ПЪРВО В ПИК TV: Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Антон Божков. Жена му Ива Софиянска пред камерата ни в съда: Няма да коментирам! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Темида

ПЪРВО В ПИК TV: Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Антон Божков. Жена му Ива Софиянска пред камерата ни в съда: Няма да коментирам! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

156760
на 04.03.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Антон Божков. Жена му Ива Софиянска пред камерата ни в съда: Няма да коментирам! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Последвайте ни в Google News Showcase

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане под стража на сина на Васил Божков  - Антон, обвинен за пране на пари по поръчение на ръководената от баща му организирана престъпна група.

препоръчано

Очаква съдът да насрочи часовете за начало на заседанията по мерките за неотклонение. 

Към 15,30 ч. в спецсъда се появи жената на Божков - Ива Софиянска, придружен адвокат Явор Хайтов, който явно ще защитава Антон в съда, както и Даниела Доковска. Пред камерата на ПИК TV тя заяви, че не желае да коментира нищо. "В момента няма да коментирам. На по-късен етап. Не желая да казвам нищо", категорична бе Софиянска. По-късно тя бе попитана и от всички дошли в последствие на място медии, но също отклони въпросите и остана безмълвна. 

В коридора на спецсъда Ива Софиянска си общуваше само с адвокат Доковска, която пък обмени мисли с водещия Сашо Диков, докато Явор Хайтов не отказа коментар на Силвия Великова, прочула се скандално с пристрастията си към ДеБъ. 

По информация на ПИК, Антон Божков е бил докаран със специализирана охрана в спецсъда и отведен да се запознае с обвиненията заедно с двама адвокати. Той е поискал да не бъде сниман, заради което заседанието ще бъде закрито, а той ще бъде доведен в залата след старта му от допуска за арестанти. 

Екипът на ПИК е на място и ще ви информира за всичко около заседанието.

Припомняме, че по-рано днес Специализираната прокуратура е поискала постоянен арест и за Йоана Чолакова. Тя е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Предстои Спецсъдът да разгледа днес искането на държавното обвинение и за нейната мярка.

Чолакова е работила за фирмата "Нове Холдинг", собственост на Божков, в периода от април 2002 г. до ноември 2007 г., като е заемала длъжностите персонален асистент и началник кабинет.

До момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където миналата седмица бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция. На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция. На 27 февруари тя обаче отново бе задържана с мотив, че ако остане на свобода има опасност Динева да извърши друго престъпление - да влияе на свидетели и да заличава доказателства.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК

Софиянска с адвокат Доковска (вдясно)

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК