Вход
София
Времето в София -7 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Сидеров хвърли бомба: Зад задкулисната седянка да ме свалят от "великия пост" стои чуждо посолство (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Сидеров хвърли бомба: Зад задкулисната седянка да ме свалят от "великия пост" стои чуждо посолство (ОБНОВЕНА)

на 11.07.2019
78618
18
ПЪРВО В ПИК TV! Сидеров хвърли бомба: Зад задкулисната седянка да ме свалят от "великия пост" стои чуждо посолство (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.07.2019
18
78618

Депутати от "Атака" излязоха със специален брифинг, за да коментират отстраняването на Волен Сидеров като шеф на ПГ "Обединени патриоти". 

Явор Нотев коментира: "Със заличаването на имената на трите партии от т.нар. Малка коалиция се появиха редица въпроси във връзка с промяната на ръководството на парламентарната група. Като основание за искането за отстраняването на господин Волен Сидеров се сочи протокол от общото заседание на парламентарната група, в който е отразено решението на 20 членове на ПГ за смяна на ръководството на парламентарната група".

Нотев отбеляза, че отношенията в парламентарната група се основават върху йерархична последователност. Първичните правила са заложени в коалиционното споразумение, а правилникът отразява спазването на тези правила. 

"Част от Обединени патриоти са се постарали да променят част от тези правила. Казано е, че вече не е налице приоритет направилата, заложени в коалиционното споразумение", коментира още Нотев. "Компетентността на общото събрание се предполага от предложение на Политическия съвет на коалицията - ръководен орган на Обединени патриоти. Той се състои от трима представители - на "Атака", НФСБ и ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с промени в ръководството не се е състоял. Парламентарната група няма правомощието сама да предположи такава точка в дневния ред и да вземе решение, което не е според установените правила за работа в Коалицията. С това формално решение взетото т.нар. решение за снемане на господин Волен Сидеров от ръководния пост на Обединени патриоти, е порочно, нищожно, то не произвежда правни действия", заяви Нотев. 

Той отбеляза, че се очаква решение, основано върху правилника на Народното събрание, според който лидерите на парламентарните групи могат да бъдат отстранени само, ако са подписани от всички членове на групата.  "Очакваме решение, което да съответства на законите и правилата за работа", заяви Явор Нотев.

На въпрос дали ще бъде свикана Голямата коалиция, Сидеров отговори: "Да, точно така. Ще поискаме свикване на коалиционния съвет. Вече съм отправил покани към Каракачанов и Симеонов за политически съвет утре от 14 ч. С една точка - Разглеждане на нелегитимното решение от вторник от част от групата на Обединени патриоти. Както чухте, тук са нарушени поне три точки. Очаквам госпожа Караянчева и Правният отдел на събранието да разгледат много бързо моето писмо". Сидеров също подчерта, че решението на коалиционните партньори от НФСБ и ВМРО е "правно нищожно".

"Тук не става дума за емоции. Става дума за юридически неиздържано порочно действие на част от парламентарната група... Аз държа и на Голям коалиционен съвет, защото там трябва да чуем позицията на ГЕРБ - дали ще работи с НФСБ и ВМРО и ще приеме това нелегитимно заличаване на "Атака" от ръководството на Обединени патриоти", посочи Сидеров.

"Тук не става дума за личностни отношения, а за неспазване и погазване на правила. Караянчева трябва да вземе отношение, защото техни коалиционни партньори погазват закона", заяви още лидерът на "Атака".

"Задкулисният опит да бъде заличена основната партия в тази коалиция, тъй като "Атака" пречи на някого, може да има връзка и с геополитически събития. Само вчера МС одобри сделката с F-16. На всички ви е известно, че "Атака" е против тази сделка. Защото смятаме, че тези 3 милиарда, както твърди президентът, а той със сигурност разбира от самолети, ще бъдат дадени за самолети, по-лоши от европейските. Тази сделка е съмнителна. Да не би пък тези колеги, които онзи ден направиха една задкулисна седянка, за да ме свалят от "великия пост" председател на парламентарна група, дали пък не са били поощрени от някое чуждо посолство. Направете си по-широк хоризонта и ще видите, че нещата не са битови, а са свързани с по-дълбоки причини", коментира Волен Сидеров.

"Геополитическата игра става много сериозна. Аз го говоря това отдавна, но кой има уши да слуша, не знам. Нека не се вторачваме в кухничката си, а да погледнем към по-широки хоризонти. Нещата на Балканите стават все по-сериозни. Натискът върху отделни политически сили се засилва. Така че опитът за моето отстраняване е направен и в резултат на връзки с подобни влияния", посочи отново Сидеров. 

Той отново подчерта, че по силата на закона продължавада бъде председател на Парламентарната група на Обединени патриоти. 

Сподели:
свързани новини
БОМБА В ЕФИР: Валери Симеонов подаде ръка на "Атака" и разкри защо отстраниха Волен Сидеров БОМБА В ЕФИР: Валери Симеонов подаде ръка на "Атака" и разкри защо отстраниха Волен Сидеров
Става въпрос за една формална промяна, която финализира...
на 11.07.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21133
архив

- Какво прави Ивет Лалова, когато изпусне автобуса?- Чака го на другата спирка.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x