Вход
София
Времето в София 4 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с важна среща в Министерски съвет - създават медицински съвет, който да помага на правителството и щаба (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с важна среща в Министерски съвет - създават медицински съвет, който да помага на правителството и щаба (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 22.03.2020
76886
0
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с важна среща в Министерски съвет - създават медицински съвет, който да помага на правителството и щаба (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
22.03.2020
0
76886

Важна среща в Министерски съвет провежда премиерът Бойко Борисов. Той обсъжда мерките за борба с коронавируса и нови идеи за тях с представители на медицинските среди. Министър-председателят предлага събиране на представителен медицински щаб от широк спектър специалисти.  

"В тази битка трябва да сме патньори и в тази битка с коронавируса, ако не сме единни и не мислим единно и не сме сплотени, няма да се справим. Ако прибавим и създаване на един експертен медицински съвет, когато започнем да се катерим по ниското плато да дадем оръжие на медиците да се справят. Аз мисля, че нашия народ и благ народ и заслужава цялата ни мощ и цялото ни професионално ангажиране", коментира проф. Коста Костов.

"Така ще имаме още една възможност това, което произвеждаме да го дадем на първата линия, медицински работници, полицаи, пожарникари, дето се вика и ние сме тук. Допълнителен мозъчен тръст, когато седем с министрите колко и как да отпускаме в тази ситуация за колко време", отчете премиерът.

"Щабът е подчинен на правителството, съветът също ще е подчинен на правителството и да даваме най-доброто като предложение. щабът е от 6 човека и те нямат възможност да правят всичко. Идеята е да се събере мозъчен тръст, който да може с по-широка визия да мисли планово", коментирата още събеседниците.  

Предложението е медицинският съвет да се явява два пъти седмично за да отговаря на журналистически въпроси, а Борисов допълни, че трябва първи да научава за грешките при предприетите мерки.

Томислав Дончев допълни, че няма утвърдена практика за това как точно да се справим. А Борисов заяви, че мерките ще бъдат надградени с този съвет с анализи на товау което се случва у нас, така и в другите страни.

Премиерът заяви, че трябва да се анализира цялата информация от останалите страни, а гостът в кабинета му заяви, че първия месец трябва да има по-рестриктивни мерки. Борисов заяви, че с този съвет ще се даде възможност да се знае къде да отидат първите защитни облекла, които в четвъртък вече ще са готови.

Борисов бе категоричен, че трябва да се анализира цялата информация от останалите страни, а Костов заяви, че първия месец трябва да има по-рестриктивни мерки. Премиерът заяви, че с този съвет ще се даде възможност да се знае къде да отидат първите защитни облекла, които в четвъртък вече ще са готови. 

„Както се казва и вие да спорите, трябва да има две мнения“, допълни Борисов и заяви, че от понеделник започва он лайн обучение за коронавируса с видеа, които ще казват как да се предпазваме и всичко, което има нужда хората да научат.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34069
архив

– Тате, какво значи „любовник“? – Това е мъж като всички останали, моето момче, само че не е длъжен да мие съдовете вкъщи.

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
НЕОБИКНОВЕН ДЕН: Празнува най-мъдрото име - днес има и строги забрани, ето какви са те
x