ПЪРВО В ПИК TV: СЕМ избра Андон Балтаков за шеф на БНР (ОБНОВЕНО)

Животът днес

ПЪРВО В ПИК TV: СЕМ избра Андон Балтаков за шеф на БНР (ОБНОВЕНО)

34038
на 22.01.2020
ПЪРВО В ПИК TV: СЕМ избра Андон Балтаков за шеф на БНР (ОБНОВЕНО)
Автор:   ПИК

СЕМ се събра за втори опит да избере нов директор на БНР. Това се наложи, след като на първото си заседание членовете не успяха да излязат с единна кандидатура. 

препоръчано

Бетина Жотева избра за свой фаворит Андон Балтаков, Галина Георгиева също заложи на него, според Ивелина Димитрова най-подходящ за поста е Митко Димитров, Розита Еленова глакува за Антон Митов. На кандидатурата на Митов се спря и председателката на СЕМ София Владимирова.  

Жотева и Георгиева продължиха да подкрепят първоначалните си кандидатури, според Димитрова след като нейния кандидат Митко Димитров има само един глас, тя реши да направи компромис и подкрепи кандидатурата на Балтаков.
Розита Еленова продължи да подкрепя Антон Митов, а председателката София Владимирова допълни, че всеки трябва да поеме отговорност в тази сложна ситуация и затова тя подкрепи Андон Балтаков.
Така с 4 гласа "за" и един "въздържал се", Балтаков бе избран за генерален директор на БНР.

На въпрос на ПИК, че новоизбрания директор на БНР няма необходимия стаж и, че има хора които ще обжалват, председателят на СЕМ заяви, че не са разследващ орган и документите които са предоставени не отговарят на истината те ще си носят наказателната отговорност.

По повод проверката на КПКОПИ за предоставен автомобил от бивш генерален директор на БНР на СЕМ, за което е плащано от радиото, Бетина Жотева заяви, че такъв автомобил й е бил предоставен за кратко ползване от страна на бившата председателкана на СЕМ и отрече категорично заяви, че колата не е била на разноски на радиото. 

Юристът на СЕМ заяви, че кола от БНР, която е била бракувана е дадена на СЕМ, но тя не се е обслужвала от Съвета за електронни медии.

Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2 САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това