ПЪРВО В ПИК TV: Пуснаха Стайко Стайков под домашен арест

Крими

ПЪРВО В ПИК TV: Пуснаха Стайко Стайков под домашен арест

50847
на 31.01.2019
ПЪРВО В ПИК TV: Пуснаха Стайко Стайков под домашен арест
Автор:   ПИК

Спецсъдът реши  бизнесменът Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миньо Стайков, да остане под домашен арест. Здравословното му състояние не позволява мярка за неотлонение "задържане под стража", решиха магистратите. Според съдията, Стайков има опасност да се укрие, затова трябва да остане под домашен арест. 

препоръчано

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок. 

Доказателствата по делото са в 110 тома. 

Адвокатът на Стайков обясни пред медиите след заседанието на съда, че не му е ясно още обвинението.  "Аз не можах да видя доказателства, че е участник в организирана престъпна група", каза защитникът.

По-рано днес прокуратурата поиска задържане под стража. Мотивите са, че Стайков може да се укрие, тъй като месеци наред бе издирван, включително от Интерпол.

Самият той обаче обяви, пред два дни след като се появи в София, че не е знаел, че го търсят, както и че бил бит и отвлечен. Версията му скандализира експертите и мнозина анализатори заявиха, че не може да издържи в съда.

Първоначалното обвинение на Стайко Стайков бе за участие в организирана престъпна група (създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления). По-късно стана ясно, че му е повдигнато ново обвинение – за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

Днес, по време на съдебното заседание, журналистите бяха изгонени от залата, тъй като адвокатите на Стайков поискаха мярката му да се гледа при закрити врата. 

 

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това