Вход
София
Времето в София 25 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Прокуратурата с нови разкрития - един от подсъдимите за рухването на КТБ стоял зад офшорката, свързана с Елена Йончева (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Прокуратурата с нови разкрития - един от подсъдимите за рухването на КТБ стоял зад офшорката, свързана с Елена Йончева (ОБНОВЕНА)

на 08.11.2018
94559
47
ПЪРВО В ПИК TV: Прокуратурата с нови разкрития - един от подсъдимите за рухването на КТБ стоял зад офшорката, свързана с Елена Йончева (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.11.2018
47
94559

Извънреден брифинг дава прокуратурата, на който ще станат ясни подробности за повдигнатите обвинения срещу Елена Йончева, Веселин Марешки и още четирима депутати. Припомняме, че главният прокурор поиска от Народното събрание да бъдат снети имунитетите на Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП, Борис Кърчев от ГЕРБ, Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от партия "Воля".

Румяна Арнаудова обясни, че в прокуратурата са неизгодните договори, които е сключвал Георги Михайлов, както и данни за безстопанственост. Дейностите му като директор не защитавали интересите в пълна степен на болничното заведение, поясни говорителката на главна проуратура. По разследването за Марешки, Таскова и Христов Арнаудова обяви, че в края на юли м.г. те са дали съгласието си да бъдат разследвани и е започнала проверка. Собственици на аптеки са дали показания, че срещу тях има принуда. Така към тримата обвиняеми има още едно обвинение. Тримата са разследвани за престъпен сговор с цел да се набави облага другиму - в случая за дружество на Марешки, чиито регионални директори са били другите двама. Ако НС даде разрешение за възбуждане на наказателно производство ще бъде повдигнато обвинение на всеки един от тях. КС е посочил, че когато се иска имунитет за едно престъпление, а се появи и обвинение за друго престъпление, пак се иска сваляне на имунитета. 

По отношение на Борис Кърчев от ГЕРБ има сигнали от НПО и граждани и в тях се твърди, че той, докато е бил съдружник и управител на две търговски дружества, е осъществявал престъпни схеми и е ощетил фиска. Едното престъпление е от юни-юли 2015 г. Доказано е, че той не е платил данъци за 320 хил. лв. Другите сигурни данни са, че в същия период от време е приложена същата схема на избягването на плащане на данъци, но от други търговски дружества, посочи говорителката. 

Що се отнася до Елена Йончева е извършена проверка и в публичните регистри и е стартирало разследване за пране на пари в особено големи размери. Доказано е, че през 2012 г. е взето решение за съвместно дружество с офшорно дружество, регистрирано на Британските Вирджински острови. В настоящия случай има решение, че авторска телевизия ще участва с 50 процента в дружеството Офроуд ЕООД с капитал 5 000 лв. Взето е решение офшорката да преведе 320 хиляди лева - средства, които ще отидат във фонд резервен. И 250 хиляди евро също е решено да бъдат внесени от офшорката също във фонд резервен. Има доказателства, че тази компания е използвана за превеждане на пари от престъпна дейност в сметките на общото дружество. "Офроуд" е открило сметки в КТБ и единствено едно лице е имало право да оперира със средствата. Това лице е Елена Йончева. 171 хил. евро и 320 хил. лева са били преведени. Как са били използвани тези средства все още не може да се установи преди народният представител да бъде с отнет имунитет. Предстои и по това, и по другите разследвания да се разкрият данъчни и банкови тайни, което ще засегне правата на всички народни представители, поясни Румяна Арнаудова. 

Тези средства в КТБ не са били на банката, а на българските вложители, допълни още говорителката на главния прокурор. Имаме основание да считаме, че Йончева или знае, или подозира за това, каза още тя. 

Ние сме на практика в началото на разследването, самоличността на свидетелите не може да се разкрие. Нека съберем всички възможни доказателства и тогава да правим изводи, отговори Арнаудова на въпрос на журналистите. 

Имаме основания да смятаме, че зад тази офшорна компания стои лице, което е разследвано по делото КТБ, един от подсъдимите по това разследване, каза Арнаудова. Има индикации, че средствата Йончева не е използвала по предназначение и не е изключено да има длъжностно престъпление, заяви още Арнаудова. 

