ПЪРВО В ПИК TV! Спецпрокуратурата с извънредни новини за заловения 500 кг хероин и акцията срещу висшия полицай Ангел Папалезов (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ФОТОГАЛЕРИЯ

ПЪРВО В ПИК TV! Спецпрокуратурата с извънредни новини за заловения 500 кг хероин и акцията срещу висшия полицай Ангел Папалезов (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

81242
на 07.06.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Спецпрокуратурата с извънредни новини за заловения 500 кг хероин и акцията срещу висшия полицай Ангел Папалезов (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Прокуратурата дава извънреден брифинг по повод образувано от Специализирана прокуратура досъдебно производство за трафик и държане на наркотични вещества в големи размери.

препоръчано

Припомняме, че ПИК първо съобщи за задържаните 700 кг хероин.

“Нов голям успех на Специализирана прокуратура и ГДБОП в борбата с трафика на наркотици. Задържано е огромно количество. Благодарности на всички колеги и на международните ни партньори", коментира спецакцията главният прокурор Иван Гешев в Туитър.

"Касае се за канал за трафик на хероин с произход Иран. Средно в плоча се е съдържало между 3 и 4 кг. от веществото. Количеството е около 500 кг, но експертизите още не са готови и може да се качи нагоре или леко да падне. Твърдим около 400 кг. за момента. Пробата е доста добро съдържание на хероин. Малко по-малко от 25 млн. лв. е стойността. Този хероин е бил предназначен за Западна Европа. Българският пазар не е толкова голям, за да поеме такова количество хероин. Предварително е бил нает голям цех, където съпричастните са предприели изваждането на хероина от мраморните плочи", казаха от спецпрокуратурата.

Ролята на България е била по този начин - пристига в България под този вид, изтъкна още прокурорката. "Целта е да се изради от този вграден мрамор и по сухопътна граница да се отправи към западната страна", допълни тя.

"Специализирана прокуратура наблюдава това досъдебно производство от 4 месеца", стана ясно още на брифинга.

"Успехът е голям, много моля това да се разгласи по подходящ начин", апелираха от държавното обвинение.

Две лица са задържани и са им предявени три обвинения. Те са турски граждани и с чисто съдебно минало.

“В един кабинет е извършено едно процесуално действие. Да, той се намира в сградата на Главна дирекция "Полиция". Да, той е висш полицейски служител, но държа да отбележа няколко неща - не знам дали ви е извество, но днес преди обед, на този български гражданин е предявено повдигнатото обвинение. Изписахме съобщение, защото всъщност започна изключителен медиен интерес и случаят без време и основание стана твърде популярен. Та на този български гражданин е предявено обвинение по член 321, ал. 3 - за участие в престъпна група и трафик на културни ценности. Ръководителят на тази група по това досъбедно производство, е г-н Васил Божков. Не е прецеденет спецпрокуратурата да подвеждат под отговорност полицейски служители. Спецпрокуратурата е формирала теза и срещу доста по-високопоставени полицейски служители", коментираха от спецпрокуратурата акцията срещу Ангел Папалезов.

"Обвиненията, които повдигаме, не ги броим на първо, второ, трето. Г-н Васил Божков има обвинение като това, което е повдигнато срещу висшия полицейски служител", продължи прокурорката.

"Мога да кажа, че по досъдебното производство има такива данни. Дали това е така, е обект на разследване. Досъдебната фаза е закрита, делата стават публични, когато влязат в съдебната зала", отговори прокурорката на въпроса и дали Ангел Папалезов е помагал и разпъвал чадър над Васил Божков, докато той събира своята колекция. 

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това