЕРБ и къде са им разчетите. 
По време на служебното правителство на Румен Радев, което подозирам, че искат, българският народ ще го оцени. Както и това, че в условията на пандемия минахме най-леко, а те искат да има хаос и служебно правителство. 
Какво искат от нас, какво повече искат от нас?

Народът ме избра за депутат, отказах се! Какво повече да направя?
Над 100 милиона са само за два месеца приходи от митниците и цигарите, контрабандата се вдигна по време на служебното правителство, а ние я държахме под 3%", напомни Борисов. 

"С Главчев спирате да се катерите по върховете и им показвайте какво можем и как го правим", обърна се той към Вельов. "Опитайте се с разум там, където не сте скъсали връзки, дори и да не се съгласят да ни подкрепят, то е важно да се говори, защото когато им трябва мнозинство, ние ще отговорим. Защото не е срамно да говориш с първата политическа сила, която народът е избрал. 
Изговорете каквото можете и ще излезем в четвъртък да кажем какво сме направили и дали имаме подкрепа", посочи Борисов. 
Атанасова отчете пред лидера на ГЕРБ, че след вкарването на мажоритарния вот, партията няма отговор, освен пост във фейсбук на Трифонов. 
"Ние последователно два пъти внасяхме мажоритарния вот от референдума, тогава нямахме гласове, а сега имаме 126 общо с ИТН. Ако искат, може да бъде прието", посочи Атанасова, която е шеф на ПГ на ГЕРБ. Тя заяви, че в предложението има и такова за район чужбина да има 6 мандата.

"Те ще ни говорят за елелектронно гласуване и по пощата, а Рюте ми се обади и каза да не се люжем, защото са го направили в Холандия и после с аго забранили. Знаем ги руските хакери колко са добри и какво може да се случи. Гласуване на пощата, кой ще го контролира? Като дойде един плик с писмо - как ще го броиш, помните ли провала в САЩ по пощите? Как ще се удостовери кой кой е? Аз като отида да гласувам ми гледат личната карта, сравняват в два списъка", каза Борисов и по повод руските хакери припомни колко е твърда страната ни при гонене на шпионите. Борисов похвали службите за доброто им сътрудничество с Чехия по шпиоските скандали.
Александър Иванов отчете, че всички международни агенции и повишиха рейтинга на България, което е външна независима оценка. 

След това Борисов припомни, че той вече не е депутат, оттеглили се е от всички постове и ще говори само като лидер на ГЕРБ по партийни въпроси.

"Депутатът Трифонов е на дневен ред и той трябва да отговаря, има всичката подкрепа, което аз никога не съм имал. ДПС и ДБ дори са заеднпо да го подкрепят", посочи още той. Дилов-син се пошегува, че най-важните хора в държавата куцат - Борисов и Трифонов, а лидерът на ГЕРБ то поправи през смях, че куцат с различни крака. "Той май е с другия крак - единия с десния, единия с левия и може да се подкрепяме", засмя се Борисов.

"Едва удържам хората да не дойдат пред парламента, като гледат как се държат с депутатите ни", призна също Борисов по повод хилядите симпатизанти на ГЕРБ, които в последните дни пишат на партията и в социалните мрежи с искане да излязат на протест.

"Страх ги е, че ще спра да куцукам и ще се върна един ден. Ще си почина, те ще покажат какво могат и ще се върна, като се види, че не могат. Аз съм показал опита и мъдростта си през тези години.  Затова и тези хора стоят около мен и ме слушат, не защото съм по-силен. Ето Дилов ми каза, че ако знаят колко съм умен и колко неща знам, ще се побъркат. Но аз му казах, че е по-добре да ме подценяват. Да си говорят за "Винету", а те са две книги и дори това не знаят и говорят само за една. Нека ме подценяват", обяви Борисов. 

"Дълги години съм искал да не съм агресивен човек и съм успявал. Това съм работил, затова съм стигнал до национален треньор по карате, това е уважение към противника, покланяш се на победителя.

5 поредни избора сме ги победили на парламентарен вот, 14 общо избори сме печелили. Те вместо да благодарят, ме пращат да си гледам внуците. Но ги е страх, че един ден ще спра да куцам и ще се върна, ще се мобилизирам. 

Аз казвах на Станишев навремето - махни ги да говорятсамо те и говори ти, а те сега се събраха всичките в парламента: Мая Мнолова, Мария Капон, Татяна Дончева, Корнелия Нинова", каза премиерът в оставка.
"Сега вие сте министри и кандидат премиери и ме слушате, не защото съм силен, а защото съм опитени мъдър. Любо стои до мен, не защото съм по-силен, а защото имам опит и мъдрост. 
Сега го разбирам Слави, не е лесна тази работа и това не го прави по-слаб. Аз го обичам, защото е доказал 30 години, че е добър в едно нещо. Това е геройство, когато имаш болка да си вършиш работата", отсече премиерът. След това той се ръкува с новите министри, които ще предложи ГЕРБ, а те му пожелаха здраве. Лекарите обаче чакаха Борисов и го предупредиха, че трябва да лежи, за да не кърви раната му, а той им благодари за грижите. 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 196
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това