Трябва да се извърши проверка и да се види дали има обосновано основание за повдигане на обвинение. Главният прокурор ще реши кога да внесе искането да паднат имунитетите, посочи тя. 

Прокуратурата действа съобразно закона и доказателствата, и съобразно нормите за разследващите органи. Действията на прокуратурата не са и няма как да са резултат от изказвания на депутатите, а се основават на надеждни данни и факти, отсече Арнаудова на въпрос по изказването от днес на Елена Йончева, която смята, че обвинението излиза срещу нея заради политическите й изказвания и искания. 

Почти всички дела, за които аз се сещам, прокурорите, които повдигат обвинението за пране на пари, прокурорите внасят доказателства и за предикатни престъпления, обясни още говорителката на главната прокуратура. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(47)
1
https://www.youtube.com/watch?v=Osx-VAT0FrU
2
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
3
Смешната Европейска ДЕМОКРАЦИЯ у нас ! ЕвропредЦедатели ! ХА ХА ХА ОБИКНОВЕННИ ПРОСТИ МУТРИ !
4
Възможностите та прокуратурата са ограничени. Само гюронтията е голяма около тях. Прокуратурата може да ви задържи за 72 часа и нищо повече. Може да внесе в съда обвинения срещу всеки и всеки може да съди прокуратурата. Погледнете в сайтовете на окръжните съдилища и ще видите колко много пъти е осъждана. Въпросът е , защо присъдените суми на граждани се плащат от нашите пари , а не от парите на виновния прокурор ? Изброените имена в статията да си потърсят добри адвокати и да съдят прокуратурата.
5
В затвора моментално....и Йончева и Нинова и Магарешки....КАЗАХ !!!!
6
в ДПС са,, вода ненапита"!
7
ПРАВ СИ МОЙ КОЛЕГА СЪПАРТИЕЦО Богаташ !!!!! В ЗАТВОРА ЩЕ ГИ ВКАРАМЕ И ОТЪРВЕМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ОТ ТЯХ! НИЩО НА ТОЗИ СВЯТ НЕ Е ВЕЧНО!!! ВЕЧЕН Е ЕДИНСТВЕНО ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ КАТО ПРЕМИЕР И ПП.ГЕРБ!!! ТОВА Е!!! ГЕРБ - ПОБЕДА - ВИНАГИ!!!
8
Пак мофията, офшорки и Елена Йончева
9
Е ФАНАХТЕ Я ГОЛЕМАТА ПРЕСТЪПНИЦА ЖЕНАТА ЗВЯР КОЯТО ОГРАБИ ДЪРЖАВАТА, КАК НИ ВИ Е СРАМ БЕ
10
Да не стане така, че да ти вкарат в отверстието една шашка и да я гръмнат така, че да омажеш пейзажа. Ако знам кой си им къде си, ще ти завра една царевица така, че ще забравил да пишеш тук. Мухъл!!
11
Нямам никакви съмнения , че правен в гъзъ на майка ти. Я вземи да я питаш. Искай да ти каже истината, от пикнята на комшията ли си правен или те е събирала с шепа от асъра след поредната пиянска чекия на баща ти. До колкото виждам, в този сайт се разхождат още няколко простаци като тебе. Достатъчно е Heдялкo да ви подхвърли някоя измишльотина и вие започвате да блъскате гъзовете си в тавана от радост. Нямате развитие, а с това увреждате всички около вас. Развъждате се, което не е добре за нацията. Сега най добре е да влезеш в цървулите, да нахлузиш калпака, да вземеш гегата и да ходиш да пасеш заедно с овцете. Да ти eбa майката просташка.
12
социалистка Е.Йончева ще търка наровете в сливенския затвор
13
Румяна Арнаудова е говорителката на Цацаров, а не Р. Бъчваровауважаеми журналисти!
14
Много нагла, крадлива и лъжлива е червената чума!
15
Няма ли да спре тази порочна практика с правене на пиар и вдигане на пушилка, докарайте нещата до съдебната зала и тогава ще се види кой кум кой сват!
16
