Вход
София
Времето в София 15 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 04.07.2020
41380
0
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
04.07.2020
0
41380

Бойко Борисов е на обиколка в Пловдив. Премиерът присъства първо на връчването на бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции и честване празника на гарнизон Пловдив.

"Благодаря ви, че сте тук. Защото, както е казано в Книгата - без Господа нищо не може да се направи. Когато имаме вярата в себе си, сме непобедими. Всички имате жени, деца, родители. Тренирайте, гответе се така, че да останете живи, здрави, крепки. А на медиите ще кажа - не дай Боже, ако нещо някога се случи, войската, на която ще разчитаме, е тази. Да, имаме много скъпи други въоръжени сили, но тези са там, долу, където никой друг не може. Пазете се живи и здрави и честит празник", заяви Борисов.

След официалната церемония той се отправи към Пловдивската духовна академия и Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“чиято сграда беше ремонтирана основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева. Премиерът бе посрещнат от Пловдивския митрополит Николай. Борисов се черкува и запали свещ в храма на академията, след което разгледа новоремонтираното помещение на обителта и изрази своето задоволство от видяното.

Сменени са старите покриви, които бяха в много тежко състояние. Сменена е отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. „Само може да се радваме, че е станало толкова хубаво“, отбеляза Борисов. Той посети семинарията в Пловдив и през август миналата година, когато ремонтните дейности бяха в ход.

След това премиерът разгледа и библиотеката на Духовната академия, както и учебните помещения и общежитието на студентите и учениците. 

"Благословен бъдете, господин министър-председателю, който сте дошъл в дворите на Пловдивската духовна академия и Пловдивската духовна семинария, за които вие с християнско съзнание и дух мислите и се грижите", заяви в краткото си слово митрополит Николай. Той сподели удовлетворението си от постигнатото благодарение на помощта и застъпничеството на премиера: "Всичко това за Божия слава и за доброто на нашия народ".

Борисов благодари за топлото посещение, но напомни и за неизменното задължение в днешния нелек период - да се носят маски. Той припомни, самият е бил "потърпевш" и си е платил глобата за неносенето на предпазното средство в Рилския манастир.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34914
архив

Доктор пита новоназначената медицинска сестра:
- Сестра, взехте ли кръв от пациента в шеста стая както ви казах?
- Да, докторе.
- Колко?
- Колкото можах.
- По-точно?
- Към пет литра.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x