ПЪРВО В ПИК TV: Прецедент! Румен Радев си тръгна от Народното събрание, без да произнесе реч (ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПЪРВО В ПИК TV: Прецедент! Румен Радев си тръгна от Народното събрание, без да произнесе реч (ОБНОВЕНА)

201966
на 21.07.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Прецедент! Румен Радев си тръгна от Народното събрание, без да произнесе реч (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Президентът на Бългaрия Румен Радев напусна сградата на Народното събрание, без да произнесе реч пред новоизбраните депутати. По традиция президентът на България произнася встъпителна реч при сформиране на Народното събрание.

препоръчано

За изненада на мнозина стартът на 46-ото Народно събрание мина без обръщение на Румен Радев, който си тръгна от сградата, след като бяха избрани председател и зам.-председател на парламента с гласовете на новата коалиция ДПС, ИТН на Трифонов и ДеБъ на Христо Иванов.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова се отправиха пеша към "Дондуков" 2, с което окончателно стана ясно, че държавният глава не смята да говори пред народните избраници.

Очакваше се в речта си държавният глава да призове за съставяне на редовно правителство, което направи по-рано днес пред медиите. Както ПИК съобщи, Радев заяви по-рано днес, че веднага след сформиране на 46-ото Народно събрание, той ще пристъпи към изпълнение на конституционните му задължения.

Междувременно след като Радев отказа да говори от парламентарната трибуна, а Ива Митева прочете кои ще са секретерите на парламентарните партии, председателите и зам.-председателите им, тя закри първото заседание на 46-ото Народно събрание.

Припомняме, че Радев имаше встъпителни речи, както при сформирането на 44-ото Народно събрание, така и при сформирането на 45-ото Народно събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПО ПИК TV:

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това