Боко тиквата изкарва вече и тежката артилерия! Хахахааааа! Явно му пари вече под краченцата щом неможе да се оправи сам а впряга вече и г-н Цацерката! Какво ли знае тази Елена Йончева..... какво ли могат да разкрият вече и другите за тези “любимци” на народа - иначе така скромните и НЕкорумпирани и НЕкрадливи Гербери ?!?!?!
17
ДО СТРАХЛИВЕЦА С КОМЕНТАРИ 10 И 11 .....СТРУВА МИ СЕ ЧЕ СЕ ПРАВИШ НА МЪЖ ВИРТУАЛНО А ЗАДМОНИТОРЕН БОЕЦО??? ТАКИВА СТРАХЛИВЦИ ЗАД КОМП.СА МНОГО СМЕЛИ А РЕАЛНО МИШКИ В ДУПКА!!! НОРМАЛНО ЗА ЧЕРВЕН ЧУГУН!!! КУМАНИЗИ НИКОГА НЕ ИЗЛИЗА В ДИРЕКТЕН БОЙ!!! ТОЙ СТРЕЛЯ С ПАРАБЕЛУМА,ХВЪРЛЯ 2 РЪЧНИ ГРАНАТИ И СЕ СКРИВА В ЗЕМЛЯНКАТА!!!! ГЕРБ - ПОБЕДА - ВИНАГИ!!!
18
А, че всички са за в ЦЕНТРАЛНИЯ Софийски - вярно е. Няма Боко, няма Нинова, няма Цв.Цв. Барабар с Цацерката. Той пък за умишлено бездействие и чадър над крадците и престъпниците. КАЗАХ!
19
Spriamo Ioncheva ttova sa postanovki,tai kato se pusna s;luh,che shte ia predlojat za evrodeputat,a tia e izbiraema,i tai kato e umna i sposobna,gerbavikte e uplashiha ot neia ... i nas umrelia e iasna kartinkata, a IMUNITETA NA CECO KTRADECA kpoi i koga shte poiska,AAAAAAAA
20
Е те това е супер схемата: казват че имат основание да смятат че си знаел или подозирал (!) че едни пари които си получил са с престъпен произход и айдееее.... 1-2 години те разследват и ти веят името по вестници и тв. Достатъчно че да ти оцапат името и да ти спрат живота.
21
Umna,tochna i jeliazna logika!Pozdravlenia
22
Гърми,не вали! Само Герберчето от Казанлък ще гръмне като бушон
23
-Юупии, богати сме, ще си купя къща и кола.... - Аз пък няа си ги харча. ( Впрочем оправи ми се тубата хаха) https://m.youtube.com/watch?v=RKAFSbz9MEQ
24
Ей цаца неска знайш кой видях, оня генерала дето го дават по тв понякога.... Аз бягах надолу по стълбите а той- нагоре, от мазата ( "wtf" какво е правил в мазата нали) и се срещнахме на стълбищната площадка пред входа, само че аз бях зад неговия гръб а не той зад моя, хаха... Няк'ъв пак са "умрял" и са нафрашка с полицейски генерали пак,... цаца, "ай уач ю" .... Хаха
25
( тоз беше от кръга пантарей е мишки..., "раутата е дибела"...)
26
отговор на коментар
До идиота под № 17! А, бе герберастки тъпако! Ти чувал ли си, че клавиатурата на компютъра има и малки букви невнятнико недоклатен и неграмотен??? Или като пишеш с главни букви считаш, че словесните ти диарии придобиват някакъв смисъл. Да , ама не!
27
Както каза преди години прокурор Кокинов на ББ - Еееее , ми те сам си го избра главния прокурор ! Е , какво да очакваме от него ? Да хапе ръката , която го е сложила там ли ? Бойковщината царува , коли и беси ! Това е демокрацията в нашенски вариант.
28
Ммммм...чакам я. Моя е .С тези сини очи и най вече езичето и..
29
Защо да чакаме още десет дни, за да ни убедите, че в действителност КТБ е ограбена ог Елена Йончева. Един хасковски недодялан депутат и един плюл на сурата си бивш депутат ни го подават на час по лъжичка с документи, които по-добре ще стоят на телен ченгел в дворните им клозети. Накрая май те ще клъвнат дръвцето.
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Изклатен грамотник за тебе само големи букви а малките за Рошко да не го обиват,че както се подразбира и тъй товарищ си тесен социалист-комунисти и ще трябва да те разширим анално,че ще заприличаш на граничар пред дупката на принцеса Йончева но коя дупка ще каже маестро Ууд който никога не бърка дупките.....та ще го Цункаш колкото си искаш......????
