Вход
София
Времето в София -1 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Румен Радев скверни Левски и поведе шествие на червени бабички заедно с ДС и Корнелия Нинова – издигат плакати против Борисов, събират подписи срещу еврото и пуснаха бунтовнически песни (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

ПЪРВО В ПИК TV: Румен Радев скверни Левски и поведе шествие на червени бабички заедно с ДС и Корнелия Нинова – издигат плакати против Борисов, събират подписи срещу еврото и пуснаха бунтовнически песни (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 19.02.2020
221546
0
ПЪРВО В ПИК TV: Румен Радев скверни Левски и поведе шествие на червени бабички заедно с ДС и Корнелия Нинова – издигат плакати против Борисов, събират подписи срещу еврото и пуснаха бунтовнически песни (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.02.2020
0
221546

Пенсионери, обградили червената телевизия БСП, депутати и активисти на партията на Корнелия Нинова, чакат президента Румен Радев да ги поведе на шествието, което трябваше да поведе днес от "Дондуков" 2 до паметника на апостола Васил Левски. Радев възмути българските граждани с този опит да яхне паметта на Левски и затова не е случайно, че само бесепари са се събрали на шествието му, в чиято организация влиза и агентът от ДС Васил Василев, което според замисъла на куките, трябва да прерастне в бунт.

Както ПИК вече съобщи, в организацията на днешните улични изяви начело с Румен Радев, мощно се включи бившият шеф на кабинета му и сегашен евродепутат от БСП Иво Христов. Масовката и евентуалните размирици са възложени на печално известния лидер на партия "Възраждане" Костадин Костадинов с прякора Костя Копейкин.

Направени са опити за активирането на ултрасите, фенове на футболния отбор "Левски", все още собственост на задържания в Дубай бизнесмен Васил Божков, както и креатури на забегналия банкер Цветан Василев. Платен е и превозът с автобуси на привърженици на БСП, които ще съпровождат депутатите на столетницата по време на шествието.

Това е третият опит на тази компания начело с президента Румен Радев да реализира пълзящ преврат в държавата и да овладее властта без избори, за което намекна и самият държавен глава с изявлението си за "служебен кабинет".

Водещата на ПИК TV Ива Николова разказа от мястото, че от кола се раздават български знамена и снимки с лика на Васил Левски, както и други агитационни материали. На място има и хора с табела "Кюстендил", "Нови Извор" и "Велико Търново". Естествено, вихри се и амбулантна търговия. 

Към 16:15 часа на място има около 20 червени бабички, които очакват Румен Радев да ги поведе по улиците на София към паметника на Апостола на свободата. "Ясно е чий е този президент", заключи Ива Николова, след като на площада с бодра пионерска крачка се появиха младите социалисти от пресцентъра на "Позитано" 20, които горещо се ръкуваха с хората, които раздават организирано знамена и други агитационни материали.

На място има и оборудвана с тонколони кола, от която ще се държат речи, които да надъхат червените симпатизанти за провокации и други нарушаващи реда изяви. 

"Уважавам много Левски и затова, което е направил за нас. Искам да подкрепя и президента за неговите действия в последно време. След като той е приел да застане на нашия поход, на всички, които обичаме Левски. По телевизията, Васил Василев ни покани през БСТВ и дойдохме за това тържество. Щом президентът застава начело на нашето тържество... това е в памет на Левски", обясни пред Ива Николова объркано една от червените активистки на достолепна възраст, която потвърди, че цялото това сборище, е организирано именно от агента на ДС Васил Василев и пропагандирано от телевизията на БСП. Тя обаче бе поправена от водещата, че няма как да е тържество, а е възпоменание, тъй като се почита датата на обесването на Васил Левски и това не може да е празник.

Хората, които са събрани пред президентството, са от Кюстендил, Нови извор и Велико Търново или поне носят такива табели, но за някои от тях се отказа, че всъщност са от София, а просто държат тези табели, с цел да създадат по-голяма масовост и присъствие от страната.

Очаквано се появиха и депутати на БСП, начело с бившия мъж на президентшата Георги Свиленски, Таско Ерменков, Георги Гьоков и други приближени на Корнелия Нинова. Половин час след старта на събитието, червените баби, подкрепени от верните на Нинова депутати, все още чакат Румен Радев. Числеността им нарастна и вече са над 100 всички заедно.

Появиха се и редовните протестиращи от акциите на присъдружните на Цветан Василев от "Боец" и Костадин Костадинов, начело с Валентина Георгиева. Тя участва и в протестите срещу кабинета на Бойко Борисов, и срещу прокуратурата, както и в уличните погроми на Копейкин преди седмица. Бабаит пък се опита да изблъска камерата на ПИК TV. 

Край шадравана пък се раздават празни бланки, с които се събират подписи срещу въвеждането на еврото, което съвсем политизира събитието на Румен Радев. Мнозина носят и скандални плакати срещу премиера Бойко Борисов и правителството. Стана ясно обаче, че хората, които биха тръгнали след президента са на средна възраст 70 години и са само симпатизанти на БСП, при това доста малко на брой.

Минути преди 17 часа се появи и лидерката на БСП Корнелия Нинова в очакване на Радев, като всячески странеше от камерата на ПИК TV.

Президентът излезе заедно с Илияна Йотова и бе посрещнат от Йоло Денев, който го призова да обяви военно положение. Агентът от ДС Васил Василев пък благодари на Радев и му каза, че повеждайки шествието на БСП, показвал, че е истински българин. Радев пък се притесни от медиите и отказа да отговаря защо не е на панихидата за Апостола, а си прави паралелни партийни събития. 

Няколко червени бабички на площада започнаха на викат "Румен Радев" и забравиха защо са дошли на площада в деня на обесването на Апостола. Радев пък се смеси с тях и вместо да спре скверните викове, се усмихваше доволен, че все пак някой знае името му. 

Постресаващо от уредбата на организатора от ДС Васил Василев пуснаха и бунтовнически песни като "Боят настана", което съвсем превърна позорната акция в гавра с паметта на Левски и нямаше и помен от почит, смирение или поклонение. В крайна сметка дори в пика на шествието се събраха едва около 200 червени бабички, заедно с всички депутати и активистки на БСП и Радев не изглеждаше никак доволен от малобройната си подкрепа. 

В пика на скандалната проява ДС агентът Василев започна да държи речи, опитвайки да направи паралел между Румен Радев и Васил Левски, на което президентът дори не направи опит да противоречи. 

В 17 часа в храма "Св. София" започна панихидата на Българската православна църква и на нея присъстват мнозина политици и лица от обществения живот на страната, както и посланици. Сред първите на място бяха председателят на парламента Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова и главният прокурор Иван Гешев, лидерът на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова, дипломати, общественици и дори лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Защо президентът прави паралелна проява и не присъства на панихидата, не е ясно, но показва дълбоко неуважение и към църквата, и към паметта на Васил Левски, която яхва за собствени политически цели. 

След края на панихидата в 17,40 е предвидено присъстващите да се отправят към паметника на Левски, където в 18 ч. започва официалната церемония за честването на паметта на Апостола. Там те ще се слеят по неволя с червеното шествие на Корнелия Нинова и Румен Радев.

Вижте скандалната партийна акция на Радев, БСП и ДС и във видеото на живо на ПИК TV:

Председателят на парламента Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, главният прокурор Иван Гешев, посланици и общественици присъстват на панихидата в за Левски "Св. София", която Румен Радев не уважи, за да присъства на партийното шествие на БСП и агентът на ДС Васил Василев 

На шествието на БСП и Румен Радев издигнаха скандални политически лозунги, сквернейки паметта на Апостола и политизирайки шествието, обявено уж в памет на Васил Левски

Депутати от БСП бяха в челото на протеста, включително бившият мъж на президентшата Десислава Радева - Георги Свиленски, който е сред най-приближените на Корнелия Нинова

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33944
архив

Когато Иванчо видя, че крадат колата на съседа, не се поколеба дори секунда, изтича на улицата и паркира на свободното място.

x