ПЪРВО В ПИК TV! СДВР проговори след терора на 3 майки от кръжеца на Мая Манолова: Имаше провокации към полицията, не искаме да ни ползват като инструмент (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV! СДВР проговори след терора на 3 майки от кръжеца на Мая Манолова: Имаше провокации към полицията, не искаме да ни ползват като инструмент (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

175465
на 02.08.2020
ПЪРВО В ПИК TV! СДВР проговори след терора на 3 майки от кръжеца на Мая Манолова: Имаше провокации към полицията, не искаме да ни ползват като инструмент (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Ръководството на СДВР дават извънреден брифинг в сградата на ведомството, след като цяла нощ гражданите на София, а и полицията, стана жертва на нов терор. Три майки на деца с увреждания от кръжеца на Мая Манолова искаха да блокират с буса си още едно столично кръстовище, но МВР не им позволи, заради което опънаха палатки и пред Софийския университет. По-рано същите жени опънаха зловещи черни чували пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя. 

препоръчано

"Снощи се проведе поредният нерегламентиран протест в столицата", съобщи комисар Тони Тодоров, зам.-началник отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

Той уточни, че в Столична община е било заявено и съгласувано автошествие от гражданска инициатива "Системата ни убива" с маршрут пл. "Батенберг" - Банкя. Не е имало разрешение за движение в друг периметър.

От СДВР коментираха, че бусът на "Системата ни убива", който след завършването на шествието си към 22,20 ч. се е насочил към кръстовището на бул. "Васил Левски". Там е бил спрян за проверка, като управляващите го са заявили, че искат да отидат до "Орлов мост", за да подкрепят протестиращите.

Полицейските служители не са допуснали буса, тъй като до палатковия лагер на "Орлов мост" се допускат принципно само хора, носещи провизии и вода за протестиращите.

"Преценихме, че има наличието на много предпоставки, които биха довели най-малкото до ПТП или да бъде бутнат човек", отбеляза комисар Тодоров.

"Ние сме хората, които трябва да казват кой може да влиза там. И принципната позиция на СДВР е, че няма да допускаме на това място превозни средства. От "Системата ни убива" има публикация, в която се задават много въпроси към събралите се на "Орлов мост". Тази публикация ни накара да мислим, че има противоречия между "Системата ни убива" и хората на "Орлов мост". Вие преценете дали сме постъпили правилно", подчерта комисар Тони Тодоров.

От СДВР заявиха, че ще бъдат проверени действията на колегите им и дали те са нарушили своите правомощия.

"Заявяваме, че снощи поведението на протестиращите беше провокация към полицейските служители. И призоваваме за пореден път българската полиция да не бъде използвана като инструмент", заявиха още от СДВР.

Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване", заяви по повод инцидента с бившия служебен премиер Ренета Инджова, че снощи след 18 ч. е бил подаден сигнал от неин близък. Незабавно след сигнала тя е била посетена в дома си от полицейски служители. Било е установено, че Инджова е със счупена китка на лявата ръка. Инцидентът е станал около 9 ч. вчера сутринта. След като е посетила болничното заведение, там е било записано, че е бил битов инцидент. 

Оказва се, че Инджова е била блъсната от непознато лице, вследствие на което е паднала и е счупила китката на ръката си. Посетила е болничното заведение, където й е била оказана първа помощ.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това