35
много данон активия ще изпие ще изпие грозното Еленче в сливенския затвор
36
да повярвам че не е политическа поръчка ако сред тях беше и онзи с шесте апартамента!
37
Стрина Елена ще има възможност да инспектира оградата на сливенския затвор, от вътрешната страна!
38
Ама ти приятелю, не разбра ли веднага, че пост.11 е на червения селски простак Геш, който в началото твърдеше, че не бил симпатизант на червените злодеи. И запомни: когато във форумите на ПИК срещнеш текст с мърсотии, вулгарни псувни на майка, на дъщеря, на деца, знай, че това е същият примат- Геш.
39
Внимавайте като теглите кредити, това са пари на вложители, някои от тях с престъпна дейност. Може банката да фалира или някой прасчо да си я хареса, а вие да оперете пешкира.
40
я съм севдалинка от сливенския и с нетърпение чакам червеното еленче с розовко езиче, да върти федероси
41
Съвсем други познати лица са виновни за фалита на КТБ и цялата бутафория около този процес. Прокуратурата да се самосезира и да ги обвини, а не да действа по мутренски насочено.
42
До - 38 . Аз съм Геш и не съм червена жаба . Онзи от №- 11 пише от мое име защото няколко пъти съм го атакувал , като тъп червен галош . Но не му обръщайте толкоз много внимание - знае се че едва е завършил училище за бавно развиващи
43
Е ба ти комедията. Пеефски си има вече и асистент/ка/. Магнитски ще бъде затруднен в избора си.
44
Ако Цацарон беше хан Крум, и съдеше според неговите закони, от БСПеерадската мафиотска група, водена от Импексовата барсала, на всеки червен дебил щяха да отсекат ръцете до раменете за кражби, а на 90% и езиците за лъжи начело с Импексовата миризлива, крадлива и лъжлива курабия, а за дебелоочие, 98.9% щяха да са с избодени очи. Шербета Жабок ако беше генерал при него, щеше да е скопен и с отрязани ръце, че е разхищавал и харчел пари, за да плющи една селска пачавра, която назначил на две държавни издръжки от държавната хазна. Ако беше Крум сега Жив, инвалидните пенсии, щяха да са 1 000 000 повече, защо всички мангали и комуняги сини и червени щяха да са без ръце, езици и очи..
45
Опа, и тук ли се и..сра? ей нямаш спиране!
46
Ама пак много "нецензурно",много нещо, ей, и пак много работа и много зор за "милите ми приятелчета"от "най-търсеното, най-четеното, най-мъжкото,най-красивото и женствено, най-обективно списвано, най-скромното, обективно и безпристрастно"сайтче-безсребърниче"ПИК/Платенопоръчково Информационна Кочина/,изнервиха се и каталясах да пишат някои коментари само с главни букви и да слагат оценки по собствено осветление! Да ги ожалиш!
47
ПИК, мани, мани станахме за смях! Смеят ни се!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 9734
архив

Американец, англичанин и руснак решили да проверят къде ехото е най-дълго.

Отишли в Америка. Качили се на най-високата планина и американецът викнал:

- Ехооооо!

- Хо-хо... - отговорило Ехото.

Отишли в Англия. Качили се на най-високата планина, англичанинът извикал. Ехото отговорило:

- Хо...

Отишли в Русия, качили се на най-високата планина и руснакът извикал:

- Водкааааааа!

Ехото отвърнало:

- Где-где-где...

 

няма нови новини
Днес: 249
hot
най-четени новини в момента
сега
2510
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се среща с актива на ГЕРБ в Североизточна България - НА ЖИВО
x
Каква е твоята любовна орис според зодията
x